PRKME için bence buralardan çýkýp bekleme zamaný geldi diye düþünüyorum tabii müneccim deðiliz yarýn ve devamýnda ne olur bilinmez
52 haftalýk performansýna baktýnýz mý getiride birinci sýralarda
PRKME için bence buralardan çýkýp bekleme zamaný geldi diye düþünüyorum tabii müneccim deðiliz yarýn ve devamýnda ne olur bilinmez
52 haftalýk performansýna baktýnýz mý getiride birinci sýralarda
kimileri vatandaþý yanýltýr
ancak söyledikleri ancak bilinçsiz,araþtýrma yapmayan,neden/nasýl sorgulama yeteneðini kaybetmiþ ,sadece laf ile iþ yapan laf ile yatýrým yapan insanlarý vatandaþlarý yanýltabilirler
tek baþýma kazanmak istesem emin olun onlar gibi hisse pazarlarým
Herif denilenler isterlerse piyasayý burada 2 hafta yukarý aþaðý sallar
ve buralardan trade eder.
ancak grafik bir kez satýþ yediði zaman
bunun devamý gelir.
############
DOLAR a vadeli mevduata verilen faiz %4,5 oldu bunun anlamý piyasa dolar bulamýyor
reklamlarý izleyin biraz^^^###
###
2013 gibi dolar vadeli faizler artýyorsa bunun geleceði kötüdür dikkatli olun açýk satýþlar viop Short için ise piyasada bu seviyeler makul alsalar alsalar ne kadar pozisyonlarýnýzý patlatmak için yukarý çekebilirler güçleri YETMEZ
http://www.bloomberght.com/haberler/...8-milyar-dolar
kasýmda 200 milyar dolarý kim ödeyecek?
vatandaþýn cebinden çýkmasý gerekli.cezalar gelecek en ufak alacaðýn peþine düþüülmüþ
el koymalar baþlar artýk
.
https://i.hizliresim.com/okMoqq.png
####
bende sanal para yaratacaðým : ederi 10 dolardan almak isteyen var mý?
ismi ersoyCOIN
####eski grafiklerimi kayýt edin mutlaka inceleyin
kimse bayrama hisse ile girmez agustos sonu 91bin olmalýyýz
2018 tahminleri
https://www.youtube.com/watch?v=15-JmOJon30
nedense mantýða yatmýyor deðil
https://www.youtube.com/watch?v=wdH4tA4Pdio
PRKME için teþekkür
sizin gibi dogrularý çýkarsýz söyleyenler olsa vatandaþ kan aðlamazdý elindeki avucundakini kaybettiði zamanlar birileri vatandaþýn sýrtýný sývazlayýp bekle demesini çok iyi biliyor.bugün %10 kaybeden yatýrýmcý portföyü 100 olursa 90 kalýr her ay %10 kaybetse zaten elinde birþey kalmaz ,sonuçta herkes buraya kazanmak için geliyor,dediðiniz gibi akýl çeldirici,pazarlamacý dolu her yer bu iþlerden para kazananlar bizlere satmazsa kime satacak? hangi yabancý yatýrýmcý bize gelir ? ancak bizim spekülatörler yurtdýþý kurumlardan hesap açýp kendisini yabancý gibi göstermeyi çok iyi bilir.3.dünya savaþý yakýn amerikadan avrupaya Endeksler Tarihi zirvelerinde ,tüm bunlar yetmiyor bütün televizyonlar genel isimleri ile Medya hiç bize yedirirmi ancak pazarlar elimizdekini alýrlar sonra kriz var deyip ucuzdan toplarlar Döngü bu þekilde yýllardýr devam eder,gençlikte borsada kaybedip bir daha yüzüne bakmamýþ çok üþengeç insan biliyorum ,ancak iþi öðrenince artýk kazanmayý öðrenenlerde oluyor bu konuda örnekler gördüm.bu seviylerde size çamur atan kiþiler artýk son çare ne yapsalar bilmedikleri için yapýyorlar bunlarý karalama kötü gösterme yazýlarýna kanmayýn bizim gibi birþeyler okuyup birþeyler öðrenmek isteyen kiþileri çakallar ile kurtlar ile karanlýkta býrakmayýn.dediðiniz gibi vatandaþý kör býrakan tek borsa bizim borsamýzdýr.DErinlik göstermek ücretli,temel analiz ücretli,teknik analiz ücretli ne yapalým bizler?bizi bu durumda býrakanlar sizce asýl bu düzenin kuklalarý deðil mi?anlattýðýnýz gibi günlük 1000adetten fazla emir giriyorum artýk son 3 ayda çok þey öðrendim,emirleri gören spekülatör bozuntularý karaktersizler özellikle almýyor belli kademeleri yine öðrettiðiniz gibi gizli-süreli emir giriyorum örnek 5,20 baþlayýp 5,40 a kadar her kademeye 10-12 adet emir girdim toplamda 250adet küçük küçük kademeler kalkýnca otomatik iletiliyor spekülatör özellikle hepsini satýn aldý çünkü dediðiniz gibi algoritmasýný bozuyor bu tür gizli çok adetli emirler.
çok güzel bilgiler veriyorsunuz resmen kendimi broker gibi hissetmeye baþladým güvenim arttý.
yukarýdaki Bitcoin tehlikesi çok yüksek fakat daha mayýs ayýnda önce Bitcoin 100 000 liralýk satýn alan bir genç ile tanýþtým inanmadým gösterdi ekranýný þuan rahat satmadýysa 200 000 liradan fazlaya ulaþmýþtýr ,böyle müthiþ getirileri gören vatandaþ hýrs yapýp geliyor reklamý oluyor sistemin anlattýðýnýz gibi borsada da durum ayný 108000 endeks reklamý çok oldu,102500+5000 puan dediðiniz gibi oldu sonra kaldýr-vur kaldýr vur hareketi yaptýlar bugün ve bu hafta buralarda yukarý gitme göstergesi yapmasý dediðiniz gibi satýþ fýrsatý veya açýða satýþ fýrsatý mý? 2 milyon TL lik açýða satmak için hesabýmýzda 3 milyon olmasý mý gerekli? bende grafiklere aylýk olarak bakýnda önümüzde 2018 nisan ayýna kadar rahat 80 000 endeks e geliriz diye düþünüyorum.o zamana kadar satýlmýþ hisseleri kapatmayýnca aracý kurum faiz iþletiyor mu? yoksa elimizde nakit kullanýmý yok aksine onlara nakit kazandýrdýk diye bizlere mi Faiz ödüyor? 2 milyon lira üzerinden 9 ayda birde faiz getiri elde edersek her vatandaþ bu iþi yapar yoksa biz küçük yatýrýmcýya anlatmýyorlar mý?
bir kaç sayfa önceki grafiklerime bakýn
tekrar takrar eklemek boþuna linkini ekliyorum:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...995#post604995
devamýndaki grafikleri de inceleyin
açýða satýþ ve eksi hisse bakiyesinde kalýnca maalesef ki düþündüüðünüz gibi olmuyor öyle olsa
kimse borsadan mal almaz herkes açýða satardý
benden mesela arada aracý kurum veya banka ödünç hisse istiyor ilk sorduðum istersem satarým ama o kýsýmda karýþmazsýnýz deðil mi oluyor?
ödünç verdiðim hisseler genelde bana günlük banka tarafýnda ise %1 arasý kurum tarafýnda ise günlük daha az kazanç brakýyor toplam fon üzerinden
ayný þekilde borç alýp açýða satan kiþide hem aracý kuruma komisyon hemde bana kar ödüyor.
kýsacasý açýk pozisyonlarý maksimum taþýyabilecek süre 2-5 gündür vatandaþ için
ancak krumlar öyle yapmaz
iþte bu yüzden vatandaþ MKK üzerinden bloke koydurmasý saðlýklýdýr.
çünkü aracý kurumlar zaten komisyon bile vermezler sadece iþlemleri için yüzbinde 2,5 borsa payý öderler
ne kadar çok borsa payý onlara borsa tarafýndan ayrýcalýk Demektir.daha geniþ server,daha hýzlý telefon hattý,daha geniþ ofis vs...
kýsacasý vatandaþ iiçin açýða ödünç pay ile hisse satmak 5 günde aracý kurum kýsmýnda iþlem yapýyorsa %3 faiz ödemesi demektir.
ancak düþüþ Þelale gibi olursa %10 kazanacaksa müthiþ karlý bir iþtir .
örnek endeks hisse leri için gelecek hafta bayram öncesi sürede GAP,yani boþluklu açýlýþlar görülebilir,malý çok taþýdýlar ,yükseltebilirler ancak %1-2 yi geçmez yükseliþte kafasýna vurursanýz günlük Faizi aksama kadar çýkartýrsýnýz ertesi gün GAP'li açýlýþ olursa %7 vursanýz 2 000 000 TL mal ile 1 günde
140 000TL kazanýrsýnz
ancak bunun için a grubu hisse taþýmanýz gerekir veya elinizde 2 000 000 TL + %15 fazlasý olmasý gerekir
bir kaç kurum ile aranýz iyiyse 2 000 000 TL niz bile varsa size 5 000 000 TL lik mal sattýrabilir açýða satýþ kýsmýnda gün içi ise 2 milyon x 5 yani 10 milyon lýk mal alabilrsiniz.
aracý kurumun size güvenmesi gerekir!!
eskiden iþ bankasý 2000yýlýnda kimseye açýða satýþ yaptýrmazdý ben yapardým. akþama kapatýrdým üstelik gün içinde kapattýðýnýz için faizde olmuyor.bugðünde gün içi iþlemde faiz yok bunu unuttum yukarda yazmayý sadece ödünç pay alýrsanýz faiz var.
############
dedðiniz gibi bugün açýða satayým gelen parayý 9 ay iþleteyim pay borcunu kapatýrým mantýðý olsa![]()
emin olun þuan 70bin puan a sert düþerdik.
##############
ödünç aldýðýnýz hisse için ödünç verene faiz ödersiniz ve aracý kuruma iþlem ücreti kimi kurum bu iþlem ücretini anlaþtýðýnýz komisyon üstünden alýr kimisi 2 mislini kimi 3 mislini alýr onlarda fýrsat bu fýrsat döþeme yapmaya çalýþýr
############
hisselerin yönünü belirlemek anlayabilmek için daima söylediðim yöntemi kullanýn bu yöntem ile algoritma ile çalýþan PC programlarýnýn da kafasýný allak bullak edersiniz mecbur iþlemleri Yaptýrmak için canlý insan kullanýrlar bu seferde zaman kaybederler
unutmayýn
örnek PRKME de iþlem yapýyorsunuz teknik analiz bilginiz sýfýr temel bilginiz sýfýr
%10 marj üstüne satsanýz veya satmasanýz size koymayacak miktarda her kademeye 1-2lot süreli emir girin ancak unutmayýn her kademe için 3-5 adet emir þart
%10 marj altýna ise alým yönüne ayný iþlemi yapýn
sonra %0 ile %10 marj arasýna daha fazla miktarlarda yine kademe de 5 adet emir girin hem alým hem satým yönüne
sistemin avantajý:eldeki malý kaybetmezsiniz
alsanýz bile her aldýðýnýz kademeyi %0,5 kar ile bile satsanýz yine kar edersiniz
ayrýca sistemin algoritma bozulacaktýr saçma saçma hareketler edecektir anlýk %3-5 getiri veya eksi yapabilir.
bu taktikleri uygulamak için her gün akþamdan 1 saat ertesi güne çalýþsanýz fazlasýyla yeter size.
bunlarý eski brokerlar ücretle satar unutmayýn yazýn bir kenara
#############
risk:bayram tatili için son 5 üþ günü ani satýþlar GAP li eksi açýlýþlar olmasý büyük ihtimal
kimse 10 gün riskini almak istemez
bende dahil bu yüzden bu hafta belki anlattýðým gibi yükseliþleri satýþ fýrsatý olarak deðerlendirip borç pay alabilirim.
biz bunlarý dedik yazdýk diye aksine yükseltip 10gün iþin FAÝZ zararý yazmak isterler mi sizce?
2015 DEN beri ayný seyleri soyler durur Ersoy bey.
Yer Ýmleri