Bundan beş-altı yıl kadar önceydi. Boynumdaki ağrılar çok artmış, çekilmez olmuştu. Üstelik sağıma ya da soluma yatamaz duruma gelmiştim, kollarım omzumdan itibaren uyuşuyordu. Sırtüstü bile bir saati aşamıyordum, uyuşma iki koluma da vuruyordu. Sadece yüzüstü uyuyabiliyordum.

Doktorun verdiği ilaçlar işe yaramadı. Üstelik steroid içeren ilaçlar mide koruyucuya rağmen beni perişan etti. Eşim çalıştığı okuldaki öğretmen arkadaşlarından birinin şifalı taşlardan yapılmış olan bir masaj yatağını kullandığını söyledi. Her gün yarım saat kullanım ücretsizmiş. Tanıtım amaçlı yapıyorlarmış.

Açıkçası ben taşların şifasına inanmadığım için, hurafe saydığımdan umursamadım. Ancak birkaç hafta sonra aynı arkadaşla doğrudan görüştüğümde bana “Denemek bedava, ne kaybedersin?†dediğinde onu haklı buldum.

Sonuçta 4 ay her gün(Pazar hariç) masaj yatağını kullandım. İlk bir ayda çok değişim olmadı. İkinci aydan itibaren yavaş yavaş ağrılarımın azaldığını hissettim. Üçüncü ay bittiğinde artık sol tarafıma kısa süreli, sırt üstü ise sorunsuz yatabiliyordum. 4. Ayda ise solumda hiç sorun kalmadı, sağıma da yatmaya başladım.

Gittiğim tanıtım merkezinde bileklik te satıyorlardı. Söylediklerine göre kan dolaşımını artırıp kalbe yardımcı oluyormuş. Ben masajın sıcaklıkla beraber etki ettiğini ve taşların etkisini hala sorguluyordum. Bir gün masajda son seansa ancak yetişebilmiştim. Kan dolaşımını göstermek için bir makine getirmişler. Mikroskopa benzeyen bu alete bilekliği takmadan ve taktıktan sonra parmağınızı koyuyormuşsunuz. Makine duvardaki televizyona bağlı. Böylece kanın akış hızı görülüyormuş. Tabi ben güldüm geçtim.

Masajım bittikten sonra(biraz ağır kanlıyımdır) baktım sadece ben kalmışım. Makine, televizyon kapatılmış. Masanın üstünde iki tane bileklik duruyor. İçerden bir çalışan "Hocam ben temizlik yapıyorum, çıkarken kapıyı çeker misiniz?" diye seslendi. Masada duran bilekliklerden birini aldım ve incelemeye başladım. Yaklaşık 30 saniye kadar geçmişti ki elimde bir karıncalanma hissettim. Karıncalanma yavaş yavaş artıyordu. Bilekliği hemen masanın üzerine bıraktım ve elimi kontrol ettim. Karıncalanma gitmişti.

Aynı inanmayan ve sorgulayan düşüncelerle bilekliği tekrar elime aldım. Karıncalanmanın başlamasını, elimde ilerleyişini ve bileğime kadar yayılmasını hissettim. Bilekliği diğer elime aldım, sonuç değişmedi. Şok olmuştum. Demek dedikleri doğruydu.

Ertesi gün yaşadıklarımı oradaki çalışanlarla paylaştım. Taşların bu etkisini herkesin fark edemediğini, her on kişiden birinin benim gibi algılayabildiğini söylediler.

O gün eşim ve annem için iki bileklik aldım. (İkisinin de kalbinde sorun var.) Kendim için de bir masaj yatağı tabi. (Her gün git gel yaklaşık iki saatimi veriyordum.)

Masaj yatağımı geçen yaza kadar kullandım. Arılar işe yarayınca, taşınma telaşı da var deyip gerekirse tekrar kullanmak üzere bir kenara kaldırdım.

Devam edecek...

DİKKAT!
Lütfen burada sizlerle paylaşacak olduğum bilgilerin(Sadece benim değil burada yazacak olan tüm arkadaşların.) doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçemeyeceğini unutmayın. Yapılan paylaşımlardan yola çıkarak herhangi bir karar vermeden veya harekete geçmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.