Tcmb bir hafta vadeli repo faiz oranýný 50 baz puan indirdi, %8,25 (beklenti %8,25, önceki %8,75)��
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Tcmb: Ocak ve þubat aylarýnda finansal koþullardaki iyileþmenin de katkýsýyla güçlü bir eðilim sergileyen iktisadi faaliyet, koronavirüs salgýnýnýn dýþ ticaret, turizm ve iç talep üzerindeki etkilerine baðlý olarak mart ayý ortalarýndan itibaren zayýflamaya baþlamýþtýr
tcmb: Koronavirüs salgýnýna iliþkin geliþmelere baðlý olarak küresel büyüme görünümündeki zayýflama derinleþmekte, geliþmiþ ve geliþmekte olan ülke merkez bankalarý geniþleyici yönde adýmlar atmaya devam etmektedir
tcmb: Iktisadi faaliyetteki yavaþlama nisan ayýnda belirginleþirken, mayýs ayýnýn ilk yarýsýna iliþkin yüksek frekanslý göstergeler kýsmi normalleþme adýmlarýyla birlikte dipten dönüþ sinyalleri içermektedir
tcmb: Enflasyon beklentileri ve iç talep koþullarýndaki geliþmelere baðlý olarak çekirdek enflasyon göstergelerinin eðilimleri ýlýmlý seyretmektedir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Tcmb: Gýda fiyatlarýndaki dönemsel ve salgýna baðlý etkiler nedeniyle tüketici enflasyonunun kýsa vadede bir miktar yüksek seyredebileceði, ancak yýlýn ikinci yarýsýnda talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha belirgin hale geleceði deðerlendirilmektedir
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Bunun anlamý dolarýn yükselmesinden korkuluyor.Öyle olmasa en az 100 baz puan olurdu.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Yer Ýmleri