elektrik dagitimi yapan sirketlerin bilancolari kotu geliyor. bu akedastan gelecek temettu kotu olabilir anlamina gelir diye bi cikarim yapiyorum. elinizde tuttugunuz kagitla ilgili olumsuz bisey yazildiginda neden kendinize kufur ediliyormus gibi tepki verirsiniz arkadas?
vergi dairesine 65 milyon gondermis, eger bilanco da 65 milyonsa bu son ceyrekte zarar yazdigi anlamina gelir ve bunu piyasa begenmez. bence 700 milyon fiyatlanan sirket senede 65 milyon kar yapiyorsa super ama bilancoda gelsin 65 milyon kar bakalim.piyasa arsana kiyim yapmiyor mu?
ben ivimden gecenleri degil olabilecek seyleri yaziyorum, bu yazildiginda neden rahatsiz oluyosunuz anlamiyorum.
buraya hergun 200 tane arsan ucacak kacacak yorumu girilse kagit ucup kacar saniyosun sanirim.
Son iki haftadýr zorlayip kýrdýðý 6.60 direnci destek olarak kullandý bugün tüm satýþ baskýsýna raðmen. Bir alt kanala düþmedi, teknik açýdan güzel hareketler. Ancak yarýn o desteði kýrarsa son bir ayda verdiklerini hýzlýca geri alabilir.
Oldukça yeniyim hissede, daha önce girmediðime üzüldüðüm bir hisse. Geri çekilme olmazsa orta vadede tutmayý düþündüðüm bir hisse. Hayýrlýsý olsun.
bir hafta önce satýn bu kaðýt düþecek mi demiþim? yüzde 10 düþeceðini tahmin ediyorum ama ben tutcam dedim. sasanýn da 40 olacaðýný bile kimse düþünmezdi ama 55 oldu.. ben kaðýtlarýn hareketlerini bilsem ne iþim olur burada.. hepimiz öngörümüzü yazýyoruz. bu arada yarýn kaç kademe kaldýracaksýn? yahu elinde vardýr 3 5 bin lot, benim yazdýðýmdan çýkarým yapýp biþey alýp satma. kaðýdýn kalkacaðýný düþünüyorsan al.
neyse ben burda kimseyle tartýþmaya girmeyeyim, bilanço 90 üstü gelirse piyasa sever, 80 altýný sevmez. bence 80 altý gelecek.
temettü 30 35 üstü gelirse piyasa sever 30 un altýný sevmez, bence 30 un altý gelecek.
sýrf ucuz kaldýðý ve temeli iyi olduðu için elimde tutacaðým. yakýnda satmamayý düþünüyorum, elimdekini tamamen kesinlikle bitirmem ama belki bu iki hafta içinde birazýný verebilirim. bir hafta sonra temettü 2 hafta sonra da bilançocunun geleceðini tahmin ediyorum.
þimdi biri çýkýp da sen böyle demiþtin þöyle oluyor, þöyle demiþtin böyle oluyor demesin. kimseye þöyle böyle olur demiyorum, tahmin ediyorum diyorum. kendimize bi parametre bulup uydurup istediðimiz þeyi tahmin edebiliriz. ve tutmazsa yanýlmýþ oluruz. o yüzden kaðýtlarý alýp satmaya kendi süzgecinizden geçirip karar verin.
Yer Ýmleri