Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Sermaye þirketleri için üç önemli düzenleme
Sermaye þirketlerine iliþkin sýnýrlamalar 3 ay uzatýldý.
Sermaye þirketleri için üç önemli düzenleme
FÝNANS18 Eylül 2020
Hüseyin GÖKÇE
ANKARA-Türk Ticaret Kanunu’nun, sermaye þirketlerinin 2019 yýlýna iliþkin net dönem kârýnýn yüzde 25’inden fazlasýný daðýtamayacaðýna iliþkin düzenlemenin de yer aldýðý sýnýrlamanýn süresi üç ay uzatýldý.
Sermaye þirketlerine iliþkin sýnýrlamalar 3 ay uzatýldý
1-Kâr daðýtýmýný yüzde 25’i geçemeyecek
2-Geçmiþ yýl kârlarý ve serbest yedek akçeler daðýtýlamayacak
3-Yönetim kuruluna kâr payý avansý yetkisi verilemeyecek
16 Nisan 2020’de yayýnlanan torba yasa ile TTK’ya geçici 13’üncü madde eklenmiþti. Bu madde uyarýnca sermaye þirketleri 30 Eylül 2020’ye kadar 2019 yýlý net dönem kârlarýnýn sadece yüzde 25’ine kadar olan kýsmýnýn daðýtýmýna karar verebiliyorlardý. Ayný madde kapsamýnda, geçmiþ yýl kârlarý ve serbest yedek akçelerin daðýtýma konu edilemeyeceði hükme baðlanýrken, genel kurulun yönetim kuruluna kâr payý avansý daðýtýmý yetkisi veremeyeceði de öngörülmüþtü.
Devlet, il özel idaresi, belediye, köy ile diðer kamu tüzel kiþilerinin ve sermayesinin yüzde ellisinden fazlasý kamuya ait fonlarýn, doðrudan veya dolaylý olarak sermayesinin yüzde ellisinden fazlasýna sahip olduðu þirketler hakkýnda bu fýkra hükmü uygulanmýyor.
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Afad : Malatya'nýn Hekimhan ilçesinde saat 09.54'de 4,5 büyüklüðünde bir deprem meydana geldi.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
TCMB:
-Net uluslararasý yatýrým pozisyonu Temmuz'da 378,9 milyar dolar açýk verdi(Önceki -341,5Mlr)
-Yurt dýþý varlýklar Temmuz'da 232,1 milyar dolar(Önceki 227,2Mlr)
-Yurt dýþý yükümlülükler Temmuz'da 611,0 milyar dolar(Önceki 568,9Mlr)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Moody's 8 Türk þirketinin kredi notunu düþürdü
Moody's, Türkiye'nin kredi notunu düþürmesinin ardýndan 8 þirketin de notunu indirdi.
18.09.2020 10:09
Moody's'den yapýlan açýklamaya göre, Anadolu Efes, Coca Cola Ýçecek, Erdemir, Koç Holding, OYAK, Turkcell, TÜPRAÞ ve Þiþe Cam'ýn kredi notlarý 'B1'den 'B2'ye çekildi. Kredi notlarýnýn görünümü 'Negatif' olarak belirlendi.
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri