Çok kapsamlý fakat anlaþýlýr sade, yarý gerçek reel yaþam ekonomi ,yarý varsayým üzerine bir analiz yapýcam.
Lütfen alýntý yapmayýn. Okuyun geçin. Kafanýza yatmýyorsa, kamil saçmalamýþ diyin geçin. Kim almýþ satmýþ umrumda deðil. Kimse kar ýný burda baþkasýna daðýtmadýðýna göre herkesin kendi iþi. Hisse düþmüþ çýkmýþ umrumda deðil ne olur bilemiyorum.
---///
1.no lu video
https://youtu.be/rNvoez3tV-g
2.no lu video
https://youtu.be/6lwG_KbcZRY
--///
Bu hisseyi alýrken hiç huyum olmayaraktan, bilanço borç patron vs çok araþtýrmadan 10-15 gün önce almýþtým. Un dan bol ne var diyerekten bilsem de hiç bakmadýðým bi þirkrt ve hisseydi. Niye almýþtým? Yýutube da 2 stratejist, virüs sonrasý dünyada gýda kýtlýðýndan bahsetmiþti. Ýzledim mantýklý geldi. Onlarýn da dayanaðý 2010 yýlý rokýfeler vakfýnýn 2020 de virüs olacak, çinden yayýlacak milyonlarca insan ölecek sýnra ,gýda buðday kýtlýðý olacak raporuydu. Var dý yok tu gerçekti bilemiyorum. O yüzden almýþtým, burda da yazmýþtým.
Sonra biraz daha araþtýrfým, bu Bil gaytes 2015 de Salgýndan bahsetmiþ, milyonlarca ölüm olacak virüs falan demiþ. Ayný Bil gaytes, Cuma günü ,virüsün 2021 sonbaharýnda biteceðinden bahsetti. Boþ bilgi deðilse daha virüsün bitmesi için 1.5 yýlýmýz var. Bu bilgiler Google da var. Arayan bulur.
--///
Video 1 de ki kiþi de. Virüste 2. Dalga ve 3. Dalgadan, biolabaratuarlardan vs bahsediyor. Bi tv kanalýnda çýkýyor.
Bugün de Singapur da virüs önceden
bitmesine raðmen, tekrar baþlamýþ. Yani 2. Dalga Asyada baþlamýþ. Ajanslarda var. Çin de100 100 yeni vaka çýkýyor, onlar habire dýþ kaynak diyip duruyor.
---///
Video 2 de ise Ýtalyanýn makarna stoklarý %70 azalmýþ, makarna tüketimi %40 artmýþ, Fransa ve Almanyada makarna karneye baðlanmýþ ondan bahsediyor.
Sayýlar tamamen örnekleme;
Martta bizim ülkemizde tahminim misal 1 kiþi 100 birim, un+irmik+makarna+ekmek tüketiyorsa , lokanta restorant vs kapalý olmasýna raðmen, perakende satýþ ve fýrýn eþitlemesi ile yine 100 ya da en fazla 110 birim tüketim olmuþtur. Nisanda tahminim 130 ya da 140 birim olursa þaþýrmam. Biz 1 ay geriden geliyoruz. Neden? Çünkü tüketim alýþkanlýðýmýz mecbur deðiþti. Avrupa yüzde 30-40 artmýþ. Artýk mecburen pizza mantý makarna ekmek vs yiyoruz. Hem çabuk hazýr bulunabilir hem de temek ihtiyaç olduðu için.
Ýç tüketimden artýþ cepte, o cepte dursun;
Ayrýca; ihracat.
Dünyada un sanayi makina fabrika vs den kaynaklý ihracat 1. Si ülke biziz. Bu krizde virüste diðer ülkeler yeni un fabrikalarý tesisleri de kuramayacaðýna göre, ihracatta büyük artýþ olacak. Niye artan talepten dolayý. Ülkemizin en büyük ihracat kalemi Fýndýk ve Un olursa da þaþýrmam nisanda. Martta en çok ihracat artýþý Gýda da Fýndýk ve Un da olmuþ.
Burda sorun ne olabilir.?? En büyük buðdaycýlar Rusya ve Kazakistan kotalar yasaklar getirdi. Önce kendi vatandaþým diyor ki normal. 3. Büyük buðdaycý Ukraynsdan þimdilik biþey bi ses yok.
Eðer ki biz Konya Ovasý , Urfa ,Trakya da buðdayý eker biçer büyük buðday hasatý alýrsak, iyi planlar virüse takýlmazsak, Dünyaya un ihracatýndan ülkecek iyi döviz girdisi saðlarýz, Rusyaya vs bile bel baðlamayýz. Tarimda virüs bizi teðet geçer hem de büyük ihracat ve kar elde ederiz.
--///
Gerçekler, varsayýmlar bunlar.
Eðer ki Bill in dediði gibi bu firüs 1.5 yýl daha sürer, video 1 de ki anlatýlan dünyada 2.3. Dalga gelirse, eðer ki biz iyi buðday üretimini kendi özdeðerlerimizden alýrsak; bu 1.5 yýl da ülkecek un ihracatýndan çok büyük döviz ve kar saðlarýz. Rokýfeler vakfýnýn bahsettipi Gýda buðday kýtlýðýna da yakalanmayýz.
--//
Tahminim; bu þirket bu varsayýmlarým tutarss en az 3 kat büyüme potansiyeli var. 1.5 yýl da. Tutarmý, o vakti görürmüyüz kaç kiþi 1.5 yýl bekler o zaman hisse ne olur bilemiyorum.
Tahminim benim bu öngörümün aynýsýný Yabancý fonlar da gördü ki þirkete ortak olmak istiyorlar diye düþündüm bi an.
Asla yatýrým ve saðlýk tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri