Originally Posted by
Cautionary
yahu gýna geldi bu örneklerden...kaynýmýn halasýnýn oðlu 2 liraya aldý..iki senede 4 lira oldu..bir ev var, deðeri þu kadar, ama kirasý ancak bu vsvs.
bu örneklerin kime ne faydasý var...belki adam 5000 kira verdiði bir evin fiyatýný sormuþtur mal sahibine, mal sahibi de tok satýcý 600K demiþtir...benim mesela kendi evimin deðeri bu, piyasasýnýn %50 üstü mesela, mal benim deðil mi, nasýlsa satmaya niyetim yok, atarým uçuk bir fiyat...böylece kiracý da 5000 tl ye 600K lýk bir evde oturuyorum diye mutlu mesut öder kirasýný.
yýllardýr bu baþlýkta, münferit örneklerin bir anlamý olmadýðýný, konut fiyat-kira fiyat endeksleriyle hareket etmek gerektiðini söylüyorum...ki bu endeksler artýk il-ilçe bazýnda yapýlýyor...resmisi var, özel þirket eliyle yapýlaný var....anlamak isteyene pek çok bilgi var bu endekslerde.
ama mevzu realite deðil de, düþmesi lazým, ya da çýkmasý lazým argümanýna destek atmak olunca...kimsenin gerçekle alakasý olmuyor..herkes bulduðu bir örnekle hüküm veriyor, bizden de öylece inanmamýzý bekliyorlar..kusura bakmayýn ben o kadar saf deðilim.
10 yýllardýr bakkal mehmet amcaya sordum, iþler kesat, büyüme küçük gelecek...ya da þu sokaða bak, 10 sene önce iki araç vardý, þimdi her evin önünde bir araba...türkiye çok büyüdü geyikleri gibi....25 sene önce kimsede cep telefonu yoktu, þimdi ilk okul çocuklarý bile kullanýyor..çok geliþtik caným safsatalarý gibi.
Yer Ýmleri