Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Hayir sen sadece, dunyanin tanidigi hirsizlik cetesi icin, fikri hisimlarin icin yaziyorsun.
Senin gibi birine borsanin ne oldugunu anlatmak imkansiz.
ISYAT maaliyetim 76 kurus, hisse Mart'in 4.haftasi 15 kurus verecek.
Yani net kazancim %20 olacak.
Bilen bilmiyende endeks performansinin % 25 altinda diyerek, birsey biliyorsun sanir.
Arada sirada girermis, hayir sen, aydin medeni cagdas yazilar yazan her uyeden sonar girersin.
Takkiye atasporun oldugu icin de, boyle, endeks performansinin % 25 altinda gibi aptal aptal cumleler kurarsin.
2007 den sonra yapýlan yapýlarda Ýskana uygun olmayana konut oraný minimum %50.
Bu sorunu çözdüler mi? HAYIR.
Ýþini yamuk yapan müteahhiti hapse attýlar mý? HAYIR
Peki yeni yapýlacak olan binalara nasýl güveneyim sayýn Bakan!
Once siz ÝSKAN alamayan yeni konutlarý yapanlarý bir halledin ki inandýrýcý bulalým dediklerinizi.
Kim inanýr yoksa dediklerinize?
Global Emlak yatýrýmcýlarý Türkiye den ev almýyor diyordum. Çünkü RÜÞVET lerden dolayý iskan yasasý kevgir gibi, ve kat mülkiyeti kanunu hem yetersiz hem de kötü uygulanýyor diyordum.
Dediðimi ispatlayan bir rapor yayýnlandý. Boþuna konuþmuyoruz. Trolüðün lüzumu yok! Gerçeklerle yüzleþelim.
Emlak yatýrýmý çoðu ülkede iyi bir yatýrým aslýnda. Ama Türkiye de sahtekar müteahhite veya sahtekar kiracýya denk geldin mi ayvayý yedin. Kanunlar iþlemiyor. Bunu ben demiyorum. Global emlak yatýrýrým uzmanlarý diyor. O yüzden Ýstanbul sýralamada son sýraya geriledi.
Ýstanbul emlakta dibi gördü
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...gordu-2109742/
Urban Land Institute (ULI) ve PwC'nin uluslararasý yatýrýmcýlarýn Avrupa gayrimenkul sektörü yatýrým kararlarý hakkýndaki araþtýrmasý Gayrimenkulde Geliþen Trendler Avrupa 2018 Raporu dün yayýnlandý. Yatýrýmcýlar, geliþtiriciler, kredi verenler, aracýlar ve danýþmanlardan oluþan, uluslararasý tanýnmýþ 800'den fazla gayrimenkul profesyonelinin görüþüne göre þehirler sýralandý. Mevcut yatýrýmlar ve geliþim beklentileri açýsýndan oluþturulan listede, Türkiye'den yer alan tek kent olan Ýstanbul iç ve dýþ belirsizlikler nedeniyle 31'inci sýrada yer alarak sonuncu oldu.
![]()
boþuna cevap bekliyorsunuz. veremez. o ve benzerlerinin hedeflediði cevap vermek veya bir diyalog deðil. her aksam ulusal kanallardaki tartýþma programlarýnda malum zihniyetin temsilcilerinin bir versiyonu sadece.
amaç sadece suyu bulandýrmak, bu aziz milletin gerçekleri öðrenmesini engellemek.
yýllardýr sayýsýz güzellemeler yaptýlar, "ekonomi süper", "istanbul yeterince yoðun deðil, daha buyuyebilir", "beton çok ucuz", "dolar çok çýktý, düþecek" filan tarzý sayýsýz yanlýþ fikre imza attýlar.
hatta bu zat dolarýn 2.60-2.80 aralýðýna filan düþmesini bekledi uzun süre , düþmeyince 3.60 lardan filan dolar þortlamaya baþladý. kendisini ekonomist olarak da pazarlamýþtý zamanýnda oysa ki.
neyse aldýrmayýn, gerçekleri arayýþýmýz hep sürecek.
dogmalardan beslenenlerden olmadýk. emlak yatýrýmýnýn sadece "2 liradan aldým 3 liradan sattým" dan ibaret olmadýðýný biliyoruz. arayýþýmýz sürdürülebilir þehirleþme, güzel þehirler, kaliteli yaþam, ve bu þartlar dahilinde ancak anlamý olan bir konu yatýrým. sadece "ev almak isteyenlerin" deðil, yapýcý herkesin katýlýmý bence önemli, yani ev almayý asla düþünmeyenlerde bu konuyu zenginleþtirmeli.
ülkedeki malum (ve "evil", yani saf/katýksýz kötülük) zihniyetin yýllardýr neferi gibi çalýþan birinin bugun forumu sabote etmeye çalýþmasý bizi gerçeði ve güzeli arama uðraþýmýzdan vazgeçirmemeli.
Son düzenleme : discretus; 02-12-2017 saat: 23:13.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Zengin global emlak yatýrýmcýlarý neden artýk Ýstanbul dan ev almýyor? Neyi yanlýþ yapýyoruz?
Adam gibi ahlaklý, namuslu, liyakatli iþler yapsak herkes zenginleþecek. Kaliteli zengin global emlak yatýrýmcýlarý gelecek. Gele gele bize süprüntü leþ global emlak yatýrýmcýsý geliyor.
Türkiye de 250 bin müteahhit???
Tüm Avrupa da toplam 7 bin müteahhit???
Avrupa konut ömrü ortalama 110 yýl!!!
Türkiye de konut ömrü ortalama 30 yýl!!!
Türkiye de 2007 sonrasý yapýlýp iskan alamayan konut oraný asgari %80. Hadi diyelim en iyi ihtimalle %50. Ayýp. Buna kim müsamaha ediyor? Böyle bir sistem olur mu?
Avrupa da yüksek site aidatlarý dýþarýdan baðýmsýz birisi tarafýndan denetlemeyen tek ülke TÜRKÝYE!
Yukarýda yazdýðým rakamlar en yetkili aðýzlardan. Daha önce ilgili haberlerin baðlantýlarýný paylaþmýþtým! Tekrarlamýyorum merak eden eski yazýlara baksýn.
Bu sorunlarý çözmeden aþaðýdaki listede son sýradan kurtulamayýz. Herkes kaybeder bu memlekette!
Sektörde sorun yok diyenlere diyecek laf bulamýyorum.
Yer Ýmleri