Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 17/157 ÝlkÝlk ... 715161718192767117 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 129 - 136 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by Sunay Yazýyý Oku
    Diyelimki 10 lira fiyatý olan bir hisse bürüt 1 lira, net 0.85 lira temettü verdi.
    Temettüyü aldýðýmýz gün senet 9 lira ve 0.85 lira temetümüz oluyor. Bu durumda
    0.15 lira zararýmýz oluyor. Bu durumda ben bedelsizi, temettüye tercih ederim.
    Aslýnda yapýlabilirse bir gün önce 10 liradan satýp ertesi gün açýlýþta 9 liradan almak daha
    avantajlý oluyor.
    Bu hesaplama da bir yanlýþlýk varsa düzeltiniz lütfen.
    hesap doðru ama eksik, ertesi gün alýrsýnýz zararý katlamýþ olursunuz , temettüden sonra hisse en az %10 düþecektir yada %30 düþecektir temettüden dönen parayý patron oturur yer yanýndada buzlu viski ve çerez ile bunu yapar akýllý yatýrýmc ise tutar ertesi gün yatýrýlan çerez parsýný hissenin içine koyar , bu durumda patronun çerezi bedavaa gelmiþ olur ortalama en düþük %10 zarar en yüksek %40 zarar ettiðinde hem viskiyi bedavaya getirir hem tatil parasýný
    Parayý hedefiniz yapmayýn. 1$ Elli kuruþ olacak
    duhul: eylül 2012

2.  Alýntý Originally Posted by ACIBÝBER Yazýyý Oku
    hesap doðru am eksik, ertesi gün alýrsýnýz zararý katlamýþ olursunuz , temettüden sonra hisse en az %10 düþecektir yada %30 düþecektir temettüden dönen parayý patron oturur yer yanýndada buzlu viski ve çerez ile bunu yapar akýllý yatýrýmc ise tutar ertesi gün yatýrýlan çerez parsýný hissenin içine koyar , bu durumda patronun çerezi bedavaa gelmiþ olur ortalama en düþük %15 zarar en yüksek %40 zarar ettiðinde hem viskiyi bedavaya getirir hem tatil parasýný
    O zaman kurumsal patronu olan stopajsiz olarak gelirini yatirima yonlendiren holdingleri buluruz. Yoksa bu yuzden mi hep once patrona bakalim diyoruz?
    Saygilar

ytd

3. 2010 yýlýndan beri ayný tartýþmalar bir türlü bitmedi. O zamanlarda bu tartýþmalar yapýlýrken kendi bildiðimi yapýp saðlam temettü þirketlerine ortak oldum. Þimdi senelik %25 %40 arasý temettü verimi olan kaðýtlarým var. Herkez kendi doðrusunu uygulasýn yatýrýmlarýnda. Kendi fikirlerimizi baþkasýna zorlayarak kabul ettirmek hiç mantýklý deðil. Ayný tartýþmalarý sürekli ýsýtýp ýsýtýp piyasaya sürmenin zevki nedir anlamýþ deðilim. Yemek bile 1 ýsýtmadan sonra bozuluyor. 5 yýldýr temettü þirketlerine yatýrým yapýyorum portföyüm 3 katýna çýkmýþ bana sen yanlýþ yapýyorsun diyen insanýn en azýndan 5 yýlda 4 kat getiri yapmasý gerekir. Yapmýþsan ispatýyla gösterir bak gördünmü dersin yoksa farazi böyle olsa böyle olurdu demek gerçekten abes. Ben ne robotlara güvenirim, ne programlara. Ne yatýrým danýþmanlarýna nede aracý firmaya. Allah bana akýl vermiþ kendi doðrum üzerine hareket ederim. Nasipde varsa kazanýrým yoksada kaybederim. Hayat bu kadar basit! 3 günlük dünyada baþkasýna kendi doðrularýný dikta etmek neden? Belkide doðru kaðýdý bulacan 1 yýlda 10 katýný kazanacan ama hayat çizgin son bulduðu için yemek nasip olmayacak. Bu kadar kýsa hayatta tartýþmak neden? Saygýlarýmla...

