Originally Posted by
toroman
Sn JonDowes,
Yatýrým olarak bildiðim genelde tl mevduat, swap ve döviz opsiyon üçlüsünün dýþýna çýkmamak. Size bazý sorularým olacak, bu detaylarý bilemeyebilirsinizde ,
1. Döviz opsiyon iþlemleriyle ilgili sorum ; Bu iþlemi A veya B veya C bankasýnda yapmamýz aldýðýmýz oranlarý ne kadar deðiþtiririr. Düþüncem þöyle, Türkiyedeki bankalarýn hemen tamamý karþý tarafda 3-5 Trader banka veya kurumla bu iþlemi yapýyorlar, Orada da Traderler kendilerinin veya kurumlarýnýn geliþtirdikleri, üç aþaðý beþ yukarý benzer calculatorleri kullanarak oran veriyorlar. Normal þartlar altýnda , ayný vade ve risk parametreleri altýnda çýktýlarýnda benzer olmasýný beklerim. Yani elimdeki 100k $ ile 30 gün sonrasýna opsiyon yazdýrdýðýmda alacaðým ilave getiri farký bankalar arasýnda %5 -10 arasý oynar diye düþünüyorum , veya çok mu iyimserim ? Burada en iyi getiriyi almak için en makul strateji ne olabilir sizce ?
2. Yurtdýþý bankadan opsiyon primi alan yerli banka bundan ortalama ne kadar komisyon alýr ? Mesela , aldýðý %8 ilave primi bana (%25 komisyonla) %6 olarakmý verir, veya çok daha fazlamý/azmý ?
Aracýyý aradan çýkartýp doðrudan Traderla iþlem yapmak sanýrým mümkün deðil (mi) ?
3. Opsiyon yazdýrma süresince vade, strike, prim vs birçok deðiþkeni dikkate alarak strateji geliþtirmeye çalýþýyorum, tabii her bir deðiþken için banka MT'sine sormam, onunda trader'a sormasý , bana geri dönmesi vs, çok zahmetli ve zaman alýcý süreçler.
Bu süreci otomotize edecek, yani benim gerekli parametrik inputlarýmla spot kur deðerlerine göre Opsiyon prim miktarýný veya getiri yüzdesini, yaklaþýk bir gösterge olarak , fikir verme amaçlý hesaplayabilecek bir tool yokmudur ?
Yani ben kabaca stratejimi oluþturup, bankamýn Opsiyon masasýný aradýðýmda hzýlýca sonuca gitsem ? Çok þeymi istemiþ olurum ?
Çok teþekkürler.
Yer Ýmleri