Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Bu konuda google da detaylý yazýyý bulursun. Ben geçen yýl ödedim. Vergi dairesindekiler bile ilk defa yapýyorlarmýþ , Ankara ya sorarak aldýlar. ( kimse beyan etmiyor, onlarda alýþýk deðil ) arama motoruna - gayrimenkul sermaye iradý vergilendirmesi þeklinde yazýnýz.... Aldýðýnýz tarihteki ( ay-gün ) enflasyon , sattýðýnýz tarihteki enflasyon , deðerleme artýþý ve amortisman gibi hesaplar çýkýyor... Ama formu indirince gerisi kolay...
Senin için aradým buldum.... internetten þu adrese gir ve hesabýný yap... http://www.hesapkurdu.com/konut-kred...gisi-hesaplama
Bir tanýdýk ile muhabbet ettim dün. Kendisi pastane sahibi, iki þubesi var 4 kardeþler. Her bir kardeþ kendine 5bin tl maaþ ayýrýyor. Maaþý kenara koyunca, her þube aylýk ortalama 30k net kar býrakýyor dedi.
3. Þube ne zaman dedim, yeni þube yok müteahhitlik yapacaðýz dedi...
Insan gerçekten hayret ediyor...
Türkiye'mizde 30 bin lira ve üzerinde aylýk maaþ alan sayýsý <5.000 (kaynak Watson, Mercer, Hay Group) ve bu maaþlarý alabilmek için ya en büyük 100 firmanýn birinde Genel Müdür yada GMY olmalýsýnýz. Ya da Acýbadem Hastanesi Memorial Hastanesi vs de isim yapmýþ bir doktor olmalýsýnýz.
Benim çevrem de çok esnaf var; 10'da 9'u bitik durumda ama sorduðunuzda aylýk 10-50 bin arasý kar var diyor. Olur ya birgün bir enayi gelir de yüksek hava parasýyla alýr umuduyla!
Sizin tanýdýðýnýza herhangi bir ima yapmak istemem ama yazdýðýnýz kazanç ünlü pastane markalarýnda dahi yok !
Doðrudur, yakýným deðil sadece tanýdýk. 1m tl gibi devir paralarýndan bahsediyorlar almak isterseniz, böyle fiyat çekebilmek için net 30k býrakýyor diyor olabilir.
Ama ciddi ciddi 4 tane pastacýnýn inþaat iþine girecek olmasý zaten bence baþlý baþýna bir vaka. Gimat esnafý, ostim esnafý filan derken inþaatcý pastacý da görmüþ olduk ne diyelim.
Yalnýz maaþ konusunda 30k üstü kazanan 5bin den çok daha fazla kiþi olduðunu düþünüyorum, belki parayý baþka þekilde ( hisse, imtiyaz, arsa...) alýyorlardýr o ayrý![]()
Yer Ýmleri