14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Ben 17 Aralýk'ta ful nakde dönmüþtüm. 24 Aralýk Perþembe günü portföyümün tümüyle 6.75 ortalamadan ÝSCTR almýþ bulunuyorum. Bankacýlýk endeksinin göreceli olarak geride kalmýþ olmasý, TR'deki en büyük özel banka olan Ýþ Bankasýnýn hissesinin temel açýdan çok ucuz olmasý, über performans gösteren GARAN ile aradaki farkýn kapanacaðý beklentisi, sermaye yeterlilik rasyosunun %20'ye yakýn olmasý (TR'deki en yüksek SYR'dir, dolayýsýyla da riski en düþük banka oluyor) alým kararýmda etkili oldu.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bankacýlýk sektörü mevcut konjonktürde riskli bir sektör çünkü hem batýk kredilerde hem de takipteki kredilerde ciddi artýþlar var. Bu bir gerçek. Öte yandan %20'lik bir SYR'si olan, 70 milyar tl'ye yakýn özkaynaklara sahip ÝSCTR defter deðerine oranla %55'lik bir iskonto ile 4 F/K'nýn altýndan iþlem görüyorsa yukarýda bahsettiðim riskler çoktan fiyatlara yansýtýlmýþ demektir. Benim görüþüm iþte bu yönde.
Büyük çoðunluk %28'lik CHP hissesinin Hazineye devri þeklinde bir geliþmeyi olumsuz olarak niteliyor ama ben böyle bir geliþme gerçekleþtiði taktirde bunun hisse için olumlu olacaðýný düþünüyorum.
Þu anda ÝSCTR'yi baskýlayan 4 faktör var:
1) CHP hissesinin Hazineye devri riski (piyasa bunu olumsuz bir geliþme olarak görüyor)
2) Bankacýlýk sektöründe batýk ve takipteki kredilerde genelde yaþanan ciddi artýþlar
3) HALKB ile ilgili ABD'de yýllardýr süregelen dava süreçlerinin TR'deki tüm bankalarý etkileyecek sonuçlar doðurmasý riski
4) Ciddi artýþ gösteren mevduat faizlerinin banka kârlýlýklarýný olumsuz etkileme riski
Eðer olur da Ýþbank'taki %28'lik CHP hissesi Hazineye devredilirse kurucu hisselerle A ve B tipi hisseler de bu devrin içinde yer alacak.
ABD bütçe ofisinin son yayýnladýðý rapora þöyle bir baktým. 2028 yýlýnda 28 trilyon dolarlýk bir kamu borcu öngörüyorlar ABD'de ama her zaman olduðu gibi bu ofisin yayýnladýðý bu rapor da gerçeklerden kopuk. 2028 yýlýnda ABD kamu borcu 40 trilyon dolarý aþacak yüksek ihtimalle. ABD borç bataðýna girdi ve oradan çýkamayacak.
Yer Ýmleri