Çok tesekkur ederim.
Çok tesekkur ederim.
brisa
Piyasa Deðeri(TL)4.378.427.156 Özsermaye(TL)*994.900.392 Sermaye(TL)305.116.875 Net Kar(TL)96.923.227
aksa
Piyasa Deðeri(TL)2.538.200.000 Özsermaye(TL)*1.430.035.000 Sermaye 323 750 000 Net kar (TL)47 355 000
6 aylýk cirolarý birbirine çok yakýn, ikisinde de baca tütüyor
brisa net borç 2.460 milyon
aksa net borç 1.511 mlyon
cirolarýnda sadece 90 milyon fark var
brisanýn borcu çok daha yüksek
aksanýn pay deðeri olarak fazlasý olmalý eksiði saçmalýk.
aksayý brisayla mukayese ediyorum, baþlýðýna yazdým burada da olsun.
Geçmiþ olsun Sn. Umk. Allah acil þifalar versin.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sn Dobra, aksa geçen yýlki performansýndan uzak. Geçen yýl her çeyrekte kabaca 70 milyon vergi öncesi kar üreten þirket bu yýl ayný tempoyu gösteremiyor. . Ilk çeyrekteki 1 milyarlýk ciro ikinci çeyrekte 600 milyona düþmüþ durumda. Ilk çeyrekteki vergi öncesi kar altý ayýn sonunda gerilemiþ durumda. Yani yýlýn ikinci çeyreðinde ekside. Net döviz pozisyonu da ekside, yani net döviz borçlusu. Üçüncü çeyrekte 50-60 milyon arasý kambiyo zararý gelmesi muhtemel.
Diðer tarafta brisanin performansý aksa ya kýyasla daha istikrarlý. Ilk çeyrekteki karin üzerine iknci çeyrekte de kar eklemiþ durumda. Döviz pozisyonu ise nette artýda. Kambiyo zararý bir yana kambiyo geliri yazmasý olasý.
2020/6 itibariyle gördüðünüz fk oranlarýnýn 2020/9 verileri gelince önemli deðiþiklik göstermesi kuvvetle muhtemel.
Son olarak iki kâðýt da elimde yok. geçmiþte brisayi alýp sattým, ancak þu anda kelepir olduðunu düþünmüyorum. Ola ki geleceði olan bir hisse yakalariz diye karþýlaþtýrmak istedim.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir, en doðru karar herkesin kendi þartlarýna göre kendi vereceði karardýr.
Geçmiþ Sn.Umk.Acil Þifalar.
Sn. forumdaþým
2. çeyrek düþük kapasiteyle çalýþtý, 2.çeyrekten sonra pandemi ile ilgili yeni bir ürün geliþtirdi, brisanýn borcu çok daha yüksek, özsermayeside aksadan düþük, brisaya göre piyasa deðerini düþük buluyorum.
aksa durumunu 2021 de tersine çevirir diye umuyorum
iþin özü ise hissede bir hareket gördüm, patron ve üst düzey çalýþan alýmlarý var bu iþte bir bit yeniði arýyorum
tüm bunlarý dedikten sonra %15/20 karý görünce satmayacaðým hisse yoktur, artýk uzun vade söylemlerine karným tok, hissenin kesinlikle brisa pay deðeri kadar ederi olduðunu düþünüyorum o ayrý þey.
Yer Ýmleri