Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,18 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,32 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý

23 6.69%
  • faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.

52 15.12%
Sayfa 471/1014 ÝlkÝlk ... 371421461469470471472473481521571971 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,761 - 3,768 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by Ahmetg Yazýyý Oku
    Sevgili HISIM bey

Dedikleriniz dogrudur, benimkisi kisisel sadece kisisel gorustu. Kisiden kisiye zevkler degisiyor ama rakamlar degismez. Rakamlar yatirim mantigi konusunda kesinlikle haklisin.

Bir turlu kendimi ikna edemedim TR de ev almaya yada yazlik yada dukkan falan. Bir yerde hesaplar tutmuyor, isin icine ucuz dolar ileride buyuk devaluasyon reis in vefati ic savas falan filan derken bir turlu pamuk eller cebe giremedi

Elimde baya bi para var su anda. Arastirmaktan yoruldum ama sizin Isyat meselesini arastiriyorum. ABD deki butun vergi avantajli yatirimlari sonuna kadar kullandim. Diversify etmem gerekiyor.

Ote yandan oglumu kesinlikle ABD de buyutmek istemiyorum. Hayatta en son istedigim sey oglumun benimle ecnebi dilinde konusmasi. Turkcemi cok seviyorum. Tuhaflik bende yani

2 gun once TR den geldim. Izmir Ozdere de apart ta kalirken sagda solda villa sahipleri ve emlakcilari ile baya konustum. Tamam son yillarda yazlik fiyatlari baya artmis. Hatta dolar cinsinden bile artis var. Cogu Alamanci, ikiz villa lardan almislar, birinde oturup oburunu kiraya veriyorlar kimi airbnb kullaniyor. Hersey nakit donuyor fis fatura yok. Cennet gibi denizin ve doganin dibinde yasayip gidiyorlar. Zaten hayat ucuz oralarda. Bir de ozel bir kolej bulup cocugumu yollasam falan diye dusunuyorum. Hanimi ikna etmem gerekiyor. Oda fazla alisti Amerikaya maalesef.

TR ye donusum kesin ama ne zaman oldugunu bilmedigim icin yatirimlarim TR de olsun istiyorum. ABD de evi kiraya verip donsem, dakka basi buraya gelip ugrasmak istemiyorum hukuki islerle. Yada belki bir yolu vardir. Evi satsam 350K ya gider kiraya versem belki 2,500 dolar. Naapim Turk emlakcimi bulayim? O ne kadar ister ne kadar guvenlidir? Yilda 4,500 dolar emlak vergisi var 500 dolarda aidat.

Bu arada BES e baktim. Baska bir sayfada Rxpu cok guvendigim birisidir, bana yazdiklarindan sunu anladim, Getiri senede %20 den biraz az ve enflasyon da %15 civarinda bir de ustune fon yonetim gideri derken degmez yatirim yapma dedi. Ote yandan dolara bakiyorsun olayi tamamen karistiriyor. Ama ABD deki buradaki arkadaslara bakiyorum herkes BES te. Arastirmadan etmeden girmisler BES e. Oysaki TR deki insanlar BES ten kaciyorlar. Garip bir durum.

Bizim gibi emekliligi yaklasmis adamlar icin bir sayfa acmak lazim. TR de saglik sigortasi kira geliri BES yok ABD yada Kanada dan gelir transferi falan gibi konular konusulsa.

Kafa karisik sabah aksam arastiriyoruz
    Ahmet bey merhaba illa Türkiyeye yatýrým yapmayý ve geri dönüþ yapýp(emekliliði düþündüðünüzü düþünüyorum) yerleþecekseniz Antalya/Kaþ bölgesine yatýrým yapmayý düþünebilirsiniz. Ýlerde aldýðýnýz yeri parselleyip bir parsele evinizi yaparsýnýz diðer kýsýmlarýda komþunuz olmasýný isteyeceðiniz kiþilere satabilirsiniz. Kaþ bölgesi istanbul ve ankaradan þuanda çok yüksek entellektüel kesimden göç almakta göç eden insan kalitesi gerçekten yüksek 5 yýldýr çok sýk gidip geliyorum yerel halký içinde yorum yapacak olursam fena deðil diyebilirim. Sn Cumhurbaþkaný'nýn geçen hafta açýklamasý oldu. 2018 de havalimaný temeli atýlacak 2023 te hizmete açýlacak. Bende yaklaþýk 4 yýldýr kayýnpederimin vasýtasý ile bölgeden bir çok yer aldým yatýrým amaçlý. Otogarý merkez dýþýna taþýdýlar. Merkez dýþýna OSB ve AVM yapýlacak. Kalkaný Kaþ'a baðladýlar. Köylerin içerlerine kadar tüm yollar sýcak asfalt yapýldý. Baraj inþaatý baþladý. Hummalý bir çalýþma olmakta tüm bölgede. Vaktinde topladýðým yerlerin çoðu en az 1:2/3/4 deðerlenmiþ durumda tabi hala çok potansiyel bulunmakta asýl deðer katlamayý yapmadý. Emlakçý deðilim ama aldýðým yerlerden birkaçýný satmayý düþünüyorum. Ýlgilenirseniz belirli bir tarihte denk getiririz size yerlerimi gösterebilirim.

2.  Alýntý Originally Posted by WellsFargo Yazýyý Oku
    ..

Ev fiyatlarý çok uçuk savý hiç doðru deðil. Amerikada 2011 yýlýnda evlerin kiralar üzerinden kendini amorti etme süresi 6 yýla kadar düþmüþtü... evet ben çok 6 yýlda kendini amorti eden evi aldým sattým.. Þimdi bu amorti etme süresi 10-12 yýla çýktý... Türkiye de bu 25-30... Yani dolar yatýrýmýnýza amerikada kira olarak %10 dolar bazýnda kazanýyorken Türkiyede TL nize %3-4 kazanýyorsunuz... Yani hala daha Amerika çok daha cazip ve bu yüzden Türkiyede yaþadýðým halde oturduðum evi satýn almýyorum ..
    hocam çok bilgilendirici yazý, teþekkürler

merak ettiðim konu þu : faiz getirisinin %1-2 olduðu bir ekonomide tasarruf sahipleri niçin %10 yield vadeden bu gayrimenkullere ilgi göstermiyor ? normalde talep gelmesi fiyatlarýn artmasý ve geri dönüþ oranlarýnýn yükselmesi lazým.. fiyat doðruysa kira rakamlarý yanlýþ olmalý, yada benim hesap edemediðim baþka faktörler olmalý (vergi yükü vs)..

senin düþüncen nedir 10 yýllýk kira gelirine satýlan mülklerin var olmasý konusunda ? mesela avrupa'da asla böyle bir çarpan yok bildiðim kadarýyla

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by kandyba01 Yazýyý Oku
    Ahmet bey merhaba illa Türkiyeye yatýrým yapmayý ve geri dönüþ yapýp(emekliliði düþündüðünüzü düþünüyorum) yerleþecekseniz Antalya/Kaþ bölgesine yatýrým yapmayý düþünebilirsiniz. Ýlerde aldýðýnýz yeri parselleyip bir parsele evinizi yaparsýnýz diðer kýsýmlarýda komþunuz olmasýný isteyeceðiniz kiþilere satabilirsiniz. Kaþ bölgesi istanbul ve ankaradan þuanda çok yüksek entellektüel kesimden göç almakta göç eden insan kalitesi gerçekten yüksek 5 yýldýr çok sýk gidip geliyorum yerel halký içinde yorum yapacak olursam fena deðil diyebilirim. Sn Cumhurbaþkaný'nýn geçen hafta açýklamasý oldu. 2018 de havalimaný temeli atýlacak 2023 te hizmete açýlacak. Bende yaklaþýk 4 yýldýr kayýnpederimin vasýtasý ile bölgeden bir çok yer aldým yatýrým amaçlý. Otogarý merkez dýþýna taþýdýlar. Merkez dýþýna OSB ve AVM yapýlacak. Kalkaný Kaþ'a baðladýlar. Köylerin içerlerine kadar tüm yollar sýcak asfalt yapýldý. Baraj inþaatý baþladý. Hummalý bir çalýþma olmakta tüm bölgede. Vaktinde topladýðým yerlerin çoðu en az 1:2/3/4 deðerlenmiþ durumda tabi hala çok potansiyel bulunmakta asýl deðer katlamayý yapmadý. Emlakçý deðilim ama aldýðým yerlerden birkaçýný satmayý düþünüyorum. Ýlgilenirseniz belirli bir tarihte denk getiririz size yerlerimi gösterebilirim.
    Kas bolgesinde arsa alirken nelere dikkat ediyorsunuz?

