.Screenshot_2022-07-22-10-44-51-202_foreks.android.jpg
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
.Screenshot_2022-07-22-10-44-51-202_foreks.android.jpg
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alan satan bunlar hikaye, hisse toplu 1 lot almaya kalksan 3 kademe yukarý çekiyor satmaya kalksan aynýsý, aþaðý.
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
dün muhabbetin kralý programýnda izledim (youtube) tacirlerin kel kafalý adamý adýný hep unutuyorum. eðer ulusoyun stoðunda buðday varsa kar düþük gelir diyor ayný benim gibi düþünüyor ama düþünemediði buðdayýn yýlda bir hasat edildiði. stoklarda buðday olamaz. bu kadar basit. öte yandan buðday fiyatý 784e düþtü. en düþük fiyatta hisse neden gidiyor? Çünkü alým zamaný o nedenle düþük buðday fiyatý bize yarar þu an ama kuzeyde hasat yapýlmadý daha bildiðim kadarýyla Afrika bile yeni baþlýyor. Fakat anlaþma olursa ve bu buyuk kardan pay verilirse uluun elbet kazançlý çýkar bu fiyatlardan. o zaman 1-2 ay sonra fiyat uçsa bile kuzey hasat edilmeden uluun için sorun yaratmaz gecen seneki buðdayý rusya ukraynadan almýþ olur. Bu sene ukraynada üretim çok düþük kalacakmýþ savaþ nedeniyle öte yandan týrtýllar filan bastý ortalýðý ve buðday yangýný sabotajlarý. küreselcinin bir istediði var elbet bu da ulusoya yarar. ve benim anladýðým hukumet ulusoyu küresel oyuncu yapmak istiyor bu nedenle yardým ediyor düþüncesindeyim. Çünkü TMO küresel oyuncu olamaz hatta bir devlet kuruluþu da olamaz bu nedenle ulusoy seçildi bence. Adam buyuk oynuyor kimin aklýna gelir Avrupada þirket kurup oradan iþ baðlamak kredi kullanmak. Patronumuz bu iþi biliyor bence. Aldýðý kredi euro ve enflasyon nedeniyle para pic oldu. biz çok þanslýyýz bu anlamda guvenilir ellerdeyiz ben rahatým siz de rahat olun. Ama aðustos ayý borsadan çýkýþ için son þans endeksin dolar bazýnda kýrýlmayan desteklerinin kýrýlacaðýný düþünüyorum birkaç hisse bazlý hareket olabilir sonrasýnda elbet ama ben 12. aya kadar borsada dibin dibini göreceðimizi düþünüyorum. Sahol gibi bedava bir hisseyi bile azaltmayý düþünüyorum uluun konusunda emin deðilim çünkü buðday fiyatýnýn 11. ayda 784 dolardan 1700 dolara kadar çýkacaðýný düþünüyorum o an fiyat kaç olur bilmiyorum ki 80 olursa satarmýyým biraz bilmiyorum ki, konjonkture bakmak lazým. Þu an borsadan korkmuyorum çünkü banka karlarý inanýlmaz geliyor ayýn 26 sýnda açýklanmaya baþlýyor bu esnada borsa düþemez bence ama temmuz 28inden itibaren dünya borsalarýnda ciddi düþüþler bekliyorum endeksi sadece bankalar tutabilir diðer þirketler de aðustosta bilanço açýklýyor iþte o gunler borsanýn son iyi günleri dýþ borsalara raðmen. havacýlýk enerji bankacýlýk gýda güzel durabilir aðustosta ama gerisi sakat. ogustostan sonra hepsi sakat olabilir. Çok dikkatli olmak lazým kriz öyle böyle gelmeyecek yüzlerce kredi borçlusu þirket batacak.
Ben ikinci ceyrek en az 200milyon TL net kar bekliyorum. Bugday ve un kitligi olan bu donemde bizim patron istedigi fiyattan mallari satmistir/satiyordur.
Hep dolar bazli bakiyoruz bugday fiyatlarina, ama TL olarak bakinca bugday fiyatlari cok da asagi gelmedi, haziran ortasi gibi biraz dusus oldu bizim cografyayi belirleyen Rus bugdayinda.
Zaten muhasebesel olarak, satilan mal maliyeti, stoga ilk giren ilk cikan seklinde oluyor. Stok devir suresi de yaklasik 1 ay. Dolasiyla stok zarari olsa bile, bu ikinci ceyrek degil, ucuncu ceyrek karina etkisi olur. Daha ucuncu ceyrek yeni basladi, bakalim Agustos ve Eylul’de bugday fiyatlari nereye gelecek. Kurun ziplamasi nedeniyle, bugday fiyati USD olarak yerinde saysa bile TL olarak yukari geliyor. Nette cok bizi etkilemeyebilir TL net karlilikta.
Ucuncu ceyrek Soke Un halka arzi isi hizlanir. Asil konu bence Soke Un halka arzi. Bugday fiyatlari degil.
Yatirim tavsiyesi degildir..
helva caným çekti)
AT yarýþý Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým öngörülerim arkadaþ sohbeti düþünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
istediði fiyattan satamaz dünya fiyatlarý belli. Yerli buðday bizi çok ilgilendirmiyor aslýnda satýþlarýn %67 si ithalat ihracat .
stok zararý nasýl olacak ki. 3. ay sonu 1000 dolar 6. ay sonu yine 900 dolar fiyatlar. fiyat %10 düþmüþ ama stoklar geçen yýla göre en az %60 azalmýþtýr mecburen yeni ürün çýkacak diye. o zaman yeterli stok karý oluþmaz sadece ve o zaman 9. ay sonu fiyatlarýna bakýlýr, o zamana kadar da en az %40 artar buðday fiyatý ve o bilançoda köþe oluruz. yatalým kalkalým depolama zamaný fiyatlar düþtü diye dua edelim bence. þu an 775 dolar buðday. Þirketin önü þu anki fiyatlarla açýldý tamamen. Söke arzý çok önemli deðil bence 200 milyon para girse ne olur ki þirketin büyük gücü ve kredibilitesi karþýsýnda 1 milyar nakit varsa 1200 olur. Asýl önemli olan o parayla bu ucuz fiyatlardan malý stoklayacak olmasý 775 dolardan al seneye 2000 dolardan sat. 9 ay sonra filan 3 aylýk bilançonun 1500 gelmesi hayal deðil bence. peki ya buðday fiyatý inmeseydi 1400 dolarda kalsaydý þu an? Emin olun çýkardým bu hisseden. stok karý yuksek gelirdi ama özsermayeyi bitirirdi çünkü döndüremezsin malý sonra da.. bankalar gibi, karlar dehþet ama dolar bazýnda özsermaye azalýyor sürekli. bizim ise þu anki fiyatlarýn düþük olmasý özsermayeyi katlayacak. iþler yolunda giderse bugünkü fiyatlara bakanlar seneye burasý eskiden karpuz tarlasýydý þimdi avm dikildi diyecekler. öylesine beklentim yuksek yani bu konjonkturde.
sökenin stoklarýný 775 dolardan alýp ortalama 1100 dolardan satmýþýz bu son altý ayda. Hey yavrum heey. þimdi tekrar 775 dolardan topluyoruz. þansa bak be.
https://tradingeconomics.com/commodi...JEbyGeZiFJTXZw
biz de geçem sene malý 700 dolardan toplayýp 1050 dolardan satmýþýz.
þu an fiyat yuksek olsaydý saçýmýzý baþýmýzý yolardýk inanýn bilançolarda kar gelmesine raðmen hem de..
Yer Ýmleri