TCMB: FAST Sistemi 8 Ocak 2021 tarihi itibarýyla vatandaþlarýmýzýn kullanýmýna açýlmýþtýr
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý (TCMB) bünyesinde geliþtirilen yeni nesil 7/24 anlýk perakende ödeme uygulamasý Fonlarýn Anlýk ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi, bankalarla sürdürülen pilot testlerin tamamlanmasýnýn ardýndan, 8 Ocak 2021 (bugün) itibarýyla kullanýma açýlmýþtýr.
FAST Sistemi ile birlikte, elektronik ödemelerin sisteme kayýtlý Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasý (TCKN), telefon numarasý ve e-posta adresi ile kolay ve pratik bir þekilde baþlatýlmasýný saðlayan Kolay Adresleme Sistemi de kullanýma sunulmuþtur.
FAST Sistemi, yaygýn kullanýmýnýn yakýndan izlenmesi amacýyla, ilk aþamada 50 TL limitli olarak baþlatýlmýþtýr. Bu limit, kullanýmýn yaygýnlýðýna göre kademeli þekilde artýrýlarak 1000 TL’ye kadar yükseltilecektir.
FAST Sistemi, iþlem limitlerinin daha yüksek seviyelere çýkarýlmasý ve karekodlu ödemeler ile ödeme isteme gibi katma deðerli yeni özelliklerin de yakýn vadede eklenmesiyle, dijital ekonominin bir üst seviyeye taþýnmasýna önemli katkýlar saðlayacaktýr.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
'' Bu iþ artýk Hristiyan teolojisini andýran bir yere vardý: Bütün TC vatandaþlarý günahkar birer terörist olarak doðuyorlar ve ancak AKP ilçe örgütünde düzenlenen törenle bu günahtan arýnabiliyorlar. ''
https://twitter.com/OkumadanSonra/st...04184875233280
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Biri, Bulu'ya hediye almýþ
![]()
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Trump : 20 Ocak’ta Biden’in yemin törenine katýlmayacaðým
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri