https://www.ensonhaber.com/magazin/a...ada-bir-numara
Sýk sýk yurt dýþýna gittiðim için oralardaki saðlýk sistemini de biliyorum. Türkiye dünyada bir numara" ifadesini kullandý.
"ALT YAPISIYLA, ÞEHÝR HASTANELERÝYLE, SAÐLIK ÇALIÞANLARIYLA TÜRKÝYE DÜNYADA BÝR NUMARA"
Yengi, Türkiye'nin Koronavirüs salgýnýndaki mücadelesiyle ilgili, "Çok baþarýlý yönetildi Türkiye bu salgýn sürecinde. Biz iyi yönetiliyoruz ama insanlarýmýz dikkat etmiyor, kurallara yeterince uyulmuyor. Saðlýk Bakanýmýz, saðlýk çalýþanlarýmýz canla baþla mücadele ediyor. Onlarýn emeklerini boþa çýkarmayalým. Ben Türkiye'nin saðlýk alanýnda Avrupa ülkelerinden çok daha önde olduðunu zaten pandemiden önce de biliyordum. Sýk sýk yurt dýþýna gittiðim için oralardaki saðlýk sistemini de biliyorum. Alt yapýsýyla, þehir hastaneleriyle, saðlýk çalýþanlarýyla Türkiye dünyada bir numara. Ülkemi hep alkýþlýyorum. Baþka ülkelerden insanlar Türkiye'ye tedavi olmak için geliyor. Gurur duyuyorum" deðerlendirmesinde bulundu.
"ÜLKEMÝN BÖYLE ATILIMLAR YAPMASINI ALKIÞLIYORUM"
Türkiye'nin Karadeniz'deki doðalgaz keþfiyle ilgili görüþlerini de açýklayan Yengi, "Ülkemizin deðerlerine hep sahip çýkmýþ, saygý duymuþ biriyim. Ülkemin menfaatleri benim için her þeyden önce gelir. Türkiyem için iyi olacak her þeyden mutluluk duyuyorum. Türkiye'yi çok seviyorum. Paramý bu topraklardan kazanýyorum, kýzýmý burada büyütüyorum. Ülkemin böyle önemli atýlýmlar yapmasýný alkýþlýyorum"

Yer Ýmleri