Aciklanan yillik enflasyon orani %12.98.
Konut satanlar, hemen fiyatlari %15 yukseltin.
Zarar etmeyin..![]()
Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Aciklanan yillik enflasyon orani %12.98.
Konut satanlar, hemen fiyatlari %15 yukseltin.
Zarar etmeyin..![]()
Bizim bir ekonomi kanalimiz var ya, Bloomberg HT, reklam arasi ekonomi haberleri veren.
Yine bugun ilk seans sonu bir Insaatciyi cikardi, o da bildiginiz gibi anlatti, lansman dedi, fiyatlar cok uygun dedi, %15 yukeldi dedi velhasil ne palavra varsa saydi doktu gitti.
Ben nihayet bu konuyu cozdum.
Bu insaatcilar bunlara cok reklam veriyor ya, onlar da durumdan vazife cikarip, davet ediyor bunlari.
Soylenenlere, ne sunucu, ne anlatan, ne izleyen inaniyor ama, yine de anlatiyor adam.
Memleket tiyatro sahnesi gibi.
Gulmekten oleyazdim.![]()
Aynen Sayýn HISIM. Ötelesinler bakalým.
LG-K535 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onlar için her veri ( olumsuz da olsa ) zam için fýrsattýr. Dolar yükselir mazeretim var derler, düþer - dolar düþse de malzeme fiyatlarý düþmedi, taþ gibi yerinde derler. Þimdi de enflasyonu bahane ederler. bulabilirsem hürriyet emlakta tipik bir ilan var. Piew diye bir firma her ay %5 koyuyor fiyata. Henüz temeli yeni atmýþ.
Buldum iþte. https://www.hurriyetemlak.com/konut-...004&p63=180404
Geçen ay ayný firma 285 bin den baþlýyor 325 binde bitiyordu. Þimdi 325 den 425 e gidiyor.
Faiz biraz zor düþer. GLP yi %18 yaparlarsa hiç þaþýrmam. Enflasyon %13 olarak açýklandý. En az 3-5 puan reel kar vermezlerse dövize kayan sayýsý artar. Bunu engellemenin tek yolu TL faizleri arttýrmak.
Konut sektöründeki batýþ artarak devam edecek. Arz fazlasý ve kötü yönetilen Emlak sektörü hukuk kanunlarý bu sorunu yarattý.
Eðer ÝSKAN yasasý adam gibi uygulansaydý bu sorunlar olmazdý! Önüne gelen müteahhit olmazdý!
RÜÞVET oyunu bozdu. Herkes müteahhit oldu. Arz fazlasý oluþtu. Hem de kalite yerlerde sürünüyor.
Bir de üstüne YÜKSEK SÝTE AÝDATLARI yükü gelince sorun iyice katmerlendi! Ýyice içinden çýkýlmaz hale geldi!
Zararýn neresinden dönülse kardýr! Ýþini kötü yapaný adil olarak cezalandýrmayan sistem deðerlenemez! Deðer yitirir!
Her halukarda vadeli mevduat kaybedecektir.
Yer Ýmleri