Teþekkür ederim sn dobra...
Ýþin açýðý ben de kendimi samimi bulmuyorum. SPK kurallarý gereði bir þey demeye korkar olduk...
O nedenle artýk fazla yorum yapmamaya çalýþýyorum...
Sýkýntý oluþturmayacak þekilde elimden geleni yaparým...
Sizin ARCLK grafiðini buraya da ekleyeyim. Görmek isteyenler olabilir...
Bende ARCLK yok. O nedenle yorum yapabildim...
![]()
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
arkadaþlar SPK kurallarý bu kadarcýk tavsiyeleri kapsamýyor. biz fikir paylaþýmý için yer açmýþýz ve paylaþýyoruz,kimseye al yada sat demiyoruz fakat ben herhangi bir arkadaþýn hissesini deðerlendirirken takaslarýna grafiðine vs bakýp sanki yukarý gitmek için patinaj çekiyor diyebilirim. bu manupilasyona girmez. þayet burada gelip bazý hisseleri pazarlarsak,fiyat verip yalan haberlerle millete aldýrmaya çalýþýrsak suç iþlemiþ oluruz. ki, vebal spk nýn vereceðinden daha büyük suçtur.
yazýlanlar oyun oynama üstüne geyik muhabbeti olsun.
þöyle bir bakýnca endeksi, limonla, ev fiyat artýþlarý, otomotiv fiyat artýþlarý ile kýyaslayanlar var. bunlar farklý bakýþ açýlarýdýr. doðruluðu tartýþýlabilir. kýyas yani akýl yürütme yaparken elbet oyunda kazanmaya oynayanlar bir þeyle kýyas yapmalý ki kazanýp kazanmadýðýný bilsin.
örneðin bir yýl önce x hissesi alsak ve hisse yüzde 50 artsa, gözüken yüzde 50 kazançtýr. ancak kýyas yapýlýnca örneðin altýn, usd, ev, otomotiv vb. artýþý ile kýyaslansa altýn 30 otuz artsa, ev yüzde 80 artsa bu durumda
kýyas altýnla yapýlýnca yüzde 20 kazanç, ev ile yapýlýrsa yüzde 30 zarar gözükür.
para yönetiminde her kiþinin bir kýyasý vardýr. diyelim ki oyunda kýyas olarak Tl-usd kullanýrsak, dört önerme oluþur.
Tl giriþ-Tl çýkýþ, Tl giriþ-usd çýkýþ, usd giriþ-Tl çýkýþ, usd giriþ-usd çýkýþ gibi.
þimdi düþünelim, bir yýl önce x hissesine usd giriþ yapan kiþi (yani elindeki usdyi bozdurup Tl çeviriminden sonra hisseyi almýþ olsun. bir yýl sonra hisseden çýkmýþ olsun belli bir kazançla. soru: bu kiþi kýyasý nasýl yapmalý?
bana göre usd giriþ yaptýðý için çýktýðýnda elindekini tekrar usdye çevirdiðinde
ilk baþtaki miktardan fazlasý varsa kazanmýþ olur. kur hareketinden dolayý ilk baþtaki miktarý elde edemiyorsa, kazanç nerde?
bu yüzden teknikçiler, sistemciler farklý bakýþ açýlarý olsun diye endekse usd,eur,altýn ile kýyas yaparlar. oyuna kendi kýyaslarý ile dahil olurlar. yazdýklarýmýz tam geyiklik oldu![]()
16.07.2024 - 10.12.2024
Kýdemli Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
3,031
Alýntý Originally Posted by dobra Yazýyý Oku
Burada küreci üstadlar çok
teknik analizde onay nedir diye soran arkadaþa (teknik analizci bir arkadaþ çok sýk kullanýyor bu onay kelimesiini, onaya gelmiþ, yada onay almýþ diye)
''son ky yada keriz silkelemesi demek, doðru bir taným olur sanki'' dedim.
doðru bir tesbitmidir? üstadlardan onay almak istedim.
þimdiden teþekkürler.
Ben küreye bakmýyorum, kürem yok mâlesef. Kendimi Üstad da saymýyorum fakat bu sayfanýn sahibi olarak sorunuz boþta kalmasýn diye bir þeyler yazayým...
ONAY demek, bir þeyin olduðunun ispat 'ý demektir...
Oluþan olay sahte ise onaylanmaz ve geri döner, ONAY geldiði zaman ise geliþen olayýn sahte deðil gerçek olduðunu anlarýz...
Her Sistemin 'in kendine göre bir onayý vardýr. RSI kullanan birisi için bu 30/70 seviyelerinin kýrýlýmý olabileceði gibi baþka baþka þeyler de olabilir...
Aþaðýdaki ARCLK grafiðinde (size özel) OK 'larla gösterdiðim yerlere dikkat ederseniz, oralarda bir onay iþlemi olmuþ ve yükseliþ/düþüþ devam etmiþtir...
Ýçinde bulunduðumuz durum için ne desek yalan olur. XU100 Grafiðine bakarsak:
- Daha önceki zirveye ulaþýrken yapmýþ olduðu trendin bir benzerini yaptýðýný ve boyutunun ise geçildiðini görüyoruz...
- Daha önceki trende göre boyu eþit olsaydý hedefi: 113.295 olacaktý. Þu anda bu seviyeyi geçtik...
- Fibo oranlarýna göre baktýðýmýz zaman ise ne ilginçtir ki, önceki trendin aynýsýný yapýyor ve hedefi de ilginç bir þekilde ayný seviye çýkýyor...
Keriz silkeleme veya K/Y dökme iþlemi var mý yok mu, zamanla göreceðiz...
Çok teþekkürler sayýn T/A
Sormuþ olduðum soruya cevap vermiþsiniz, cevabýnýzý buraya aldým, umarým sizce de mahsuru yoktur.
kalav bu gece döner aramýza, 1 gün ceza almýþ. arkadaþýmýzýn cezasýný uzun tutmayan moderatörlere teþekkür ediyoruz.
Bir temel veya tekniðe dayanarak yapýlan yorumdan zarar gelmez ama sýrf temenni içeren insanlarýn almasýna / satmasýna etki edecek desteksiz paylaþýmlar dogru degil , ayrýca doðrudan alýn , satýn yada kagit 10 TL olacak yada 1 TL’ye düþecek gibi kesin ibareler yasak bunlara dikkat ettikten sonra yapýlan yorum SPK içinde forum içinde sorun teþkil etmez
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri