Originally Posted by
By Akýl
Önemli :
Arkadaþlar ; incelenip , araþtýrýldýðýnda , Pýnarsüt hissesinin fiyatýnýn , diðer gýda hisseleri fiyatlarý ile karþýlaþtýrýldýðýnda ne kadar ucuz býraktýrýldýðý görülecektir. Diðer gýda þirketlerine göre düþünüldüðünde en az % 100 daha ucuz.Defter deðeri 20 TL. iken ,þu an 15,65 TL. den iþlem görüyor.
Borsa gündem sitesinden bakarak , aþaðýda yazdýðým bilgiler kontrol edilebilir.
Benim , burada yazma sebebim , burasýnýn yüksek bir izleyici kitlesine sahip olmasýdýr.
Ben , sipekler tarafýndan , Pýnarsüt hissesinde büyük bir oyunun oynandýðýndan þüpheleniyorum.
Böyle bir oyun varsa eðer , bunun nasýl ortaya çýkarýlacaðýný bilmeyen bir küçük yatýrýmcýyým. Ýyice araþtýrýp ,hisseyi beðenip alan ve sonra da hissede bir oyun oynanýyorsa , bunu çözen ve gerekli mercilere ileten biri , bu iþin sonounda aldýðý hisseden , ciddi kazançlar da elde edebilir.
PETUN ; Defter deðeri;15 Lira , þuan 23 Lira , 37 gün önceki fiyatý 7,5 Lira idi (%300 pirim)
PINSU ; Defter deðeri;1,15 Lira,þuan 5,8 Lira , 37 gün önceki fiyatý 1,15 Lira idi(%350 pirim)
PNSÜT; Defter deðeri ; 20 Lira ,þuan 15,65 Lira,37 gün önceki fiyatý 7,7 Lira idi(%100 pirim)
Son 1 haftalýk peryotta Petun ve Pýnsu tavan tavan giderken , Petun un %12,6 sýna , Pýnsu nun ise %8,8 ine sahip Pnsüt hissesi , kaplumbaða misali hareketlere maruz býrakýlmýþtýr.Bu , doðanýn , bilimin , hesap-kitap ýn þartlarýna aykýrý bir durumdur. Bu nedenle Pnsüt hissesinde büyük bir oyun oynandýðýndan ve haksýz , yanýltýcý ve suç gerektiren iþlemler yapýldýðýndan þüpheleniyorum.
Bu yazdýklarýmý , inceleyip , araþtýrýp ve sonra da gereðini yapanlar , belki de karlý çýkabilirler. Yazma sebebim , reklam amaçlý deðil , aksine araþtýrmacý ve hakkýný aramayý bilen kiþilerin yardýmýyla , bu hissede , þüphelendiðim durumlarýn ortaya çýkarýlmasý amaçlýdýr.
Ben , Pýnsüt hissesini bir hafta önce 15 TL. den aldým. Þu an 15,65 TL....Oysa , bu süreçte Petun ve Pýnsu hisseleri 4-5 tavan yaptýlar. Ayný gurubun hisseleri olmasýna raðmen , hele gýda fiyatlarýnýn uçtuðu bir ortamda Pnsüt ün 0.78 pd/dd fiyattan iþlem gördülürmesinde , birtakým haksýz ve suç teþkil edebilecek iþlemler yapýldýðýndan þüphelenmek , hiç de yanlýþ bir düþünce olmasa gerek.
Yer Ýmleri