13 Kasým itibarýyla Merkez Bankasý
- Toplam rezervleri 82,35 milyar dolar oldu(Önceki $85,24Mlr)
- Altýn rezervleri 41,98 milyar dolar oldu(Önceki $43,33Mlr)
- Brüt döviz rezervleri 40,37 milyar dolar oldu(Önceki $41,91Mlr)
13 Kasým itibarýyla Merkez Bankasý
- Toplam rezervleri 82,35 milyar dolar oldu(Önceki $85,24Mlr)
- Altýn rezervleri 41,98 milyar dolar oldu(Önceki $43,33Mlr)
- Brüt döviz rezervleri 40,37 milyar dolar oldu(Önceki $41,91Mlr)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Garanti BBVA Yatýrým, SISE'yi 21 Eylül tarihinden beri gösterdiði düþük performans sonrasýnda %15 "zarar-kes" kuralýný ihlal ettiði için Model Portföyünden çýkardý. Garanti BBVA Yatýrým'ýn model porftöyündeki hisseler, EREGL, ISCTR, TCELL, TOASO, TUPRS ve YKBNK
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Bist için kastettim...
MB elbette bagimsiz olmadý, zaten kimsede beklemiyor öyle birþeyi...
Bagýmsýz gözukmesi bize yetiyor ))))
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vallahi ben faize karþýyým.
Ben istemiyorum.
Lakin Merkez bankasý baðýmsýzdýr.
Kendileri ben karþý olduðum halde yaptýlar.
Benim hiç bir kabahatim yoktur vatandaþlarým.
Sanayimizi de ezdirmeyeceðim.
Hangi sanayiyi demeyin bana.
![]()
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
TCMB : Türk Lirasý Likidite Yönetimine Ýliþkin Basýn Duyurusu
Para politikasýnýn operasyonel çerçevesinin sadeleþtirilmesi kapsamýnda Merkez Bankasý tarafýndan hâlihazýrda bir ay vadeli geleneksel yöntemli repo ihaleleri ve geç likidite penceresi imkânlarýyla saðlanan fonlama 20 Kasým 2020 tarihinden itibaren Merkez Bankasýnýn temel para politikasý aracý olan bir hafta vadeli repo miktar ihaleleriyle yapýlmaya baþlanacaktýr. Likidite yönetimi çerçevesinde ikincil piyasa gecelik faiz oranlarýnda oluþabilecek oynaklýðý sýnýrlandýrmak ve likiditenin haftanýn günlerine dengeli daðýlýmýný saðlamak amaçlarýyla 20 Kasým 2020 tarihinden 26 Kasým 2020 tarihine kadar (bu tarihler dâhil olmak üzere) bir hafta süreyle gecelik borç verme faiz oraný politika faiz oraný olan %15 olarak uygulanacaktýr.
Bankalar geçiþ döneminde ve sonrasýnda ihtiyaç duymalarý halinde Merkez Bankasý bünyesindeki Bankalararasý Para Piyasasýnda gecelik vadede 17 Aðustos 2020 tarihinde geçerli olan borç alabilme limitleri dâhilinde ve BIST bünyesindeki Repo-Ters Repo ve Taahhütlü Ýþlemler Pazarlarýnda, Merkez Bankasý borç verme faiz oranýndan borçlanabilecekler, likidite fazlalýðý oluþmasý halinde ise limitsiz olarak Merkez Bankasý borçlanma faiz oranýndan Merkez Bankasýna borç verebileceklerdir. Ayrýca, tüm bankalar HMVKÞ tarafýndan ihraç edilen TL cinsi kira sertifikasý karþýlýðýnda, Merkez Bankasý borç verme faiz oraný üzerinden kotasyon yöntemiyle gerçekleþtirilen gecelik vadeli repo imkânýndan yararlanabileceklerdir.
Yer Ýmleri