Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Vakýflar'ýnki nasýldýr ?
https://www.vakifzeytinleri.gov.tr/zeytinyagi?page=3
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Ayhan Baþgan;Geçen yýl Aydýn-Didime yolum düþtü.Yörenin insanlarý ,Didim de yol kenarlarýnda 250 gramdan 5 Litreye Plastik su kaplarýnda Zeytinyaðý satýyorlardý.Tadýna tuzuna bakmadým.Ama Rengine Dikkat ettim,hiç de fena görülmüyordu..Hatta niyetlendim 5 Litrelik 1 tane alayým diye,Otobüste sorun yaþarým,patlar,akar vs diye vazgeçtim almadým..Þimdi ,senin yazdýklarýný okuyunca ' iyiki taaa Didimden Ýstanbula yað taþýmamýþým ' diyesim geldi..
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
![]()
fark etmez o lokasyon iþi o kadar
direk üretici daha iyi öpüyo zaten , o yüzden tercihim asla olmaz
hatayda da güzel yað var, gemlikte de tunusta italya da yoðoslavyede her yerde. bilimsel gelmedi o mantýk
mühim olan hava almasýndan ziyade , güneþle temas , o sebep koyu renk þiþe içersinde satýlýyo sanýrsam, zaten çok kalorili bi yað
ya yazdýrýyolar hocalara karataya filan makale herkez inanýyo
bazý özel soðuk yemekler hariç bu çok yenirse göbek çýkar
ben marketten humus alýyorum tat tukaþ ne marka olursa , ona da marketten gene no name zeytinyaðla domates salatalýk. baþka da yediðim yok o yaðyý
özellikle yaþlý baþlý tipler ben o kategorizasyonda deðilim daha yaþ 50
bilmem kaç teneke yeyiptene damarlarý týkayýp hýzlýcana hýzlandýrýyolar damar týkama iþini , þifa filan deðil, lansman o, inanan inansýn tabi. þöyle diyim hatta bunun ileri seviyesi sabun ya. boþuna damarlarý o sabunla doldurmayýn be karþim yaa
hayret ediyorum ama herþeye herkesin inanýyo oluþuna
yerli köylü üretici de marketten 20 kaada alýp, bana 50 den kaktýrmadýðý ne malum
anlýyamazsýn
vakýflarý her yerde bulamazsýnýz o yüzden yazmadým genelde kendi satýþ noktalarýnda satarlar. ve onlarda saydýðým lokasyonda genelde kendi sahip olduðu aðaçlardan üretim yapar bulursanýz tereddütsüz alýn tariþe göre iraz daha uygundur fiyatý.
lokasyon önemli deðilsdir diyene benim cevap yazmam yanlýþ olur italyan yað ithalatçýsý bulursa ona sorsun
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri