Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Son düzenleme : secbul; 17-05-2020 saat: 20:44.
Psikolojik YAS süreci
Tamam iste oralardan cikacagim. Kazanacagimi kazandim havacilardan, yeter. Ruh sagligi daha onemli.
Her gun bir hirlama havlama bonurme anirma... devamli sinir stres. Benim hayatimda bunlarin hicbiri yoktu. %2 eflasyonun oldugu yerlerde yasiyoruz, evin onu deniz, otekisi gol, isler iyi, keyfimiz yerinde. Bir salaklik yaptik, paramizi ulkemize de getirelim dedik. Demez olaydik, bu lagima bulastik. Her gun olmayan tansiyonumuz stresimiz zirve yapti. Boyle yasamak zorunda degil insanlar.
Hukumete guvenmiyorum, kendimi guvencede hissetmiyorum. Arabin ulkesinde olan evimde bile daha rahatim. Bu kadar net. Sizlerden farkim ben zaten disarda yasiyorum, cevrem, isim, hicbirseyimin Turkiye ile baglantisi yok.
Bir dusun abicigim su 4-5 senede basimizdan neler gecti. Boyle yerin ta ... ... artik.
Küçük senetler hatta Petkim Ereðli thy eylüle kadar daha gider gibi duruyor. Ama bankalarý bilmem. Ýþc 5 üstüne atarsa pozitif olur. Devlet büyük bir yük altýnda. Kýsa çalýþma ödeneði 3 ay daha devam edecek gibi duruyor. Devletin bankalarý son kuruþa kadar devlete yardým edecek. Görev zararý pahasýna yüzdürme devam edecek. Küçük senetler normal deðerine geldi. Ralli devam edecekse bunlar daha fazla deðerlenir. Halk bu sýkýntý içinde çok tercih edilecek bir senet deðil. Özel bankalarda yabancý satýþý bir anda alýma dönemeyecek kadar yoðun. Eforu küçük senetlerde kullanmak gerekir. Twitler fenomenleri bir bir dükkan kapattý ve çöktüler. 3 ay eylüle kadar hisse bazlý vobda ekmek yedirmeyen hareketler mümkün. 666 ya katýlýyorum. Eskiden defter deðerine yada davanýn biteceðine bir umut vardý. Ýkiside sadece yüzdürülüyor. Parayý halk yerine tav gibi senetlerde tutmak kesinlikle çok daha akýlcý. Þahsen üç ay uzun bir zaman deðil. Ýzlemek mümkünse borsadan uzak kalmak daha az stres getirecek. Diðer ülkelerin yedek akçeleri oldukça yüksek ve bir þekilde gelen ekonomik veriler onlara fazla zarar vermiyor. Daha geçen hafta metal Ýçin antidamping soruþturmasý açýldý, yani cine alternatif olmayý beklerken metal de duvara çarptýk. Yinede bir gözüm Ereðli’de, ralli 102 üstüne çýkarsa Ereðli hareket edecektir. Bu 3 ay Halkbank 6-7 rakamýný görsede psikolojik olarak Eylül sonrasýna hazýr olmak gerekir. Küçük kýyamet borsalarda eylülde sahne alabilir. Yaralarýný kapatmak isteyenler için Halkbank kýsmen fayda saðlar. Bu riski almak yatýrýmcýya baðlý. Þuan ülke içinde parayý koruyacak bir enstrüman yok gibi. Devasa resesyonlarda bu normal. Belkide TL de kalmak daha doðru olur. Kendi adýma 6,700 dolar deðerini izliyorum. TL yi çöp etmeden bu rakamýn gelmesini be park etmeyi bekliyorum. Ülke para bolluðunda bir swap baðlantýsý dahi kuramadý. Bugünü deðil bir kaç yýl sonrayý hedeflemek mantýklý olacaktýr.
Babacana meclise girmek için vekil konuþuluyor. Darbe konuþuluyor. Doktorun dediði gibi bunlar erken seçim iþaretleri. Erken seçim sadece ekonomik çatlaklarý kapatmak Ýçin tercih edilecektir. Yatýrýmcý bunlarý o gün deðil öncesinde görebilmeli. Artýk Halkbank Ýçin tepede 10 dolar çizgisi Malasef tahsisli ile yok edildi. 10-13 rakamýnda satmak iseteyenlere bunu vermezler. Erken seçim gelecekse devlet bankalarý sonuna kadar kullanýlacaktýr.
10 dolardan 1 dolara yüzde bin düþen banka. Devlet bankasý, yüzde 10 bin tahsisli yapýyor, yapsýn. Derinhissenin bankanýn yanýnda olalým söylemine binaen devlet de sadece %50 bedelsiz verseydi bir anda çok þey deðiþirdi. Sen bayraðý taþýyadur, onun savaþý baþka yerde olsun.
Secim olur ama seçime girmez bence o. Su akar yolunu bulur bence. Viopta haftalardýr yazdým gidiþini fiyatliyoruz bence.
Psikolojik YAS süreci
Yer Ýmleri