Yani arsami tarlami? Yada merkezimi yoksa koyluk yerlermi? Anayola yakin uzak? gibi sorular

4. Arkadaþlar yýllardýr Ýstanbuldan ev almamak için direniyorum þuanda 600k gibi bir birikmiþim var. Ocak-Þubat ayýna kadar elimdeki nakiti 800-900e kadar yükseltmeyi planlýyorum. Ýstanbul Zekariyaköy/Demirciköy/Uskumruköy bu bölge den ev almayý düþünüyorum. Asla 175-200kira çarpanýndan fazla bir eve vermem diye diretiyordum ancak hanýmýn son dönemdeki pressleri çok arttý yüksek ihtimalle bu kýþ golü yiyeceðim Sizce direnmelimiyim yoksa bu bölge için kaç çarpana kadar çýkmak doðru bir karar olur. Þuanda Yeþilköy de kiradayýz ikimizinde iþleri icabý belli bir lokasyonda oturma zorunluluðu olmayan insanlarýz yazdýðým bölgeleri o bölgedeki gerek insan profili ve doðal yapýsý itibari ile çok beðeniyoruz. Yazdýðým bölge ile alakalý bilgileri/tavsiyeleri olanlardan yorumlarý beklemekteyim.

5.  Alýntý Originally Posted by KaraKemal Yazýyý Oku
    hocam çok bilgilendirici yazý, teþekkürler

merak ettiðim konu þu : faiz getirisinin %1-2 olduðu bir ekonomide tasarruf sahipleri niçin %10 yield vadeden bu gayrimenkullere ilgi göstermiyor ? normalde talep gelmesi fiyatlarýn artmasý ve geri dönüþ oranlarýnýn yükselmesi lazým.. fiyat doðruysa kira rakamlarý yanlýþ olmalý, yada benim hesap edemediðim baþka faktörler olmalý (vergi yükü vs)..

senin düþüncen nedir 10 yýllýk kira gelirine satýlan mülklerin var olmasý konusunda ? mesela avrupa'da asla böyle bir çarpan yok bildiðim kadarýyla
    Ýlgi gosteren sayýsý cok fazla . Fonlara cok fazla ev sattýk biz. Sadece amerikalý deðil cinli fonlarda cok ev aldý. Lehman krizi sonrasi biz bankalardan evleri metrekaresi 600 dolardan almaya baþlamýþtýk sonra bu fiyatlar fonlarýn devreye girmesiyle 7-8-900 oldu binin uzerine çýkti . Sýfir single house ev yapým maliyeti orta seviye bir yerde arsa maliyeti dahil 1100 usd iken bu evi yaßlý olarak bankadan bu fiyata almak mantýklý gelmedi ve sýfýr inþaata baþladýk biz.

Amerikan halký gayrimenkulu cok yatirim olarak gormuyor. Goren kurt gibi tipler var ama turk halki gibi dusunmeyin. Biz ne bulursak eve yatiririz. Onlarda bu aliskanlik yok onlar da daha ziyade borsa aliskanligi var. Benim 65 yasinda tanidigim var cocuklarina dogumlarinda yuklu hisse senedi almýþ ve hala onlarý aynen tutuyor. Çocuklarý ucuz ve 33 yaþýnda. Adam milyoner oldu birikimleriyle. Dow jonesun 30 yillik grafiðine bir bakin yukari roket gibi bir imkb dolar bazinda grafigine bakin hep ayni cimende otlamýþýz.

Elbette parasý mevduatta olan insan olabilir ama ben hic gormedim parami yuzde 0,5 ile mevduatta tutuyorum diyen insan. Ya hisse ya da ev alinir. Amerikalilar bir de cok aptal bir millet , sistem mükemmel çalýþtýðý icin kafalarýný kullanmaya kullanmaya aptallaþmýþlar, belki bazi insanlar oylece mevduatta bekliyor olabilir amamuhtemelen onmevduatýn buyuk oranda sahibi sirketler olabilir cunku amerikalilarin cogu borc icindedir. Bir arastirma okumustum yuzkysur milyon amerikalinin acil ihtiyac icin kenarda400 dolari yok diye. Herseylerini kredi kartý ve credit ratingleriyle uzun vadeli borclanarak alirlar.

