Originally Posted by
kuluçka
yorum hata payý býrakmýyor,her ihtimalde gafik haklý çýkacak þekilde yapýlmýþ. bende fikrimi beyan edeyim, þayet bist e düstursuz vermezlerse 17.60 - 17.80 arasýna kadar seri yükselir. benim basit grafiðimden gördüklerimdir çokda önemsemeseniz iyi olur.
Aslýnda detaylý yazmak istemiyordum ama kafalarda yanlýþ bir düþünce olmasýn diye uzun uzun ve detaylý yazma gereði hissettim. Umarým sonuna kadar atlamadan okunur ve grafikler üzerinde de görerek deðerlendirme yapýlýr...
GEDZA 'nýn hareketleri çok farklý. Diðer bir çok hissede durum genelde net olarak görünebilirken, burada o netlik yok...
Grafiðe bakýyorum, bir sistem hazýrlamýþým ona bakýyorum, her þey gayet güzel geliþiyor ama asýl olmasý gereken olmamýþ. Burada sýkýntý baþlýyor...!
Trende çizgisine bakýyorum ve aþaðý kýrmýþ olduðu zaten görünüyor. Üstelik bu Logaritmik grafik...
Sonra 5 'lerden baþlayan hareketin düzeltmelerine bakýyorum. Neredeyse düzeltme hiç yapmamýþ...!
Dalgalarý sayýyorum ve zirveyi ne yaparsam yapayým araya alamýyorum. Görünen zirve mutlaka ana dalgalardan birisinin zirvesi çýkýyor...
Ortalama 17.69 olarak görünüyor ve senin bahsettiðin aralýða yakýn. Oraya yükselip düþmesi zaten yükseliþ anlamýna gelmez. Tepki olarak kalmýþ olur. O kadarlýk bir yükseliþ için günlük kâr peþinde deðilken mal alýnmaz. Belki trade için küçük lotlar, o da bana göre deðil...
Bu hisse eðer tekniðe uyarak gitmeye devam edecekse bana göre:
- Ya 14.xx 'lere ani bir þekilde düþüp çýkarak veya salýnarak fark etmez rahatlamalý, ki sayýmlar yerine otursun...
- Ya buralardan bir yerden topuklayýp 24-27 aralýðýna çýkmalý, oradan 34-37 aralýðýna hýzla gitmeli ki uzatma yaptý diyelim...
Ýþte bu seviyelerin sonrasýnda olayýn geliþme þekline göre ortaya yeni senaryolar çýkacaktýr...
Ýþin orasýný þimdilik göz ardý edersek bugünkü duruma göre hissenin bir karýn aðrýsý olduðunu düþünüyorum. O aðrý geçmeden o beklenen %100+ 'lýk hareket bu hisseye gelmez. Gider gibi yapsa da buralarda oyalanýp durur ve benim bahsettiðim düzeltmeyi yataya sararak yapmýþ olur...
Bir de en güvenilir olarak þu ana kadar hareket eden aþaðýdaki grafiðe bakýnca durum netleþiyor.
- Çizilen beyaz trend net olarak kýrýlmýþ. Artýk kendisine yeni bir nirengi noktasý arayacaktýr. Bu da ilerisi için olan tüm hesaplamalarý deðiþtirecektir...
- Þu an için bu nokta belli olmadýðýna göre olduðu gibi býrakmayý tercih ettim...
- Fakat bir de diðer ara kanallar var ve bunlar da þu anda tam destekte bulunuyorlar...
Yani ciddi bir karar aþamasýndayýz. Ya o bahsettiðim karýn aðrýsýndan vazgeçecek ve yukarýya doðru yoluna devam edecek, ya da þansýný deneyip aþaðý salmayý deneyecektir...
Hisse bizim ve sahip çýkmak adýna yazýyorum. Satmak gibi bir düþüncem yok ama almak gibi bir düþüncemin olduðunu zaten gizlemiyorum.
Elimde o kadar hisse varken düþmesini ben de hiç istemem. Keþke topuklayýp her gün gitse, ben daha çok mutlu olurum. Lâkin bir de ortada bir gerçek varsa bunu gizlemek benim karakterime uygun deðil...
Durum netleþene kadar artýk yeni yorum yapmanýn anlamý yok. O nedenle muhabbete devam ama analiz paylaþýmý yapmayacaðým...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri