[IMG]

[/IMG]
Bist30 hisseleri yerinde sayarken, Avod içinde bulunduðu dalga karakteristiði neticesinde bizleri yanýltmayarak kýsa sürede hatýrý sayýlýr kazanç saðladý.
Bu güne gelecek olursak;
Hisse, (2) ve (4) no nu noktalardan geçen trend çizisinin altýnda üç gün üst üste kapanýþ yaparak intermediate dereceli (5) nci dalgayý da (3) ncü dalganýn zirve fiyatý olan 13.70 fiyatýna ulaþamadan, 13.10 zirve fiyatýyla tamamlamýþ görünüyor.
1.31 fiyat seviyesiyle Mart ayýnda baþlayan 5 dalgalýk
intermediate dereceli dalga kalýbýnýn tamamlanmasýyla birlikte, ayný zamanda, birkaç yýl sürecek
primary dereceli 1 nci (grafikte daire içinde 1 olarak gösterilmiþtir.) dalganýn tamamlandýðý anlamýný da gelmektedir.
Dolayýsýyla hisse yaklaþýk 5 ay gibi sürecek
primary dereceli 2 nci düzeltme dalgasýnda bulunmaktadýr.
Bu düzeltme dalgasýnýn hangi kalýpta (basit zigzag, flat, karmaþýk v.s) geliþeceðini bu zaman diliminde göreceðiz. Grafikte gösterilen düzeltme dalga kalýbý temsili olarak gösterilmiþtir.
Bu düzeltme dalgasý ya grafikte gösterilen
(0) ve
(2) no lu noktalardan geçen trend çizgisini kýrmayarak 5.60 TL. gibi dip fiyat seviyelerinde ya da genellikle beklenen bir önceki dalganýn %78.6 sýný geri alarak 4 TL. gibi fiyat seviyelerinde sonlanmasý beklenir.
Bekleyip göreceðiz. 2 nci dalganýn tamamlanmasýyla tekrar alým için hisse takibimizde olacaktýr.
NOT: Çok küçük bir ihtimalde olsa hisse hala intermediate dereceli (4) ncü düzeltme dalgasýnda olabilir. Grafikte parçalý olarak bu durum da gösterilmiþtir.
Saðlýkta kalýn!
Yer Ýmleri