Kira ev meselesi soyle oldu. Amerika krize girdi ama insanlar cok buyuk oranda issiz kalmadý. Adam evini kaybetti bankaya 6 ay sonra 1 sene sonra gene iþ buldu. DolayisiylA kiraya cikti. Kiraya talep artti evler bankalara gittigi icin piyasadaki ev sayýsý azaldi. Kiralar arttý. Bu adamlarda cash yok ev alsýn. Kiraya girdi calismaya basladý bir ev almasi icin once yedi sene gecmeli sifira düþen kredi ratingi gene baþlasýn , ondan sonra ev alabilir tekrar. Ayrica birde alacaðý evin yuzde on yirmisi kadar bir peþinatý da biriktirmesi lazim. Hem kiraodeyip hem de dusuk maasli islerinde peþinatý da biriktirmek zaman aliyor. Bütün bu þartlar kira fiyatlarýný yukarý cekti. Benim dedigim bu sartlar sehrin gobek merkezi olmayan subut an bolgelerde. Yoksa san fransisco veya newyorka giderseniz ev fiyatlari vecarpanlar deli yukseldi oralardan da ev alamazsýnýz.

Ama eninde sonunda bu kiracarpani normale gelecek 15-20 ye dogru gidecektir. Ýnsanlar daha fazla ev aldikca ev fiyatlari yukselecek kiraci sayýsý azaldýðý icin kira miktarý azalacak ve kira çarpanlarý yukselmis olacaktýr. O gin geldiðinde de evin kirasindan degil fiyatýnýn artmýþ olmasindan ciddi para kazanacaksýnýz.

6.  Alýntý Originally Posted by kandyba01 Yazýyý Oku
    Arkadaþlar yýllardýr Ýstanbuldan ev almamak için direniyorum þuanda 600k gibi bir birikmiþim var. Ocak-Þubat ayýna kadar elimdeki nakiti 800-900e kadar yükseltmeyi planlýyorum. Ýstanbul Zekariyaköy/Demirciköy/Uskumruköy bu bölge den ev almayý düþünüyorum. Asla 175-200kira çarpanýndan fazla bir eve vermem diye diretiyordum ancak hanýmýn son dönemdeki pressleri çok arttý yüksek ihtimalle bu kýþ golü yiyeceðim Sizce direnmelimiyim yoksa bu bölge için kaç çarpana kadar çýkmak doðru bir karar olur. Þuanda Yeþilköy de kiradayýz ikimizinde iþleri icabý belli bir lokasyonda oturma zorunluluðu olmayan insanlarýz yazdýðým bölgeleri o bölgedeki gerek insan profili ve doðal yapýsý itibari ile çok beðeniyoruz. Yazdýðým bölge ile alakalý bilgileri/tavsiyeleri olanlardan yorumlarý beklemekteyim.
    Direnmeye devam. Bir suru insaatci arkadasim var. Kimsenin bir sey sattýðý yok. O istatistikleri kim satiyor bilmiyorum. Bir arkadasimin umraniye eksenin yaninda 220 daire projesi var uc ay uzerine dun bir tane satmýþ anca. Herkes sihirli degenegin degmesini bekliyor. Ama biri bir anayasa kitapçýðý fýrlatacak ve o bahane edilerek herkes domino taþý gibi yýkýlacak. Cunku bu ihtiþamýn kaynaðý para giriþi idi. Merkez bankalar birer birer bu kaynaðý kesecek diyorsanýz bu piyasa cokecek. Yok merkez bankalarý sonsuza kadar para basacak diyorsanýz dunyada hiper enflasyon geliyor demektir. O da buyuk kriz demektir o zaman da gayrimenkul deger kazanir ama gayrimenkul 1 deðer kazanirsa altin 5 deger kazanýr yani o senaryoda altýnda olmak daha mantikli. Yani MB ler para kisacaksa ben gayrimenkulden kacarým, eger para basacaklarsa da evimi altýna ceviririm.

7.  Alýntý Originally Posted by HISIM Yazýyý Oku
    Imam hatibe gonder, hem turk kalsin hem de dinini guzel yasasin. (!)
    Ben imam hatipe veririm sen papaz okuluna verirsin. Herkes özgür isteyen istediðini yapar sýkýntý yok

8. En basit örnek. Simdi gazetede gordum paylaþayým dedim. Turk oyuncu daha gecen hafta miami de 385.000 dolara almýþ 3500 dolara hemen kiralamýþ.

http://mobil.hurriyet.com.tr/irma-ka...vurdu-40576899

Sayfa 471/1014 ÝlkÝlk ... 371421461469470471472473481521571971 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •