Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.
Hayýr. Sadece az bir miktar ile cuma günü varant aldým. Servenin hikayesi yeni baþlýyor. Ne acýdýr ki Artý ile ayný zaman dilimine geldi hikayeler. Ben de ikiye bölündüm. Arada da fýrsat gördüðüm varantta alýþ satýþ yapýp çýkarttýðým miktarý hemen hisselerime geri koyuyorum.
Benim düþünceme göre 6-12 ay arasýnda Artý ve Serve yoluna devam edecektir. Ben de çocuk gibi iki elimle onlara tutunup taytay yapmayý planladým.
Saygýlar...
Yazdýklarýmý lütfen yatýrým tavsiyesi olarak almayýnýz.Pala'dan yediðim kazýklarýn haddi hesabý yok.
Körle yatan þaþý kalkarmýþ.
Evet, açýklama gelmiþ. Ben iyi niyetle 1,5-2 tl civarý gelir mi diyordum çaðrý fiyatý. 88 kuruþ deðer biçmiþler. Bu fiyat çok düþük olduðu için de hisseye çok olumsuz yansýyor maalesef. Haber aþaðýda:
.................................................. ..
Artý Yatýrým Holding A.Þ.‘nin Mustafa Uður Bayraktar'a ait Halka kapalý ve imtiyazlý 100.000 adet A grubu paylarýnýn Sayýn Yalçýn Yalçýnkaya'ya satýlmasýyla ilgili görüþmelerin 21.04.2020 tarihinde baþladýðý ve görüþmelerin olumlu neticelenerek 22.04.2020 tarihi itibari ile pay devri iþlemlerine baþlandýðý ve 07.05.2020 tarihinde ise pay devri iþlemlerinin tamamlandýðý kamuya duyurulmuþtu.
Söz konusu paylarýn devri ile birlikte Sayýn Yalçýn Yalçýnkaya Artý Yatýrým Holding A.Þ.'nin yönetim hakimiyetini elde etmesi sebebi ile Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-26.1 sayýlý "Pay Alým Teklifi Tebliði"nin 11. Maddesi çerçevesinde Artý Yatýrým Holding A.Þ.‘nin diðer paydaþlarýna ait paylarý satýn almak üzere "Zorunlu Pay Alým Teklifi" yapýlmasý yükümlülüðü doðmuþtur.
Zorunlu Pay Alým Teklifi fiyatý Pay Alým Teklifi Tebliði'nin 15. maddesinin 1. fýkrasýna göre belirlenmiþtir.
Pay Alým Teklifi Tebliði'nin 15. maddesinin 1. fýkrasýnda Zorunlu Pay Alým Teklifi Fiyatý; hedef ortaklýk paylarýnýn borsada iþlem görmesi durumunda, paylarýn satýþýna iliþkin anlaþmanýn yapýldýðýnýn kamuya duyurulduðu tarihten önceki altý aylýk dönem içinde oluþan günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama borsa fiyatlarýnýn aritmetik ortalamasý ile teklifte bulunan veya birlikte hareket ettiði kiþilerce pay alým teklifini doðuran pay alýmlarý da dahil olmak üzere tekliften önceki altý ay içinde hedef ortaklýðýn ayný grup paylarýna ödediði en yüksek fiyattan düþük olamaz ifadesi yer almaktadýr.
Bu bilgiler ýþýðýnda;
Pay alým teklifine konu Artý Yatýrým Holding A.Þ. paylarýnýn satýþýna iliþkin anlaþma saðlandýðý 22.04.2020 tarihinden önceki altý aylýk dönem içinde oluþan günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama borsa fiyatlarýnýn aritmetik ortalamasý 1 TL nominal deðerli pay için 0,88 TL olarak hesaplandýðý,
Pay alým teklifini doðuran pay alýmlarý da dahil olmak üzere tekliften önceki altý ay içinde hedef ortaklýðýn ayný grup (B grubu) paylarýna pay alým teklif yükümlülüðünün doðduðu 22.04.2020 tarihinden geriye doðu altý aylýk süreçte Pay Devir Sözleþmesi çerçevesinde alýnan paylarýn dýþýnda Artý Yatýrým Holding A.Þ.'nin hiç payýný almadýðý,
Pay Devir Sözleþmesi çerçevesinde alýnan paylarýn sadece Halka kapalý ve imtiyazlý 100.000 adet A grubu paylarý kapsadýðý,
Hususlarý dikkate alýndýðýnda pay alým teklif fiyatý SPK onayýna tabi olmak üzere 1 TL imtiyazsýz, B grubu nominal deðerli paylar için 22.04.2020 tarihinden önceki altý aylýk dönem içinde oluþan günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama borsa fiyatlarýnýn aritmetik ortalamasý 1 TL nominal deðerli pay için 0,88 TL olarak hesaplanmýþtýr.
Bu minvalde pay alým teklifini doðuran pay alým fiyatý olan 0,88 TL olup, 0,88 TL'den pay alým teklifinde bulunulmaktadýr.
Artý Yatýrým Holding A.Þ.‘nin diðer ortaklarýna pay alým teklifinde bulunmak üzere Pay Alým Teklifi Bilgi Formu'nun onaylanmasý talebiyle SPK'ya bugün (14.05.2020) itibariyle baþvuru yapýlmýþtýr.
Konu hakkýndaki yeni geliþmeler oldukça ilgili mevzuat kapsamýnda gerekli duyurular yapýlacaktýr.
Kamuoyuna saygý ile duyurulur.
Yazdýklarýmý lütfen yatýrým tavsiyesi olarak almayýnýz.Pala'dan yediðim kazýklarýn haddi hesabý yok.
Tavan tavan giderken 5 gün arka arkaya bir gün önceden emir girmeme raðmen alamamýþtým. Her þeyde bir hayýr vardýr.
Sonradan bir dost kulaðýma fýsýldadý, vaz geçtim. Sað olsun![]()
Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.
Tedbir gelmiþ.
SPK yatýrýmcýyý koruyor.
Korumasa ne yapardýk bu piyasada.
Üç günde soyarlardý bizleri.
Allah bu SPK'nýn iyi niyetli çalýþanlarýna bu dünyada da ahirette de hak ettiklerini misliyle versin.
Aminnnnnn...
.................................................. ............................
Borsa Ýstanbul A.Þ. Piyasalarýnda Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamýnda Artý Yatýrým Holding A.Þ. (ARTI) payýnýn piyasasýnda gerçekleþen iþlemler nedeniyle ARTI payýnda 15/05/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut "Açýða Satýþ ve Kredili Ýþlem Yasaðý"na ilave olarak "Brüt Takas" ve "Emir Toplama Aþamalarýnda Denge Bilgisi Yayýnýnýn Kýsýtlanmasý" þeklindeki önleyici tedbirler uygulanacaktýr (Tedbir kapsamýnda ilgili sýralarda açýlýþ, kapanýþ ve tüm diðer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine iliþkin fiyat, miktar ve kalan miktar deðerleri yayýmlanmayacaktýr. Ýlgili sýralarda geçerli olacak seans akýþý ve seans durumlarýna iliþkin bilgi 09/08/2019 tarih ve 2019/55 sayýlý Borsamýz duyurusunda yer almaktadýr).
ARTI payýnda tedbirlerin uygulanacaðý son tarih 14/08/2020'dir.
SPK bu önlemi almadan önce baþvuru tarihinden önceki altý atlýk fiyatlarýn ortalamasý yerine 2014 ten sonra uyguladýðý son 30,180,360 gün ortalamasý veya deðerlendirme raporuna göre oluþan fiyatlardan en yükseðini çaðrý fiyatý olarak kabul etseydi en azýndan 88 kuruþ yerine 1,5 tl civarý bir fiyat olurdu. Hiç olmazsa þok daha az vurur, fiyat daha az düþer ve ky daha az zarar görürdü.
Neyseki büyüklerimizin bizlerden çok daha fazla bildiðini ve bizleri koruduklarýný biliyoruz.
Yoksa gönlümüz bu kadar ferah olmazdý.
Saygýlar...
Spk giden hisseleri durdurmakta bir numara,,,ama düþen, batan hisselere gelince 3 maymun. Onlarýn yüzünden bugünün parasýyla esemde 150 bin liram battý..Hakkým ,haram zýkkým olsun onlara...
NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...
Yer Ýmleri