Otomatik vade yenilenmesinde komisyon mu anliniyor Bilgim yoktu ilk defa duydum hangi banka bu ustadim? Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Otomatik vade yenilenmesinde komisyon mu anliniyor Bilgim yoktu ilk defa duydum hangi banka bu ustadim? Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vade yenileme komisyonu diye bir þey ilk defa duyuyorum.
Hesap hareketine baktýðýnýzda bu isim altýnda yapýlan bir kesinti mi var?
Yoksa sizin hesapladýðýnýz net getiri ile bankanýn yansýttýðý net getiri arasýnda fark mý var?
Ýkinci seçenek ise getiriyi siz yanlýþ hesaplamýþ olabilirsiniz.
Þunu unutmayalým 2020 yýlýnda Þubat 29 çektiði için getiriyi hesaplarken 365’e deðil 366’ya bölerek hesaplama yapmalýsýnýz .
Ben hesaplama hatasý olduðunu düþünüyorum.
Mevduatýn bankalar için çok önemli olduðu bir dönemde hiç bir banka vade yenileme komisyonu alarak kendi ayaðýna kurþun sýkmaz.
Sonucu bildirirseniz sevinirim. Merak ettim doðrusu.
Selamlar .
Evet sanýyorum bu nedenle kaynaklanmýþ olabilir. Ona dikkat etmedim. Çünkü 2020 yýlýnda ikinci kez vadeli mevduat yaptým. Örneðin þubat ayýnýn beþ yýlda bir 29 çektiði hiç aklýma gelmedi doðrusu. Teþekkür ederim. Ama asýl takýldýðým konu vade sonunun hafta sonuna denk gelmesi. Bu kiþinin elini kolunu baðlamaktan baþka bir þey deðil. Bence bu bankanýn hatasý bir yazýlm ile rahatça çözülebilecek bir durum.
Yer Ýmleri