Originally Posted by
sindoma53
Sn kiraz ,
Þuanda Avrupada veya ABD virüs bitti mi hayýr, önünü görebilen ülke varmý yok , sonbaharda yine olma ihtimali var mý evet , mutasyona uðramazsa sonbahar da daha þidetli olma ihtimali var mý evet, ekonomilere darbe vurdumu evet ,
Ozaman bu ABD ve Avrupa borsalarý dipten teknik olarak %50 fibo seviyelerine nasýl geldi olay basit böyle olumsuzluðun yoðun olduðu zamanlarda olumlu yazýlan veya piyasaya verilen her haber fiyatlanýr .
Ha bunu AHABER veya Apara da duysaydým sizin gibi düþünürdüm , diðer taraftan bakmak gerekirse bugun cnn türk de ki kalýna bu ýmf olayýný sordu kalýn stand- by olarak cvp verdi , þimdi böyle bir yorumlamalardan önce sorulan sorular daha önceden teyitlenir.Bakýn geçen hafta o haberle 6.79 dan dolar 6.61 geldi bu olayý piyasada kullanmak yerine neen bugun bu açýklamayý yaptý
Ýstese öyle bir soru almaz 1 hafta daha kullanýlýrdý piyasada ,
Birde ýmf ve orada soru soran gazeteci yönünden bakalým gazeteci kesin bir haber ve kaynaðý olduðu için orada ýmf yetkilisine soruyor , Anladýðým kadarý ile alt çalýþma kurumlarý teknik geliþi gidiþi ne onlar araþtýrýlýyor.Sonuç olarak bana göre bir þekilde para bulunmalý ha bu ýmf mi olur , fed mi olur , katar mý olur bilmem.
Kiþisel düþüncem;
cnn, hürriyet, bloomberg, ahaber, trt, ve diðerleri...
hepsinin ayný merkezden yönlendirildiðini düþünüyorum...
Piyasayý zýplatan haber ve yorumlar seans açýkken verilir ve iki gün sürdürülür,
haberi yalanlayan Ýbrahim Kalýn söyleþisi Pazar günü...
Olayý bir de böyle deðerlendirin, ahaber atv ve trt'ye de çok haksýzlýk yapmayýn bence, al birini vur ötekine...
Ülkemizin yurt dýþýndan kaynak aramasý anormal deðil (maliyenin ve döviz rezervlerinin durumu ortada)
bu arayýþ dün olduðu gibi bugün de sürmektedir ve sürmelidir...
ANORMAL OLAN, HÝÇ BÝR SOMUT GELÝÞME/RAKAM SÖZ KONUSU DEÐÝLKEN,
BU HABERLERÝN "kullanýþlý yorumcular" EÞLÝÐÝNDE PÝYASALAR AÇIKKEN SERVÝS EDÝLMESÝ...
Bunun üzerine buradakileri ikaz etme ihtiyacý duydum...
Umarým ülkemizin ihtiyacý olan kaynaklara eriþiriz, ve bununla ilgili SOMUT haberleri burada paylaþýrýz...
Paylaþýmlarý POLEMÝK olsun diye yapmýyorum, bu konudaki son yazýmdýr...
Bilgilendirme amaçlýdýr. Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri