AFYON benim de takibimde ama elimde olmayan bir hisse. Baþlýkta masaya yatýrýldýðýný görünce ilgimi çekti. Afyon hakkýnda müsaadeniz olursa ben de teknik bir deðerlendirme yapmak istiyorum. Benim ilgimi çeken periyot AYLIK ve USD bazýnda…
Hisselerin fiyat sýkýþmalarýný bantlar oluþturarak ölçmeye çalýþýyorum ve 6 adet filtre kullanýyorum. Bu 6 adet filtreden 3’ünün skoru AFYON için dikkat çekmeye deðer durumda. Bunlar TF, TOLGA ve BRYAT filtreleri. Þimdi bunlarýn tablodaki yerini göstermek istiyorum. Tablo 30/11/2020 tarihli.
TF FÝLTRESÝ ( Afyon 2. Sýrada. (Aslýnda hisse olarak 1. Sýrada))
TOLGA FÝLTRESÝ ( Afyon 1. Sýrada.)
BRYAT FÝLTRESÝ ( Afyon 3. Sýrada. (Aslýnda hisse olarak 2. Sýrada))
Örnek olsun diye TOLGA filtresinin güncel grafik görünümünü sunalým.
Görüldüðü üzere MACD pozitif bölgede ve TUT konumunda, kapanýþ ve indikatör diziliþleri de olumlu… Tablonun oluþtuðu tarihteki yani 30/11/2020 kapanýþý USD bazlý olarak 0.50045 ve anlýk kapanýþ da 0.59008 þeklinde. Yani tablodaki skor oluþtuktan sonra % 17.91’lik bir prim söz konusu. Kapanýþý Dikkate Alan Bant Geniþliði ise 1.0274’den 1.20617’ye çýkmýþ durumda. Bütün bunlarý göze alarak uzun vade deðerlendirmek için 0.50 seviyelerine yakýn yerler (tabi düþüþ gösterirse) düþünülebilir.
Takdir sizin…
Saygýlarýmla.
Yer Ýmleri