Bizlerin en son üzerinde ittifak ettiðimiz þey seans içi algýlara yenik düþmemek için kararýmýzý seanstan önce vermiþ olup seans sýrasýnda algýlara kayýtsýz kalmak bunu becerebilmeliyiz dostum
Tabi seans içi herhangi bir hisse senedinin kaderini deðiþtirecek haber düþtüðünde de hýzlý karar verebilmeliyiz
borsacý at üstündeki avcý gibidir hareket halindeki avýný avlamak için hýzlý karar verip hedefe kilitlenmelidir, sürüyü hedef alýrsa avdan eli boþ dönmeye mahkumdur. Bunlar teoride bilip pratikte uygulayamadýðýmýz þeyler, üstelik bir de algýlara yenik düþüyoruz.
Þunu demek istiyorum;
Zararýna satmadýktan sonra, Al-sat sonrasý ufak karlý dahi olsa iþlem olumlu sonuçlanmýþtýr. Sonrasýndaki hisse hareketlerinin bir önemi olmamalý.
Bu bir yatýrým stratejisi dir. Kimi alýp bekler, kimi de böyle yapar. Hangisi uygulanmalý, tartýþýlýr.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Bir de hep söylüyorum piyasa rasyonel olmaktan uzaklaþtý bir çok hisse hak etmediði fiyatlarla fiyatlandýðý için üstüne birde deðerlenmesi gereken hisseler deðerlenmedikçe psikolojimiz bozuluyor, rasyonel olmayan fiyatlamalarý görmezden gelebilip aldýrýþ etmemeliyiz.
çok fazla dile getirdiðim için fiyatýnda çok uçuk kaçýk fiyatlara gittiði için bir sakýnca görmüyorum
bir çikolatacý firma ÝSO 500'ün ilk 5 þirketin (belkide daha fazla) toplam piyasa deðerini sollamýþtý
bu tür deðerlemelerden bize ne
zaten öyle fiyatlarý etmeyeceðini bildiðimiz için sinirlerimizi boþuna yormamalýyýz da!
göz görüyor, nefis de istiyor.
Abi, Þirketten kar ettim mi, bence yeterli. Daha iyi ya, sattýktan sonra daha da yükselmiþ iþte. 5.70 den almýþým, 6.80 e satmýþým. Benden 6.80 den alan da bugüne kadar beklediyse 8.63 olmuþ iþte. Ne güzel...Az kazanmýþým, daha da kazanmalýydým, bu iþlerin sonu yok, kýsmet böyleymiþ. Nokta.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Yer Ýmleri