Maden haberi bu ay gelir mi?
Yatýrýmcý iliþkilerine vegan etin durumunu soran bir mail atmýþtým, þu yanýt geldi bugün:
Devam eden süreçlerimiz ile ilgili þirket faaliyetlerimiz Kamu Aydýnlatma Platformu üzerinde paylaþtýðýmýz þekli ile devam etmektedir.
Vegan ürünlerle ilgili konu sipariþ alýnma aþamasýnda olup çalýþmalar devam etmektedir.
Yeni geliþmeler oldukça sayýn yatýrýmcýlarýmýza duyurular yapýlacaktýr, Ancak þu aþamada bize gelen yeni bir bilgi bulunmamaktadýr.
Saygýlarýmla,
Özlem Efecan
Et yerine ot yeniyor ancak Nusrette et yemiþ gibi hissediliyor sekiz rihter ölçeðineki ölçümler sonucu bu,ne alaka dersen seksen yaþýnda ukrayna turu ayarý bir baðlantý benzeþmesi kimin ,yani sil süpür mideye götür isyan dursun ,et varda bizmi yedik olsa tükkan senin Osman ,mecburen vegana baðladýk affet
Maden iþinin yanýnda 100-200 milyon TLlik gýda iþinin bir önemi var mý?
Maden patronun þirkete bir hediyesi sayýlýr. Niye hediye etti bilemiyorum. Þirket hisselerinin çoðu elindeydi büyük ihtimalle. Sonra yukarýdan sattý, þimdi bedelliyle beraber geri toplayacak. Bedelli yapmak yerine 6 TLden 30 milyon lot tahsisli yapsa daha doðru olur diye düþünüyorum.
Maden haberlerini tekrar inceledim:
- Ýlk rezerv bilgisi geldiðinde 174 milyon dolar rezerv deðeri, masraflar hariç 96 milyon dolar net deðer denildi.
- Daha sonra devletin yaptýðý incelemede rezerv 3 katýna çýktý.
- Bakýr fiyatlarý dolar bazýnda %50 arttý.
Buradan yaptýðým iyimser bakkal hesabýna göre mevcut durumda:
- 174x3x1,5 yaklaþýk 750 milyon dolarlýk rezerv var. Sonradan ilave edilen rezervin de yaklaþýk ayný kalitede olduðunu varsayýyorum.
- 78 milyon dolar masrafý rezervle orantýlayýp 3 ile çarpýnca 235 milyon dolar. Ýþçilik kýsmý veya sabit yatýrým kýsmý çok yüksekse bu kadar bile artmayabilir masraflar.
- Yaklaþýk 500 milyon dolar net deðer var. Dolar kurunu 14 olarak hesaplarsak 7 milyar TL'lik net deðeri olan bir maden var.
- Þirket deðeri 400-500 milyon TL. civarýnda, bedelliyle beraber borçsuz 600-700 milyon TL civarýnda bir þirket çýkacak ortaya.
Bu deðerler tamamen benim haberlerden tahmin etmeye çalýþtýðým deðerler. Maden raporu gelince netleþir. Bu konuda fikri olan, hatalý olduðumu düþünen varsa onun da fikirlerini okumak isterim. Bence bedelli mi tahsisli mi her ne yapacaksa bir an önce yapmasýnda KY açýsýndan fayda var. Ardýndan da bu madenin fiyatlanmaya baþlamasýný umalým. Biz ne düþünürsek düþünelim son sözü tahtacý/patron söyleyecek.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri