Rtalb'nin halka arzýna katýlmýþtým, yani halka arzdan bugüne aþaðý yukarý seyrini biliyorum dersem yalan olmaz,
bu þirketin eski sahipleri bile þirketten bi cacýk olmayacaðýný düþünüp yanlýþ deðilsem 2018 gibi defter deðeri gibi bir rakamdan glryh grubuna satmýþtý.
1-2 liralarda almaya tenezzül etmediðim hisseyi diyelim ki 2 liradan alsam bile 4 lira olduðunda kesinlikle satardým,
satmayacak aramýzda kaç kiþi var, ki doðrusu da bu deðil mi!!
is the average of five people around the human..
Güzel bir paylaþým,
Cevabý þöyle olmalý, o noktadan sonra bahsettiðiniz hisselerde geri çekilecek ve inanan taþýyýcýlarýný bir miktar dökecektir. Algý gitmediði için sattýracaktýr., Alýcýlar ise bunu destekleyecek ve çözülme yaþatacaktýr.
Ve iþte o nokta çok önemli olmalý. Akýllý paranýn pozisyon açmaya baþladýgýý noktalar o anlardýr.
Çünkü tahtalar , inananlar ile yürür, inanmayanlarý herdaim kazanmýþ olsada döker.
Saygýlar bol kazançlar
craps, pawnstar, svilengrad
hakuna matara....memento mori.
Uzun süredir bu iþin içindeyim ve yatýrýmcý profilinden anlarým diyebilirim.
Strateji kesinlikle önemli , birkaç dostum var ...Benim bakýþ.açýma aykýrýda olsa...Þöyle hareket ediyorlar.
Piyasayý hiç takip etmiyor bir tanesi , gün son 18.00 dan sonra yüklü miktarda garanti ,iþc, halk vs alýþ giriyor ölü seansta ve ertesi sabah 3 kademe yukarý hepsini satýþ giriyor. Ve inanmayacaksýnýz ciddi kazanýyor.
Diðeri sadece tavan olacak hisselere tavan olmadan 3/5 kademe önce yoðun alýyor, tavan olmayacaksa bile tahta tavan oluyor ,ve ertesi gün satýyor, her
ikisi içinde tahta önemli deðil....temelde teknikte...
Doðru deðil, ama strateji sonuçta.
Ben yatýrýmcý yým treader da deðilim.. Benim bakýþ açýmda içini görmediðim kavanoza parmak atmak olmaz. Alýrým, arttýrýrým, biriktirir devam ederim.
2000 li yýlarýn öncesinde birçok farklý stratejiler denesemde ,2002 sonrasý yatýrýmcý olmaya karar veren tarafta yer aldým.
Max 3 veya 5 tahta dýþýnda hareket etmem.
Saygýlar
Olaya aydönümü , gündönümü, tanvakiti, rüzgar, fýrtýna, güneþli hava vs tabiat olaylarý gibi bakarým inandýðým tahtada...
Her zaman kazanmak olamdýðý gibi kaybetmekte olmadýðýný bilirim.. rüzgar diner, fýrtýna diner ,gece olur ama sabah olacaðýný güneþin doðacaðýný da bilirim.
Gerektiði yerde gerekli dokunuþlarý yaparým, bir hedef ve bir oluþum maraton gibi deðerlendiririm...
Çünkü pay piyasalarýnýn kuruluþunun temel amacý fiyatlamalarý yukarý itmek olduðunu bilirim.
Tabii önemli olan doðru bir maratona baþlamak...Kendi yatýrýmcý profiline uygun ve doðru zamanda ,doðru tahtada baþlamak.
Kýzýlderili reisi oturan boða sen misin?
Bele de yahþý tanýmladýn da ondan
Yer Ýmleri