4.  Alýntý Originally Posted by seanpaul Yazýyý Oku
    2010 yýlýndan beri ayný tartýþmalar bir türlü bitmedi. O zamanlarda bu tartýþmalar yapýlýrken kendi bildiðimi yapýp saðlam temettü þirketlerine ortak oldum. Þimdi senelik %25 %40 arasý temettü verimi olan kaðýtlarým var. Herkez kendi doðrusunu uygulasýn yatýrýmlarýnda. Kendi fikirlerimizi baþkasýna zorlayarak kabul ettirmek hiç mantýklý deðil. Ayný tartýþmalarý sürekli ýsýtýp ýsýtýp piyasaya sürmenin zevki nedir anlamýþ deðilim. Yemek bile 1 ýsýtmadan sonra bozuluyor. 5 yýldýr temettü þirketlerine yatýrým yapýyorum portföyüm 3 katýna çýkmýþ bana sen yanlýþ yapýyorsun diyen insanýn en azýndan 5 yýlda 4 kat getiri yapmasý gerekir. Yapmýþsan ispatýyla gösterir bak gördünmü dersin yoksa farazi böyle olsa böyle olurdu demek gerçekten abes. Ben ne robotlara güvenirim, ne programlara. Ne yatýrým danýþmanlarýna nede aracý firmaya. Allah bana akýl vermiþ kendi doðrum üzerine hareket ederim. Nasipde varsa kazanýrým yoksada kaybederim. Hayat bu kadar basit! 3 günlük dünyada baþkasýna kendi doðrularýný dikta etmek neden? Belkide doðru kaðýdý bulacan 1 yýlda 10 katýný kazanacan ama hayat çizgin son bulduðu için yemek nasip olmayacak. Bu kadar kýsa hayatta tartýþmak neden? Saygýlarýmla...
    Sn. seanpaul,

Sizin portföyünüzün 3 katýna çýkmasýný saðlayan hisselerinizin temettü vermesi deðil, karlýlýklarýný sürekli olarak arttýrmalarýdýr. Temettü tek baþýna kar saðlamaz. Bu konuda anlaþamýyoruz. Yüksek temettü veren þirketler genellikle istikrarlý bir þekilde kar eden þirketler olduðu için, fiyat artýþlarý temettüden kaynaklý sanýlýyor. Ama gerçekte öyle deðil. Temettü iyidir, güzeldir ama þart deðildir.

5.  Alýntý Originally Posted by mrhzr Yazýyý Oku
    Sn. seanpaul,

Sizin portföyünüzün 3 katýna çýkmasýný saðlayan hisselerinizin temettü vermesi deðil, karlýlýklarýný sürekli olarak arttýrmalarýdýr. Temettü tek baþýna kar saðlamaz. Bu konuda anlaþamýyoruz. Yüksek temettü veren þirketler genellikle istikrarlý bir þekilde kar eden þirketler olduðu için, fiyat artýþlarý temettüden kaynaklý sanýlýyor. Ama gerçekte öyle deðil. Temettü iyidir, güzeldir ama þart deðildir.
    Burda kimse sizin söylediðinizin karþýsýnda durmuyor. Bizde aynýsýný söylüyoruz. Sürekli karýný artýran þirketlere yatýrým yaparsanýz kazanýrsýnýz. Bende sýrf temettü veriyor diye bir kaðýdý almýyorum. Elimde Aselsan, Egeen ve Arçelik gibi temettü oranlarý çok düþük hisselerde var. Bunlarý alma sebebim temettü getirileri deðil gelecek beklentileri. Israr ile bak temettü ödedi kaðýdýn fiyatý düþtü; tü kaka derseniz bende hop derim. Ne yani sýrf temettü veriyor diye Hektaþ, Adana gibi kaðýtlar almayayým mý yani? 2 yýldýr yeni fabrika beklentisi dolayýsýyla Brisa alýyorum bu sene temettü vermedi diye satmýþ deðilim. Berkshire Hathaway Bist'de de biz mi almadýk? Temettü Türkiye borsasýnda önemlidir. Þirket yatýrýmcýsýna deðer verdiðini gösterir. Yoksa bana her sene düzenli karýný bedelsiz olarak ödeyen þirket gösterin ondanda alayým. Benim için temettü veya bedelsiz arasýnda çok fark yoktur. Ama kimse kusura bakmasýn sýrf elinde sonunda bedelsiz verecek diye gidip kartonda almam. Þirket benim yatýrýmýma deðer verecek ve bana bunu hissettirecek, benim görüþüme göre verdiði deðeride her sene temettüsü veya bedelsizinden anlarým. Bu sayfalarda eski temettü yatýrýmcýsý üyelerden sýrf temettü veriyor diye yatýrým yapan tek bir arkadaþ gösterin bir daha yazmam. Temettü yatýrýmýnda bulunan tüm arkadaþlar istikrarlý büyüyen þirketlere yatýrým yapýyorlar aksini idda eden ispat ile mükelleftir. Bu konuda gelin anlaþalým. Yüksek temettü veren þirketler istikrarlý bir þekilde kar eden þirketlerdir. isyat ve Crdfa haricindede aksi örneði yoktur. Ki bu 2 kaðýt bile azda olsa düzenli büyüme gösteriyorlar. Temettü þart deðildir amenna ama temettü ödemeyen ve düzenli bedelsiz veren þirket borsamýzda bir elin parmaðýndan bile azdýr. Ki o kaðýtlar birçok temettü yatýrýmcýsýnýn portföyünde mevcuttur. Kýsýr tartýþmalar zamanýmýzdan çalýyor. Bu tartýþmalarý yapanlar aksi örnekler ile Þirket tanýtýmý yapsalar burda ki yeni borsaya girmiþ arkadaþlara yol gösterirler. Ama sadece farazi konuþarak temettü yatýrýmcýlýðý kötüdür diyen insanlar sadece bomboþ insanlardýr. Ben bu forumu 2010'lardan beri takip ederim ve 2012'den beri aktif þekilde kullanýrým. Temettü kötüdür diyenler belirli dönemlerde saman alevi gibi parlarlar sonradan bir daha yazmazlar aksi örneði Erhan haricinde yok. Bende Erhan kardeþime sorarým bir dönem bir robot bulmuþtun ne oldu o robota diye? Bu soruyu sormakta en doðal hakkýmdýr. Benim mahallemde gelip yazý yazýyorsan bu soruyu sorma hakkýný bana verirsin. Gel anlaþalým Syn. Mrhzr bende diyorum ki Ýstikrarlý þekilde kar eden þirketlerin bir çoðu temettü ödemesi yapýyor sýrf temettü ödüyor ve devlet %15 kesinti yapýyor diye bu kaðýtlarý almakdan vazgeçmemimi bekliyorsunuz? Bunun yanýnda geçen yýl Brisa topic'inde þirketin borcu yüksek 2-3 yýl temettü ödemeyip borçlarýný azaltsýn yazmýþ biri olarak bunlarý yazma hakkýný kendimde buluyorum. Olay bu kadar basit saygýlarýmla...

6.  Alýntý Originally Posted by seanpaul Yazýyý Oku
    Gel anlaþalým Syn. Mrhzr bende diyorum ki Ýstikrarlý þekilde kar eden þirketlerin bir çoðu temettü ödemesi yapýyor sýrf temettü ödüyor ve devlet %15 kesinti yapýyor diye bu kaðýtlarý almakdan vazgeçmemimi bekliyorsunuz? Bunun yanýnda geçen yýl Brisa topic'inde þirketin borcu yüksek 2-3 yýl temettü ödemeyip borçlarýný azaltsýn yazmýþ biri olarak bunlarý yazma hakkýný kendimde buluyorum. Olay bu kadar basit saygýlarýmla...
    Neredeyse tamamen hemfikiriz. Borcu azsa, yatýrým yapmayacaksa temettü daðýtsýn aksi halde temettü daðýtmasýn veya az daðýtsýn.
    Hissedarý olduðum üç þirket var ve üçü de bu sene temettü vereceðini açýkladý. Gelen nakitlerle dolar bazlý yatýrým fonu alýp portföyü hedge etmeyi planlýyorum.

7. Hala temettü iyidir diyen arkadaþlar varSizleri anlamakta güçlük çekiyorum.Önümüzdeki yýl #EREGL 0,40₺ temettü vermesi halinde temettü gelirim %47,6 olacak...Temettü iyidir hoþtur ama yükselen trend yoksa boþtur.Nokta.

8. SEVGÝLÝ SENPAUL ben hiçbir zman temettü hissesi kötü veya senin aldýgýn hisseler kötü temettü hislerine asla yatýrým yapmayýn kazanamazsýnýz dediðim bir tane cumle bul ve alýntý yap ýspatlarla gideceksek. Biz bunu anlatmýyoruz olayý çevirip baþka bir yere döndürüyorsunuz geçmiþtede bu yapýldý yaw bizim temettü hisseleriyle bir alýp veremediðimiz yokkkkkk yokkkkkk bende alýyorum temettü veren hisseyi SORUN BU deðil niye dönüp dönüp temettüye siz kötü diyorsunuz diye çevviriyorsunuz olayý yawwwwww temettü hisselerine kötü demiyoruz arkadaþ demiyoruz de mi yo ruzzzzzzzz.

bizim derdimiz sizlerin temettü sayesýnde kazandým algýsý yaratmanýzdaaaaaaaa sýkýntý bu algýyý yaratma
    bizim derdimiz sizlerin temettü sayesýnde kazandým algýsý yaratmanýzdaaaaaaaa sýkýntý bu algýyý yaratma

ben öyle yapmýyorum demiþsin arkadaþa yapýyorsun bak altta kýrmýzý ile iþaretledim.

DEKÝÝÝÝÝÝÝ: ben güzel kar eden þirketlere yatýrým yaptým 3 e katladým deeeee ama sen ne demiþsinnnnnnnn kýrmzýý yerleri oku sonra gel deki ben temettüyü övmedim ki de.

Temettüð þirketlerine kýsmý yerine saglam büyüyen þirketler de ne bileyim bilancosu güzel olan þirketler de NÝÇÝN TEMETTÜ ÞÝRKETLERÝNE DÝYE SOYLUYORSUN BUNU SONRA SENI OKUYAN ADAM OO CRFDA mýydý neydi gidip o kagýdý alýyor super temettü daðýtmýþ diye. asselsaný hiç almýyor neden cunku aselsan cok az temettü daðýtýr ben kazanamam cunku seanpaul ne dedi temettü hisseleriyle 3 e katladým dedi. yani temettü dagýtsýnda ne olursa olsun gerisi boþ. nasýlsa temettü dagýtan hisse kar eden hissedir. BU ALGIYI YARATMAYINNN DEYÝNKÝ BEN BÝLANCOSU TEMELI SAGLAM BÜYÜMEYÝ BECEREBÝLEN ÞÝRKETELERE YATIRIM YAPTIM PARAMI 3 E KATLADIM DEEEEEEE AMA TEMETTÜ YAPTIRDI DEME.

AMA DEMÝÞSÝN ÝÞTE AÞAÐIDA ALINTI.

Alýntý Originally Posted by seanpaul Yazýyý Oku
    2010 yýlýndan beri ayný tartýþmalar bir türlü bitmedi. O zamanlarda bu tartýþmalar yapýlýrken kendi bildiðimi yapýp saðlam temettü þirketlerine ortak oldum. Þimdi senelik %25 %40 arasý temettü verimi olan kaðýtlarým var. Herkez kendi doðrusunu uygulasýn yatýrýmlarýnda. Kendi fikirlerimizi baþkasýna zorlayarak kabul ettirmek hiç mantýklý deðil. Ayný tartýþmalarý sürekli ýsýtýp ýsýtýp piyasaya sürmenin zevki nedir anlamýþ deðilim. Yemek bile 1 ýsýtmadan sonra bozuluyor. 5 yýldýr temettü þirketlerine yatýrým yapýyorum portföyüm 3 katýna çýkmýþ bana sen yanlýþ yapýyorsun diyen insanýn en azýndan 5 yýlda 4 kat getiri yapmasý gerekir. Yapmýþsan ispatýyla gösterir bak gördünmü dersin yoksa farazi böyle olsa böyle olurdu demek gerçekten abes. Ben ne robotlara güvenirim, ne programlara. Ne yatýrým danýþmanlarýna nede aracý firmaya. Allah bana akýl vermiþ kendi doðrum üzerine hareket ederim. Nasipde varsa kazanýrým yoksada kaybederim. Hayat bu kadar basit! 3 günlük dünyada baþkasýna kendi doðrularýný dikta etmek neden? Belkide doðru kaðýdý bulacan 1 yýlda 10 katýný kazanacan ama hayat çizgin son bulduðu için yemek nasip olmayacak. Bu kadar kýsa hayatta tartýþmak neden? Saygýlarýmla...
     Alýntý Originally Posted by seanpaul Yazýyý Oku
    Burda kimse sizin söylediðinizin karþýsýnda durmuyor. Bizde aynýsýný söylüyoruz. Sürekli karýný artýran þirketlere yatýrým yaparsanýz kazanýrsýnýz. Bende sýrf temettü veriyor diye bir kaðýdý almýyorum. Elimde Aselsan, Egeen ve Arçelik gibi temettü oranlarý çok düþük hisselerde var. Bunlarý alma sebebim temettü getirileri deðil gelecek beklentileri. Israr ile bak temettü ödedi kaðýdýn fiyatý düþtü; tü kaka derseniz bende hop derim. Ne yani sýrf temettü veriyor diye Hektaþ, Adana gibi kaðýtlar almayayým mý yani? 2 yýldýr yeni fabrika beklentisi dolayýsýyla Brisa alýyorum bu sene temettü vermedi diye satmýþ deðilim. Berkshire Hathaway Bist'de de biz mi almadýk? Temettü Türkiye borsasýnda önemlidir. Þirket yatýrýmcýsýna deðer verdiðini gösterir. Yoksa bana her sene düzenli karýný bedelsiz olarak ödeyen þirket gösterin ondanda alayým. Benim için temettü veya bedelsiz arasýnda çok fark yoktur. Ama kimse kusura bakmasýn sýrf elinde sonunda bedelsiz verecek diye gidip kartonda almam. Þirket benim yatýrýmýma deðer verecek ve bana bunu hissettirecek, benim görüþüme göre verdiði deðeride her sene temettüsü veya bedelsizinden anlarým. Bu sayfalarda eski temettü yatýrýmcýsý üyelerden sýrf temettü veriyor diye yatýrým yapan tek bir arkadaþ gösterin bir daha yazmam. Temettü yatýrýmýnda bulunan tüm arkadaþlar istikrarlý büyüyen þirketlere yatýrým yapýyorlar aksini idda eden ispat ile mükelleftir. Bu konuda gelin anlaþalým. Yüksek temettü veren þirketler istikrarlý bir þekilde kar eden þirketlerdir. isyat ve Crdfa haricindede aksi örneði yoktur. Ki bu 2 kaðýt bile azda olsa düzenli büyüme gösteriyorlar. Temettü þart deðildir amenna ama temettü ödemeyen ve düzenli bedelsiz veren þirket borsamýzda bir elin parmaðýndan bile azdýr. Ki o kaðýtlar birçok temettü yatýrýmcýsýnýn portföyünde mevcuttur. Kýsýr tartýþmalar zamanýmýzdan çalýyor. Bu tartýþmalarý yapanlar aksi örnekler ile Þirket tanýtýmý yapsalar burda ki yeni borsaya girmiþ arkadaþlara yol gösterirler. Ama sadece farazi konuþarak temettü yatýrýmcýlýðý kötüdür diyen insanlar sadece bomboþ insanlardýr. Ben bu forumu 2010'lardan beri takip ederim ve 2012'den beri aktif þekilde kullanýrým. Temettü kötüdür diyenler belirli dönemlerde saman alevi gibi parlarlar sonradan bir daha yazmazlar aksi örneði Erhan haricinde yok. Bende Erhan kardeþime sorarým bir dönem bir robot bulmuþtun ne oldu o robota diye? Bu soruyu sormakta en doðal hakkýmdýr. Benim mahallemde gelip yazý yazýyorsan bu soruyu sorma hakkýný bana verirsin. Gel anlaþalým Syn. Mrhzr bende diyorum ki Ýstikrarlý þekilde kar eden þirketlerin bir çoðu temettü ödemesi yapýyor sýrf temettü ödüyor ve devlet %15 kesinti yapýyor diye bu kaðýtlarý almakdan vazgeçmemimi bekliyorsunuz? Bunun yanýnda geçen yýl Brisa topic'inde þirketin borcu yüksek 2-3 yýl temettü ödemeyip borçlarýný azaltsýn yazmýþ biri olarak bunlarý yazma hakkýný kendimde buluyorum. Olay bu kadar basit saygýlarýmla...
    Algýlarý kendin yaratýyorsun ben oyle demedim sýrf temettü hissesi alýn demiyorum kýmse oyle yapmaz deyip deyip.

Temettü dagýtan hisse istikrarlý buyeyen hisselerden oluþur diyorsun. EEE yukarda söylediðin nerede kaldý ? Hani sýrf temettüye yatýrým yapmazdýn sen ?

BÝZÝM DERDÝMÝZDE TEMETTÜ KÖTÜ KAKADIR DEÐÝL KARDESIM.

BÝZ DÝYORUZKI BÝR ÞÝRKETÝ ALIRKEN ÞÝRKETÝN GÜZEL KAR EDÝYORMU BUYUYORMU BUNA BAK %99999999999999999999999999999999999 TEMTTTÜÜ DAGITSIN ÝSTERSEN
    YÝNE AL
    YÝNE ALYÝNE AL
    YÝNE AL
    YÝNE AL

bak bunu benden duyuyorsunuz þirket saðlam büyüsün yüksek kar etsin %99999999999 temettü dagýtsýn BEN ALIRIMMMMMMMMMMM BENNNNNNNNNNNNNNNNNNN ALIRIMMMMMMMMM O ÞÝRKETÝ

AMA SEN NE YAPARSIN SÜPER BÜYYEN BÝR ÞÝRKET %0 TEMETTÜ DAÐITIYOR OLSUN YANÝ HÝÇ TEMETTÜ DAÐITMASIN............ NE DERSÝN.

BU ÞÝÝRKET ALINMAZ BU ÞÝRKETÝN PATRONU GUVEN VERMEZ BU ÞÝRKET TÜÜÜÜÜÜÜ KAKA DERSÝN.

BÝZDE BUNA KIZIYORUZ DERT BUUUUUUUUUUUUUUUU

Sayfa 17/157 ÝlkÝlk ... 715161718192767117 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •