Bilgimiz olmadan ne kadar kolay fikrimiz oluyor deðilmi

Miami veya Florida eyaletinde ev sahibi olmak imkaný olan için her açýdan Türkiyeden daha karlý... nereden mi biliyorum çünkü o bölgelerde yýllardýr hem yatýrýmcýyým hem yap satçýyým... Bir kere köpekbalýðý olayý tam komedi, denize giremiyorsun felan hikaye... Internetten aç bir live camera normal bir günde ocean drive da veya south beach de bak bakalým insanlar denize giriyormu girmiyormu. Floridada baþýnýza yýldýrým çarpma ihtimali köpek balýðý saldýrýsýna uðrama ihtimalinizden on kat fazla. SAdece Þilede bir senede boðulan insan sayýsý Florida da 10 senede köpek balýðý saldýrýsýna uðrama sayýsýndan fazla...
Evet büyük fýrtýna çýkar... evler 180 mil rüzgara dayanýklý yapýlmalýdýr, kasýrga penceleri vs vardýr. Kasýrga hepsinden büyükse bütün evler sigortalýdýr bir felaket sonrasý evinizi tekrardan sýfýrdan yapar hayatýnýza yeni evinizde devam edersiniz.
Ev fiyatlarý çok uçuk savý hiç doðru deðil. Amerikada 2011 yýlýnda evlerin kiralar üzerinden kendini amorti etme süresi 6 yýla kadar düþmüþtü... evet ben çok 6 yýlda kendini amorti eden evi aldým sattým.. Þimdi bu amorti etme süresi 10-12 yýla çýktý... Türkiye de bu 25-30... Yani dolar yatýrýmýnýza amerikada kira olarak %10 dolar bazýnda kazanýyorken Türkiyede TL nize %3-4 kazanýyorsunuz... Yani hala daha Amerika çok daha cazip ve bu yüzden Türkiyede yaþadýðým halde oturduðum evi satýn almýyorum ..
Uzun vadede sular altýnda kalacakmýþþ... evet bilim adamlarý 100 sene sonra böyle bir þey olabilir diyor.. 100 sene sonraki hadiseyi ben göremeyeceðime göre onu kalanlar düþünsün biz paramýza bakalým...
Türkler Aðustosta Türkiye ye geliyor çünkü Türkiye cennet olduðu savý de Miami yi bilmediðinizi gösteriyor. Aðustos Eylül aylarý tropik fýrtýna aylarýdýr. Bu aylar miami için ölü sezondur kimse gelmez... Türkler o yüzden bu aylarda Türkiyeye gelir, ne yapsýn orada her gün yaðmur mu seyretsinler... Miami de sezon kimde baþlar Nisan Mayýsa kadar gider. Ocak ta burada kar tatili var iken orada denize girilir.
Miami de ingilizce konuþulmadýðýný söylemek biraz abartý olmuþ. Hispanicler latinolar fazla miktarda vardýr. Miamiy canlý eðlenceli yapanlarda bu grup zaten. Eðer hispanic sevmiyorsanýz çýkýn biraz kuzeye west palm beach de trumpa abramoviçe komþu yaþayýn... orasý anglosakson elit amerikalýlarýn mekaný...
Bir de açýn zillow a bakýn ucuz ev varmý yok mu... Ümraniye de daire fiyatýna floridada arabayla sahile 5 dakika mesafede bahçeli villa da yaþayabilirsiniz.. bana inanmayýn açýn zillow a bakýn fiyatlar evler orada.
Tam yerleþmek konusuna gelince ben Miami ye veya Florida ya tam yerleþmedim yerleþmeyi planlamýyorum. Sebebide oranýn kötü olmasý deðil tersine çok fazla güzel ve asimile edici olmasý. Oraya bir yerleþirsem çocuðumu bir daha Türkiyede yaþamaya ikna edemem. Amerika Almanya gibi deðil seni dýþlamýyor , dolayýsýyla çok kolay asimile ediyor. Çocuk Türklüðünü müslümanlýðýný unutuyor. Sýrf çoluðum çocuðum Müslüman Türk olarak kalsýn diye Türkiye de yaþamaya devam ediyorum çünkü çok iyi biliyorum ki (ve yaþayanlarý görüyorum) çocuk on yýl içinde kendini Amerikalý bilecek türkiye türklük soyaðacýna dair bir aný olarak kalacak.
Yer Ýmleri