Bakan Koca: Gelinen noktada yardýmýnýza her zamankinden daha çok ihtiyacýmýz var. Mecbur olmadýkça dýþarý çýkmayýn.
Bakan Koca: Gelinen noktada yardýmýnýza her zamankinden daha çok ihtiyacýmýz var. Mecbur olmadýkça dýþarý çýkmayýn.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Koca: Gece 12'den sonra müzikli ortamlar yasak. Bunun daha erken saatlere çekilmesiyle ilgili Bilim Kurulu'nun bir önerisi oldu
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Son 5 gün vefat sayýsý 369 olmasina raðmen aðýr hasta sayýsý 137 artmýþ durumda
Bakan Koca : Ýstanbul’da günlük yapýlan test sayýsýný 60 bine çýkardýk( Türkiye geneli 128bin)
Bakan Koca : Test yapýldýktan ilk 4 saat sonra test sonucu açýklanmamýþsa test yapýlan kiþinin HES kodu riskli hale getirilecek HES kodu ile bir hareket etmesi engellenmiþ olacak .
Bakan Koca : 2.2 milyon grip asisi temin ettik bu rakamý 3 milyona arttýrmaya çalýþýyoruz . Eczacýlar birliðinin 1,5 milyon doz aþýyla ilgili durum anlatýldýðý gibi deðildir . Bir firmada aþýnýn var olduðu söylenildi lakin öyle bir aþý o firmada yok , bu konuda ilk andan itibaren yoðun bir görüþme yaptýk bunu tüm vatandaþlarýmýz bilsin . Ruhsatý olan aþýyý herkes getirebilir ruhsatý olmayan aþýyý ancak halk saðlýðý getirebilir , ortadan olmayan bir asi pazarlanmamalý .
Bilim kurulu üyesi : Aþý talebi ülkelere kýsým kýsým daðýtýlýyor , elimize 380 bine yakýn doz ulaþtý bu yüzden aþýlamaya bir kriter getirmek zorunda kaldýk . Þu an yüksek deðil çok yüksek deðil çok çok yüksek riskli hastalarý aþýlýyoruz , aþýlar geldikçe bu durum kriter düþürülecek
Bakan Koca : Son 1 hafta içinde vaka artýþ oraný %62
Bazý ilçelerin son 1 haftalýk artýþý:
Büyükçekmece %123,
Sarýyer %120,
Bakýrköy %104,
Beylikdüzü %104,
Bayrampaþa %99,
Þiþli %98"
Yer Ýmleri