Öncelikle Tekfen holding a.þ. hisse senetlerinde ayrýcalýklý, imtiyazlý herhangi bir hisse olmadýgýný, tüm hisselerin EÞÝT haklara sahip oldugunu belirtmek isterim. Bu husus þikayetim konusunda neden-sonuç iliþkisinin anlaþýlmasý için önemlidir. Tekfen holding þirketinde %51 çoðunluðu saglamak için en az 3 aile (Berker-Gökyiðit-Akçaðlýlar) birlikte hareket etmektedir. Normal þartlarda þirketi deger kaybeden patron bunu önlemek ister (borsada yüzlerce þirket bu nedenle geri alým yapmýþtýr) ama Tekfen holding yönetimi bu konuda hiçbir adým atmamýþtýr. Aksine sadece 304.000 ton PP üretimi olan Azerbaycandaki Socar Polymer adlý þirkete 1 milyar dolar deger üzerinden, %10 pay ve 100 milyon dolar ile ortak olunurken, Tekfen holdingin piyasa degeri 700 milyon dolara kadar düþmüþ ve tek lot geri alým yapýlmamýþtýr.
--- Þirket yönetimi borsada iþlem gören hissenin fiyatýný olumsuz yönde etkileme, karý az gösterme-öteleme, þirketle ilgili bilgi saklama, yalan haberler servis ederek yatýrýmcýlarý aldatma, yurtiçi ve yurtdýþýnda deðiþik þirketleri degerinin çok üstünde fiyat ödeyerek satýn alma-ortak olma, buna karþýn aþýrý þekilde düþen Tekfen holding hisselerinde GERÝ ALIM yapmayarak þirketi ve þirket ortaklarýný zarara uðratmýþtýr.
---Benim gibi KY larýn avukat tutup þirket yönetimini mahkemeye vermesi maddi açýdan büyük külfet getirmektedir. SPK olarak sizin Tekfen holding yönetimi için yaptýklarý hukuki ve ahlaki olmayan eylemler dolayýsýyla gerekli inceleme, suç duyurusu, dava açma ve hatta þirket yönetimine Kayyum atanmasý konusunda gerekli iþlemlerin yapýlmasýný arz ederim.
--- SPK nýn görevi kapsamýnda bu konuda hemen bir çalýþma yapmasýný bekliyorum. Zaten iþlenen bir suça karþý SPK nýn sessiz ve duyarsýz kalmasý ayrý bir suç olacagý için SPK nýn hemen konuya el atacagýna olan inancým tamdýr...
DENEME-KARALAMADIR.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri