Günaydýn TÜRK MÝLLETÝ![]()
Günaydýn TÜRK MÝLLETÝ![]()
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Kura müdahalede büyük tehlike! "Bugüne kadar hiçbir ülke baþaramadý"
Prof. Dr. Fatih Özatay, "Rezervleri eriten kura müdahale politikasý terk edilmeli.
Ekonomisinde kýrýlganlýklar varsa döviz kurunu sabite yakýn bir düzeyde tutmayý bugüne kadar hiçbir ülke baþaramadý, baþaramaz" dedi.
Reçetem þöyle:
*1) TCMB faizi artýrmalý; hedefi ile uyumlu kýlmalý.
Karmaþýk mekanizmalar yerine tek bir faizden piyasayý fonlamalý.
2) Kamu bankalarýndan hýzlý kredi artýþýna gidilmesi uygulamasýndan vazgeçmeli.
Özel bankalarý da kredi artýþýna gitmeye zorlamamalý.
Piyasa dengelerini bozan ve finans sisteminin saðlýðý açýsýndan iyi olmayan “aktif rasyosu” denilen uygulamaya son vermeli.*
3) Rezervleri eriten kura müdahale politikasý terk edilmeli.
Ekonomisinde kýrýlganlýklar varsa, faizi enflasyonun altýnda tutarken, bol bol kredi açýlmasýný özendirirken/zorlarken, döviz kurunu sabite yakýn bir düzeyde tutmayý bugüne kadar hiçbir ülke baþaramadý, baþaramaz.
*4) Rezervi yükseltecek ve azýmsanmayacak bir dönem için döviz temin edilmesini saðlayacak uluslararasý anlaþmalar için görüþmelere baþlandýðý duyurulmalý.*
5) TCMB ve BDDK baðýmsýz olmalý. Kamu bankalarýnýn sermayeleri güçlendirilmeli.
Tüm bankalarda artacak geri dönmeyen kredi probleminin çözümü için þimdiden kollarý sývamalý.
Döviz geliri olmayanlarýn döviz cinsinden borçlanmalarý zorlaþtýrýlmalý.
*6) Birkaç acil reform: Öncelikle adil bir hukuk sistemi ve baðýmsýz bir yargý.
Liyakata dayalý atama sistemi.
Arazi rantý vergilendirilmeli.
Ýhale kanunu deðiþtirilmeli.
Daha nitelikli öðretmen ve öðretim üyesi yetiþtirecek adýmlar atýlmalý.
https://www.gunboyugazetesi.com.tr/k...adi-61708h.htm
Bendende
Borçlanmayý býrakmalý
Enerjiyi doðal ve çöp e kaydýrmalý
Ýthali engelleyip burada üretmeye bakmalý her þeyi
Hal yasasý ve TMO baðlamýnda tanzim satýþlara önem vermeli.
Köye dönmek þart.Tarým ve hayvancýlýk bu baðlamda olmalý.Köy enstitüleride kurulabilir.
Laikliðe derhal geri dönmeliyiz.
Kamu dolarý býrakmalý.
Ýsraf ve talan artý yolsuzluklarda engelllenmeli.
Elin bire yaptýðýný kamu 10 yapýyor.Rüþvet çarký kýrýlmalý.
Kamuda araç ve memur azaltýlmalý.KAMU ÞÝÞMAN hatta OBEZ
20-24 yaþ aralýðýndaki gençlerin yüzde 33’ü ne bir okula ne de bir iþe kayýtlý.
Türkiye, 35 OECD ülkesi arasýnda eðitimde ve istihdamda olmayan gençler sýralamasýnda birinci.
Peki bu gençler nerede?
Deutsche Welle’den*Deniz Barýþ Narlý’nýn haberine göre, Türkiye’deki gençlerin*yüzde 33’ü ne bir okula ne de bir iþe kayýtlý.
Ali 23 yaþýnda bir yeni mezun.
Türkiye’de özel bir üniversitede Uluslararasý Ýliþkiler bölümünü bitirmiþ, iyi derecede Ýngilizcesi olan bir genç.*"Ben mezun olmadan kafamda birkaç plan yapmýþtým.
Yüksek lisans yapar, öðretim görevlisi olurum diye düþünmüþtüm.
Ama sonra öðrendim ki o iþler biraz torpille dönüyormuþ.
O beni biraz soðuttu açýkçasý. Özel sektör derseniz, zaten deneyim arýyorlar.
Ben de kamuda çalýþayým dedim. Þimdi KPSS’ye hazýrlanýyorum.
Sonucu göreceðiz ama pek umutlu deðilim" diyen Ali’nin halihazýrda ne bir üniversitede ne de bir iþte kaydý var."
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/t...ar-301284h.htm
23 milyonda besleme var üretmeden azcýk yardýmlarla idare edenler.Tembelliðe alýþanlar.
4 ila 5 milyon da Süriyeli var.baktýðýmýz biraz ab den para alýyoruz.
Ne kadar olduðu belli olmayan cihatcý denilem öso cular var.
KÝMSE DAYANAMAZ BU KADAR HARCAMAYA ve BORCA
Ondan yabancý bastýrýyor,sýkýþtýrýyor ekonomik ve siyasi.
Yakýnda ÜLKEMÝN anahtarýný isteyecekler.
Bu duruma bizi getirenlerin hiçmi kabahati yok?
Avrupa’nýn en önemli kamyon üreticilerinden biri olan ve Volkswagen'in bünyesinde bulunan MAN, 3 fabrikasýný kapatarak 9 bin 500 kiþinin iþine son vereceðini açýkladý.
Patronlar Dünyasý'nda yer alan habere göre, Alman otomotiv devi Volkswagen'in bünyesinde bulunan kamyon üreticisi MAN, korona virüs salgýný nedeniyle oluþan kriz sonrasý flaþ bir karara imza attý.
MAN, 3 fabrikasýný kapatarak 9 bin 500 kiþinin iþine son verecek.
MAN, iþ gücünü dörtte bir oranýnda azaltacaðýný ve 3 fabrikasýný tamamen kapatarak*baþta Almanya ve Avusturya’da olmak üzere dünya çapýnda 9 bin 500 çalýþanýn iþine son verileceðini açýkladý.
Açýklamada, üretiminin yeniden yapýlandýrýlmasý kapsamýnda bazý fabrikalarýn baþka bölgelere taþýnacaðýna iþaret edilerek, bu kapsamda Avusturya'nýn Steyr kentindeki fabrikalarýn yaný sýra Almanya'daki Plauen ve Wittlich'teki fabrikalarýn tartýþmaya açýk olduðu vurgulandý.
Yeniden yapýlanmanýn, þirketin faaliyet bilançosuna 1,8 milyar euro olumlu katký yapmasý bekleniyor.
Korona virüs nedeniyle oldukça zor durumda kalan Alman otomobil üreticileri, geçtiðimiz günlerde bir çözüm yolu bulabilmek için Angela Merkel ile bir araya gelmiþti.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...ak-301283h.htm
Bunlara dur diyecek biri yok mu bu ülkede?Bu kafa ile nereye varýlýr?YAZIK EDÝLÝYOR BU CANIM VATANA.
bi þans þudur ki bu zamanýn kitle iletiþim araçlarý ile baðýný kopartamayacaðýn için , beyni duþ almýþ bireylerin yeni bir duþ ile formatlanmalarý neticesinde gri gelecekten temiz aydýnlýða kollektif eriþim mümkündür ...
samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalýp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk.
hamza sütbýyýk; rasyonel akla atýlan imza.
þuan tek adam var. Herþeye o karar verip herkesi o atýyor.
isterse,
-ekonominin baþýna donanýmlý bir bakan ve bürokratlar atar.
-mb nýn baþýna piyasanýn da kabul edeceði liyakatli baþkan atayabilir.
- dýþiþlerine ehil ve liyakatli bakan, bürokratlar, monþer diye dalga geçtiði gibi bu iþlerin kurdu büyükelçiler atar
- saðlýk bakanlýðýna, milli eðitime de ayný þekilde doðru insanlarý getirebilir.
vs vs
Dediðim gibi isterse bunlarý en hýzlý þekilde yapabilir. Bunun yerine damat ekonomi bakaný, eþ dost hýsým akraba bürokratlar ve büyükelçiler, hastane sahibi saðlýk bakaný, özel okul sahibi milli eðitim bakanýyla devam etmeyi tercih edebilir. Ama ne yaparsa yapsýn bundan sonra baþarý da baþarýsýzlýk da yeni sisteme göre yetkiyi almýþ olan tek adamýndýr. Bir yerden sonra yandaþ basýnýn propagandalarý, twitterdaki trollerin çabalarý da baþarýsýzlýðý gizleyemeyecektir.
Kriz iyi kötü herkesin cebine, mutfaðýna ulaþtý, mavi vatanda haklarýmýzý kaybetmek üzereyiz, eðitimde dünyanýn gerisine düþtük, gençler ilk fýrsatta ülkeyi terk etmek istiyorlar...Dediðim gibi herþey tek adamýn ne yapmak istediðine baðlý...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri