Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,18 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,32 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý

23 6.69%
  • faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.

52 15.12%
Sayfa 10/1014 ÝlkÝlk ... 8910111220601105101010 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 73 - 80 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

1. Konuttaki büyük fiyat artýþýnýn birinci sorumlusu hükümet,bunda sýkýntý yok...Çünkü 1950 den beri bütün sað iktidarlarýn tek bildiði iþ olan betonu bunlar da sahiplendi...
    Fakat bence esas konu ülkede özellikle 2014 den sonra iyice belirginleþen devalüasyon...Zira o zamandan bu zamana dek neredeyse % 90-100 oranýnda bir devalüasyon söz konusu...
    Sonuç olarak devalüasyon bir taraftan,acýmasýz vergiler diðer taraftan hem konut hem de otomotiv sektöründe saçma sapan fiyatlamalarý beraberinde getiriyor...

2.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    65 yaþ üstüne öyle 5-10 yýllýk konut kredisini bankalar vermiyor. sigortalý sigortasýz fark etmiyor diye biliyorum.
    Desenize bu ülkede yaþ 70 iþ bitmiþ muhabbeti gerçeðe dönmüþ. bankalar yaþa göre sigorta primini zaten yüksek alýyor. Yaþlýlara konut sigortasý yoksa, vergide almasýnlar. Otobüslere bedava binme iþi çýkarttýlar. Sanki bu yaþtaki insanlar gezebilecekmiþ gibi. Ancak hastaneye gider geliriz. Ayrýca saðlýðý yerinde olanlar da iþ saatlerinde kuru kalabalýk yapýyorlar. Bedava olmasý yerine sembolik 1 lira yapsalar gereksiz kimse kullanmaz.

Daire alacak param var ama hani þu refarandum hediyesi kredi faizlerinde hazýr düþüþ varken ucuz kredi kullanayým istiyorum. Nasýl olsa referandumdan sonra faizler ikiye katlar gibi . hem konut kazanýr hem faizden kazanýrýz diye düþünüyorum.

3.  Alýntý Originally Posted by ihtiyar Yazýyý Oku
    Desenize bu ülkede yaþ 70 iþ bitmiþ muhabbeti gerçeðe dönmüþ. bankalar yaþa göre sigorta primini zaten yüksek alýyor. Yaþlýlara konut sigortasý yoksa, vergide almasýnlar. Otobüslere bedava binme iþi çýkarttýlar. Sanki bu yaþtaki insanlar gezebilecekmiþ gibi. Ancak hastaneye gider geliriz. Ayrýca saðlýðý yerinde olanlar da iþ saatlerinde kuru kalabalýk yapýyorlar. Bedava olmasý yerine sembolik 1 lira yapsalar gereksiz kimse kullanmaz.

Daire alacak param var ama hani þu refarandum hediyesi kredi faizlerinde hazýr düþüþ varken ucuz kredi kullanayým istiyorum. Nasýl olsa referandumdan sonra faizler ikiye katlar gibi . hem konut kazanýr hem faizden kazanýrýz diye düþünüyorum.
    Faizin Tutulacak Bir Yaný Bencede Yok .... Yanlýz Faiz Konut fiyatlarý arasýndaki iliþki çok hoþ olmaz ... Zaten satýþlarda sýkýntý var faizler artar is konut fiyatlarý mecbur düþecek .... Ayrýca Yeterince bozuk olan arz / talep dengesi balonu patlatýr ise konut fiyatlarý çok düþer...

4.  Alýntý Originally Posted by makinist Yazýyý Oku
    Konuttaki büyük fiyat artýþýnýn birinci sorumlusu hükümet,bunda sýkýntý yok...Çünkü 1950 den beri bütün sað iktidarlarýn tek bildiði iþ olan betonu bunlar da sahiplendi...
    Fakat bence esas konu ülkede özellikle 2014 den sonra iyice belirginleþen devalüasyon...Zira o zamandan bu zamana dek neredeyse % 90-100 oranýnda bir devalüasyon söz konusu...
    Sonuç olarak devalüasyon bir taraftan,acýmasýz vergiler diðer taraftan hem konut hem de otomotiv sektöründe saçma sapan fiyatlamalarý beraberinde getiriyor...
    Devalüasyondan daha büyük bir tehlike var.
    Eðitimli insan, eðitimli iþ gücü.

Mevcut iktidar ülkeye yapabileceði en büyük kötülüðü eðitimi ayaklar altýna alarak ve daha da kötüye gitmesine yol açarak saðlamýþtýr.

Günümüzde eðitimli iþ gücü, ülkelerin en büyük sermayesidir. Ülkelerin geliþmiþlikleri artýk eðitimli insan potansiyeli ile ölçülüyor. Eðitimli insanlar ekonomiye katký saðlar. Üretir, bilimi kullanýr, geliþtirir, refah saðlar.

