Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
250 milyar liralýk batýk kredi yenileme süreci ne için var ki?
Dürüst bankacýlar 1-2 yýl sonra bu NPL lerin kamuya yük olarak devredileceðini söylüyor. Daha pahalý benzin daha pahalý domates peynir zeytin olarak bu bedeli hepimiz ödeyeceðiz. Þirketleri batýran ailelerse çoluk çocuk ciplere binmeye devam!
Ýþte o ahlaksýzlarýn enikleri ciplerde dolaþýrken sürünen çoðunluk isyan edip onlara saldýrmasýn diye de Türkiye cumhuriyetinde TEK ADAM rejimine gitmeye karar verdiler ama anlayan kim. Bu iþ olursa sonu nerede biter onu bilemem ama ben en son tek adam ülkesi TUNUS` da simitçi `mi ne kendini yakarak fitili ateþlemiþti onu bilirim.
Bilinçli olduðunu düþünmüyorum , Egede evet deprem riski daha fazla olabilir. ancak ben zamanýnda araþtýrmýþtým.
Egede sürekli deprem oluyor hatta 3 5 güne bir bunlarý inceleyebilirsiniz kandilliden... þimdi küçük depremler sürekli olduðu için o enerji sürekli birikmiyor,ancak marmaraki öyle deðil. orda fay hatlarýnda ciddi potansiyel birikimi var ve bu nedenle büyük deprem olma ihtimali artýyor.
Yani kýsaca egede 6.5 ve üzerinde bir deprem olma olasýlýðý % 20 iken marmarada bu % 90 falandýr.
Demek istediðimi anlatabilmiþimdir umarým.
Mevzu bundan cok daha ote ve ciddi aslinda ...Mutluluk endexlerinde de tablo buna benzerdir.......Demekki buu ulkeler ilerde yuksek refah seviyelerini kaybedip bizim gibi uzun bir muddet ciddi siyasi, ekonomik vs gibi sorunlari yasamakla karsi karsiya gelirlerse toplum buyuk bir sosyal cinnet ve cokus yasayacaktir.....Sosyal ve Toplumsal alt yapilari cok kirilgan....
Neticede insanoglu duygu, dusunce ve irade sahibi bir varliktir...Hayvan gibi sadece bol ve lezeetli yem vermekle mutlu olabilecek bir varlik degil...Insanoglunun maddiyat kadar baska ihtiyaclarida vardir....Bu hakikat gelismis ulkelerde ekonomik ve refah seviyelerinde yasanabilecek ciddi sarsintilarda daha net bir sekilde ortaya cikacaktir....
Yer Ýmleri