Dini okul açarak, mevcut eðitim kurumlarýndaki kaliteli eðitimcileri tasfiye ederek büyük bir yýkýma gidiyoruz. Keþke en büyük derdimiz betonlaþma olsaydý..

Yazýlým sektöründeyim. Sadece geçen yýl 40 kiþi aileleri ile beraber yurtdýþýna göç etti. Bu oran þirketin Ýstanbul ofisindeki %20 ye yakýn oraný.

1-2 yýl içerisinde bende göç etmeyi planlýyorum. Þu an dil konusunda biraz eksik olduðum için dil eðitimimi geliþtiriyorum. 3 yýl öncesinde ev alma planlarým vardý, mevcut ortam ve ekonomi içerisinde bir anlamý olmadýðýný farkettim. Tüm bu planlarýmý iptal ettim. Türkiye'ye karþý inancýmý maalesef kaybettim. Bundan dolayý da büyük bir hayal kýrýklýðý ve üzüntü içerisindeyim.

Ýþin özeti þu: gelecek yýllarda ülkeyi daha büyük bir beyin göçü bekliyor. Üreten bir ekonomi olmadýktan sonra da inþaat sektörü hiçbir iþe yaramamaya baþlayacaktýr. Alým gücü hepten düþecek ve ülkeye döviz girdisi azalacaktýr.

Katma deðer üretmediðimiz sürece inþaat bir iþe yaramaz. Geliþmiþ ülkelerde diðer tüm alanlarda katma deðer ortaya konduðu için inþaat bu rüzgarý kullanýr. Tek baþýna inþaat bir rüzgar yaratmaz. Yaratsa idi bugün arap ülkeleri dünya para harcanmýþ en yeni yapýlarýyla dünyayý kasýp kavururdu. Onlarda bilim yönünden bir deðer ortaya koymadýklarý için, batýdan yüksek maaþlar verip beyin göçü oluþturmaya çalýþýyorlar. Yöneticileri ve çalýþanlarýnýn çoðu yabancý.

Türkiye bu kafayla giderse, zihniyet olarak araplaþmayý geçtim, ekonomi olarak da araplaþmaya doðru gider. Tek bir farkla, araplarýn petrolleri ve din turizmi varken, bizim öyle bir gelir kalemimiz yok.

Açýkçasý daha da kötü bir ortama doðru yol alýyoruz.
    Katma deðer üretmeyen ekonomi, dýþarýdan likidite girdisi saðlayamadýðý için bir süre elindeki taþýnmaz mallarý ve arazileri satmaya devam edecektir.

Eðer 2002 deki gibi acý reçete uygulanmazsa, hükümet Titanic kemancýlarý gibi gemi batarken keman çalmaya devam ederse, mevcut gayrimenkuller de balon gibi patlayacaktýr. Bir mal, alým gücü varsa deðerlidir. Alým gücü yoksa satýlamayan malýn deðeri de sönecektir.

Her zaman gerçekçi olmayý tercih ederim. Düþüncelerimi sunmayý istedim sizlere.
    Ýyi günler dilerim.
    Son düzenleme : kimi raikkonen; 27-02-2017 saat: 10:01.

5. https://twitter.com/serpiltatan_

isimli twitter hesabýnda konut balonuyla ilgili görüþler yer almaktadýr.

6.  Alýntý Originally Posted by kimi raikkonen Yazýyý Oku

Mevcut iktidar ülkeye yapabileceði en büyük kötülüðü eðitimi ayaklar altýna alarak ve daha da kötüye gitmesine yol açarak saðlamýþtýr.

Günümüzde eðitimli iþ gücü, ülkelerin en büyük sermayesidir. Ülkelerin geliþmiþlikleri artýk eðitimli insan potansiyeli ile ölçülüyor. Eðitimli insanlar ekonomiye katký saðlar. Üretir, bilimi kullanýr, geliþtirir, refah saðlar.

Dini okul açarak, mevcut eðitim kurumlarýndaki kaliteli eðitimcileri tasfiye ederek büyük bir yýkýma gidiyoruz. Keþke en büyük derdimiz betonlaþma olsaydý..

Yazýlým sektöründeyim. Sadece geçen yýl 40 kiþi aileleri ile beraber yurtdýþýna göç etti. Bu oran þirketin Ýstanbul ofisindeki %20 ye yakýn oraný.

1-2 yýl içerisinde bende göç etmeyi planlýyorum. Þu an dil konusunda biraz eksik olduðum için dil eðitimimi geliþtiriyorum. 3 yýl öncesinde ev alma planlarým vardý, mevcut ortam ve ekonomi içerisinde bir anlamý olmadýðýný farkettim. Tüm bu planlarýmý iptal ettim. Türkiye'ye karþý inancýmý maalesef kaybettim. Bundan dolayý da büyük bir hayal kýrýklýðý ve üzüntü içerisindeyim.

Ýþin özeti þu: gelecek yýllarda ülkeyi daha büyük bir beyin göçü bekliyor. Üreten bir ekonomi olmadýktan sonra da inþaat sektörü hiçbir iþe yaramamaya baþlayacaktýr. Alým gücü hepten düþecek ve ülkeye döviz girdisi azalacaktýr.

Katma deðer üretmediðimiz sürece inþaat bir iþe yaramaz. Geliþmiþ ülkelerde diðer tüm alanlarda katma deðer ortaya konduðu için inþaat bu rüzgarý kullanýr. Tek baþýna inþaat bir rüzgar yaratmaz. Yaratsa idi bugün arap ülkeleri dünya para harcanmýþ en yeni yapýlarýyla dünyayý kasýp kavururdu. Onlarda bilim yönünden bir deðer ortaya koymadýklarý için, batýdan yüksek maaþlar verip beyin göçü oluþturmaya çalýþýyorlar. Yöneticileri ve çalýþanlarýnýn çoðu yabancý.

Türkiye bu kafayla giderse, zihniyet olarak araplaþmayý geçtim, ekonomi olarak da araplaþmaya doðru gider. Tek bir farkla, araplarýn petrolleri ve din turizmi varken, bizim öyle bir gelir kalemimiz yok.

Katma deðer üretmeyen ekonomi, dýþarýdan likidite girdisi saðlayamadýðý için bir süre elindeki taþýnmaz mallarý ve arazileri satmaya devam edecektir.

Eðer 2002 deki gibi acý reçete uygulanmazsa, hükümet Titanic kemancýlarý gibi gemi batarken keman çalmaya devam ederse, mevcut gayrimenkuller de balon gibi patlayacaktýr. Bir mal, alým gücü varsa deðerlidir. Alým gücü yoksa satýlamayan malýn deðeri de sönecektir.

Ýyi günler dilerim.

son bir ayda tanýdýðým üç kiþinin somutlaþmýþ yurtdýþýna yerleþme eylemini öðrendim.
    aralarýnda yeni yetme mühendiste var, fabrika sahibi de öðrenci de...

sonumuz hayrola ne diyeyim...

7.  Alýntý Originally Posted by thron Yazýyý Oku
    son bir ayda tanýdýðým üç kiþinin somutlaþmýþ yurtdýþýna yerleþme eylemini öðrendim.
    aralarýnda yeni yetme mühendiste var, fabrika sahibi de öðrenci de...

sonumuz hayrola ne diyeyim...
    Ancak ortak noktalarý iyi bir eðitim almýþ, kendisini iyi yetiþtirmiþ, maddi birikimi nispeten iyi...sonuçta bu ülke için maddi-manevi önemli deðerlerin yurt dýþýna kaptýrýlmasý çok kötü.

Biz elin arabý, asyalýsýný biraz parasý varsa baþ tacý ediyoruz...bir sürü kolaylýk saðlýyoruz....neden maddi birikimi var diye, ama kendi ülkemizin yetiþtirdiði deðerleri, hem maddi birikimli-hem eðitimli bireyleri kaybediyoruz...yazýk ki çok yazýk.

Ýþine geliyorsa, ya bu düzene uyarsýn, ya tittir olup gidersin tarzý yaklaþýmlar ayaðýmýza sýkmaktan farksýz...sýrf dünya görüþü sana çok uymuyor diye bu insanlarý ülkeden kaçýrýrsan, asyalýyla, arapla baþ baþa kalýrsýn...onlar da bir zaman sonra zoru görüp kaçar....sonra elinde dededen kalma son varlýklarý da satmak zorunda kalýrsýn.

þunu unutmayalým, son dönemlerde çok sosyal yardým yapýldý...gerek göçmenlere, gerekse yurt içi maddi durumu kötü vatandaþlara(yaþlýlýk aylýðý, özürlü bakým aylýðý vs)...bunlar uyuþturucu gibi, toplumlarda tepkiyi yatýþtýrýr, ama uyuþturucuyu kestiðin anda toplumsal kaos ve karmaþa baþlar...bu nedenle bu tür paralarý ödemek zorunda þu ankiþ yönetim, napýp nededip ödemek zorunda, gerekirse boðazý satar, ama yine ödemeye çalýþýr...yoksa çýkacak toplumsal olaylarý hiç bir güç bastýramaz.

8.  Alýntý Originally Posted by kimi raikkonen Yazýyý Oku

Ýyi günler dilerim.
    yazýnýz çok güzel.sindire sindire 3-4 sefer okudum.aklýma kazýdým.
    yaþým 47. 21 yaþýnda metalurji mühendisliði 3.sýnýfta okuyan oðlum.lys ye hazýrlanan bir kýzým var.
    adam gibi üniversite de okumalarýný çok istiyorum.türkiyede gidilebilecek üniversite sayýsý bence 10 u geçmez.
    ALLAH sonumuzu hayr etsin.ama durumlar bence kötüye gidicek.

Sayfa 10/1014 ÝlkÝlk ... 8910111220601105101010 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •