Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 66/157 ÝlkÝlk ... 1656646566676876116 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 521 - 528 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,515
    Para daðýtmak isteyen deðil de para toplamak isteyen þirketlerin borsaya gelmesi iþin tabiatýdýr. SPK'nýn ve TSPB'nin sürekli vurguladýðý konu, Borsa'yý alým-satým top çevirme yeri deðil de þirketler için kaynak yapalým diyorlar. Yani halka açýlsýnlar, sermaye ihtiyaçlarýnýn çoðunu borsadan çýkarýp kredi yüklerinden kurtulsunlar.

Borsaya gelen yatýrýmcý þirketten para bekler, borsaya gelen þirket yatýrýmcýdan para bekler. Þirketlerin iyi ahlaklý olmasý durumunda bedelli sermaye artýrýmlarý iyidir. Ancak ülkemizde bu derece iyi ahlaklý þirket var mýdýr bilmek zor.

Mesela Arçelik yatýrýmcýlarýndan para isteyip toplayacaðý para ile yeni ve niþ bir alana yatýrým yapacaðýný ilan etse, bunun karlarýný artýracaðýna emin olunsa yatýrýmcý da buna razý olur.

Þimdilik para isteyen deðil de daðýtanlarla idare ediyoruz, para istendiðinde iyi bir icraat yapacaðýna inanýlacak bir þirket olmadýðýndan.

Syg.
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

2.  Alýntý Originally Posted by Börsianer Yazýyý Oku
    Para daðýtmak isteyen deðil de para toplamak isteyen þirketlerin borsaya gelmesi iþin tabiatýdýr. SPK'nýn ve TSPB'nin sürekli vurguladýðý konu, Borsa'yý alým-satým top çevirme yeri deðil de þirketler için kaynak yapalým diyorlar. Yani halka açýlsýnlar, sermaye ihtiyaçlarýnýn çoðunu borsadan çýkarýp kredi yüklerinden kurtulsunlar.

Borsaya gelen yatýrýmcý þirketten para bekler, borsaya gelen þirket yatýrýmcýdan para bekler. Þirketlerin iyi ahlaklý olmasý durumunda bedelli sermaye artýrýmlarý iyidir. Ancak ülkemizde bu derece iyi ahlaklý þirket var mýdýr bilmek zor.

Mesela Arçelik yatýrýmcýlarýndan para isteyip toplayacaðý para ile yeni ve niþ bir alana yatýrým yapacaðýný ilan etse, bunun karlarýný artýracaðýna emin olunsa yatýrýmcý da buna razý olur.

Þimdilik para isteyen deðil de daðýtanlarla idare ediyoruz, para istendiðinde iyi bir icraat yapacaðýna inanýlacak bir þirket olmadýðýndan.

Syg.
    Bedelli sermaye arttirimi icin sirket mevcut hali hazirda ortagi olman gerekiyor. Yani mevcut ortaklar bedelli sermaye arttirimina katilir diye biliyoruz dogrumu ?

Sorun yatirimcilarin mantiksizliginda dusuk bilgi duzeyinde nasil mi ?

Borsaya sirketin nicin acildigini bilmedigimiz gibi para istiyorsa eywah hirsizdir gibi sacma sapan bir cikarimda bulunuyoruz birkere guvenmedigin inanmadigin dolandirici olarak gordugun bir sirketin hissesine ortak olmazsin.

Sen bu sirketin ortagisin mevcut ortagi olarak bedelli sermaye arttirimi istediginde ortagi oldugun bu sirketi biranda hirsiz belliyorsun.

Soyleyin bana bu cahillik mi mantiksizlik mi nedir bunun tanimi.

Sözüm meclisten dýþarý.

Dolayýsýyla Nisbeten iyi ahlaklý oldugunu düþündüðümüz hisselere ortak oluruz eðer iyi ahlaklý deðillerse borsada olmaz baþka bir yatýrým alanýnda filan olurduk. Dolayýsýyla iyi ahlaklý buldugumuz hisseye yatýrým yaparýz ve bizden bedelli sermaye talep edebilecek hisse senedi ortak oldugumuz hisse senedidir. Yani ahlaklý buldugumuz þirketlerdir çünkü ortagý olmuþuzdur.

SOnuç olarak bu þirketler bedelli sermaye istediðinde bizden isteyeceði için ortagý biz oldugumuz için gayet tabi isteyebilir. Parasý olan içinde hoþ karþýlanacak bir davranýþtýr.

NOKTA

SÖZÜM MECLISTEN DIÞARIII (maskdat mantýgý anlatmak)
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. s.a iyi akþamlar
    bilmeden yazma düþünmeden konuþma.......

4. haa unutmadan ortagý oldugunuz þirketin kar edeceðini yatýrýmlarýný büyüteceðini ve dolayýsýyla þirket hisse fiyatýnýn büyüyeceði düþünsiyle ortak olunur.

Bedelli sermaye arttýrýmý mevcut ortagý oldugunuz þirket istediðinde Yapacaðý yatýrýmýn kar getireceðinin kesinatý yoktur.

Hiç bedelli sermaye arttýrýmý yapmayýp mevcut halýyle devam etse de gelecekte kar edeceðinin kesinatý hiçbirzman yoktur.

O yüzden evet niçin sermaye istediði sorgulanmalý lakýn bir yatýrým yapacaksa yaw sen o yatýrýmdan kar edeceðini söylede oyle yatýrayým diye bir pazarlýk söz konusu olamaz. Ortaksýn cunku sýrketýn gelecekte kar edecegýne ýnanýyorsun o halde sende ekstra fazla sermaye beklemeyecek te kimden bekleyecek ?????? ORTAGI OLAN SENSIN BU SIRKETE INAN GUVENEN SENSIN KI ORTAK OLMUSSUN.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. tam þirket yöneticisi olacak adamýmda buralarda surunuyoz iþte.

Ben bir þirket yönetici olupta borsada olsam.

Ýlk önceliðim kar etmek olur düzgün düzenli karlý bilancolarý yayýnlarým. ilk 2 senem böyle gider.

BU 2 senede düzenli ve karlý bilancolarý gören yatýrýmcýnýn güvenini saðlarým.

Daha sonra bir bedelli sermaye arttýrýmý yapar bu sermayeyle yatýrýmlarýmý arttýrýrým.

Hisse senedi olaðan dýþý aþaðý yönlü harekete gireceði zamanlar týpký býmas'ýn yaptýgý gibi. Kapa bir açýklama yollarým mevcut þirketimizin borsa deðerrlemesinin doðru olmadýgýný düþünüyor ve olaðan dýþý fiyat hareketlerini engellemek için þu kadar lot alýmý yapýlacaktýr diye kapa acýklama gönderir ve þirketimin hak etmediði piyasa fiyatýndaký kademelere lotlarý doldurururm. BÝMAS YAPIYOR BUNU.

Nasýlsa þirketime güveniyorum kar açýklayacaðýmý biliyorum baktým þirket deðerlemesi cok yukarlarda mevcut aldýklarýmý geri veririm.

Bunu hep ve herzman yaparým. Eðer gerçekten mevcut piyasa deðerimizin altýna inerse fiyat bunu yaparým.

Hiç temettü daðýtmam bedelsiz belki ufak miktarlarda yaparak hisse fiyatýný bozdurmak için yapabýlýrým.

Sizi temin ederimki þirket karlýlýklarýmda bir sýkýntý olmasýn bist 100 ün en cok kazandýran þirketleri arasýna girmezsem adam deðilim. Ama tek þartým var þirketimin düzenli kar etmesi. Temettü filan dagýtmayacam haa hatta aksýne ara sýra gerekli durumlarda bedelli sermaye isteyeceðim.

6.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    tam þirket yöneticisi olacak adamýmda buralarda surunuyoz iþte.

Ben bir þirket yönetici olupta borsada olsam.

Ýlk önceliðim kar etmek olur düzgün düzenli karlý bilancolarý yayýnlarým. ilk 2 senem böyle gider.

BU 2 senede düzenli ve karlý bilancolarý gören yatýrýmcýnýn güvenini saðlarým.

Daha sonra bir bedelli sermaye arttýrýmý yapar bu sermayeyle yatýrýmlarýmý arttýrýrým.

Hisse senedi olaðan dýþý aþaðý yönlü harekete gireceði zamanlar týpký býmas'ýn yaptýgý gibi. Kapa bir açýklama yollarým mevcut þirketimizin borsa deðerrlemesinin doðru olmadýgýný düþünüyor ve olaðan dýþý fiyat hareketlerini engellemek için þu kadar lot alýmý yapýlacaktýr diye kapa acýklama gönderir ve þirketimin hak etmediði piyasa fiyatýndaký kademelere lotlarý doldurururm. BÝMAS YAPIYOR BUNU.

Nasýlsa þirketime güveniyorum kar açýklayacaðýmý biliyorum baktým þirket deðerlemesi cok yukarlarda mevcut aldýklarýmý geri veririm.

Bunu hep ve herzman yaparým. Eðer gerçekten mevcut piyasa deðerimizin altýna inerse fiyat bunu yaparým.

Hiç temettü daðýtmam bedelsiz belki ufak miktarlarda yaparak hisse fiyatýný bozdurmak için yapabýlýrým.

Sizi temin ederimki þirket karlýlýklarýmda bir sýkýntý olmasýn bist 100 ün en cok kazandýran þirketleri arasýna girmezsem adam deðilim. Ama tek þartým var þirketimin düzenli kar etmesi. Temettü filan dagýtmayacam haa hatta aksýne ara sýra gerekli durumlarda bedelli sermaye isteyeceðim.
    Bu yazdýklarýnýz biraz ilginç.
    "Tek þartým þirketimin düzenli kâr etmesi" ne demek anlayamadým. Zaten þirket yöneticisi/sahibi olarak tek yapmanýz gereken bu... Kâr etmek... Kârlýlýðýnýzý artýrmak ve þirket deðerinizi artýrmak asýl hedefiniz ve ilgilenmeniz gereken konular olmalý. Bu olduðunda bahsettiðiniz borsacý oyunlarýna gerek kalmaz. BIST 100 ün en kazandýran þirketleri arasýna girmenin yolu bu oyunlar olamaz.

Bir þirket sahibi asla borsacý olmamalý, bir borsacý da asla þirket sahibi olmamalý. (Arif Ünver bunu çok güzel izah etmiþti.)

7.  Alýntý Originally Posted by poem Yazýyý Oku
    Bu yazdýklarýnýz biraz ilginç.
    "Tek þartým þirketimin düzenli kâr etmesi" ne demek anlayamadým. Zaten þirket yöneticisi/sahibi olarak tek yapmanýz gereken bu... Kâr etmek... Kârlýlýðýnýzý artýrmak ve þirket deðerinizi artýrmak asýl hedefiniz ve ilgilenmeniz gereken konular olmalý. Bu olduðunda bahsettiðiniz borsacý oyunlarýna gerek kalmaz. BIST 100 ün en kazandýran þirketleri arasýna girmenin yolu bu oyunlar olamaz.

Bir þirket sahibi asla borsacý olmamalý, bir borsacý da asla þirket sahibi olmamalý. (Arif Ünver bunu çok güzel izah etmiþti.)
    Onu þu sebeple söylüyorum þimdi cýkýp e ya piyasa kotuyse sende bilancoda zarar acýklarsan nasýl en çok kazandýran olacaksýn diyecekler.

Bu cevaba mahal vermemek için benim þirketimin yaptýgý yatýrýmlarýn karlý oldugu varsayýmýna dayandýrarak örneklýyorum. yani acýldým acýlalý hiç zarar acýklamayacagým. öyle hayal edin diyorum.

Zarar edersem zaten bedelli isteyecek yüzüm olmaz. güven sarsýlýr. vesaire.

bu yuzden düzenli kar acýkladýgýmý varsayýn bunun ustnne bedelli isteyerek dahada karlý bilacolar acýklarým.

Dolayýsýyla bu varsayýmýmla en cok kazandýran hisse senedi olurum demek istedim. Herhangibir oyundan bahsetmýyorum yani.

Borsaya acýlan tüm þirketin hedefi zaten kar etmek karýný arttýrmaktýr. Beným buradaký orneklememdeký þirket profilimin þirketlere bakýþ acýmýn nasýl oldugunu görmeniz için veriyorum. Güzel þirket iyi þirket en cok kazandýracak þirket böyle olur diyorum.

Hisse senedi düþtüðü zaman burayý hak etmýyor beným þirketým diye patron olarak KENDÝ HÝSSESÝNÝ GÜVENEREK ALABÝLEN PATRONA GÜVENÝRSÝN.

Hani hep soyut bazý kavramlar söyleniyor iþte benim hissem þefaf güvenilir patronum iyi vesaire deniliyor ya.

AL sana iyi patron ÞÝRKET TEPE TAKLAK BORSADA AÞAÐI FIYATLANIRKEN DURUN BENIM ÞÝRKETÝM BUNU HAK ETMIYOR DÝYE ELINI O CUKURA ATABÝLEN PATRONA BEN PATRON DERIM. TEPE TAKLAK GIDEN ÞÝRKETÝNÝN KASASINDAKI PARAYI xXXX ÞEKÝLDE DIÞA AKTARAN PATRON PATRONMUDUR SIZCE.

Verdiðim örnek güzel bir örnek deðil mi düþüsenize fordun gerçek degeri 30 TL diyelim fakat piyasa bunu 25 e fiyatladý kapa bir acýklama gönderse patron deseký beným þirketim hak etmedý degerde þu kadar alým yapýyorum dese. Ne güzel deðilmi. Patron malý býze kakalayýp geçmiyor bak kendide bizimle beraber hissesine sahip cýkýyor kendýde bu b*k cukuruna giriyor. ne kadar güzel birþey.

Yatýrýmcý hakký guvenýlýr patron þefafa ileki patron aha buna denir.

Gelelim arif ünvere.

Arif ünver kim ? ki benden daha mý zeki ? borsanýn kitabýný yazmýþ bir adammý onun býlýpte beným býlmedýgým ne var aramýzda ? Onun bildiklerini ben öðrenemezmýyým. Yada onun da benden ogrenecegý hiçbirþey olamazmý. O her seferýnde benden daha mý üstündür. Arkadaþlar kimse kimseden üstün deðildir. Ne sen ondan ustunden ne ben sizden ustunum nede arif ünver senden daha üstündür. Herkesýn aklý var fikri var öðrenýr araþtýrýrsýn bizim öðrenme kabýlýyetýmýz var. Akýl süzgecinden geçirme mantýlý hareket etme kabýlýyetlerýmýz var. Hiç kimse sizden daha iyi deðil. Sizde herkesden daha iyi deðilsiniz. Senin ondan öðreneceklerýn olabilir. Fakat onunda senden öðreneceklerýde olabilir.

Öyle þu þunu demiþtir eee yani hani o adam senden ustun boþa konuþma mantýgýný ben yemem o kým ký derim. Þimdi aranýzda e sen cok egolusun herþeyi bilensýn filan diyenlerýnýz olacaktýr. Arkadaþlar ben özeleþtirimide çok ciddi yapabýlýyorum kendime.

Ve bunu direkt formlarda yazýyorum hata yaptým kaybettim. Yanlýþ yaptým diyebilen birisiyim. Portfoyumdeki zararlarýn hepsini soyleyebilen þu konuda yanlýþ düþünmüþüm þu haklýymýþ diyen birisiyim. Hatta bu dediklerimi birileri bana koz olarak kullandý.

Tutmuþ beným seneler oncesýnde bir özeleþtiri olarak þurda hata yaptým ve zarar ettým soyle dusunmem gerekýrken boyle düþünmüþtüm dediðim cumlelerý alýp Bak erhan sen böyle birisin iþte diye beni bir nevi kucuk dusurmeye calýsmýstýr.

Ben netim abi zararsa zarar hata ise hata doðruysada dogru ben sefafým herþeyimde. Ýsmim cismim soyýsmýmle buradayým takma isimlerle deðil. Portfoyumu sergýlerým zarar ettýysem evet zarar ettým derim. Beným geçmiþe bakýn araþtýrýn. Bir çok hatalý iþlemim veya düþüncelerimi itiraf ettiðim cok yazý görürsünüz.

Birde ustadlarýnýza bakýn kaç tanesý yanlýþýný ýtýraf edebýlme ozverýsýnde bulunabýlmýþ Kaç adedý ucacak kacacak dediði hisseyi aldýgýný ýspatlar potfoyunu yayýnlamýþtýr. Ýþte sunu aldýk bu kadar kazandýk bildik derler.

GÖSTER HADÝ portfoyunu ucacagýndan emýnsen evini arabaný niye gömmemedin. Bilmeye gelince ben bildim demesini seviyorsun Göstermeye gelince yok.

Ecik konu dagýldý hincik sýgirlendim arif unver deyince. Zaten ne geliyorsa baþýnýza arif unver yüzünden geliyor.

Kendisini hayranlýkla takýp eden birisiydim ilk yýllarýmda Arif beyi heryerden takip eder bir yerlere konuk olacagý zaman canlý ýzlemek ýsterdým. Ýþi gücü býrakýr arýf unverýn azýndan bugun ne cýkacak diye bakardým.

Güzel þeyler konuþuyor bilinçli bilgili birisi genelinde lakýn yanlýs düþündüðü veyahutta iç detayýný düþünmediði bazý konuþmalarda yapýyor. Yani hep ve herzman doðru konuþtugunu sanmýyorum BENCE hatalý düþündüðü yanlýþ düþündüðü noktalar da var. Ýþte ben onun bu cumlelerýný ayýrýyorum doðru buldugum cumlelerýnýde ondan alýp kafama yazýyorum. Yani arif bey berbat birisi filan deðil. %75 Cok doðru güzel cumlelerý var fakat %25'inede katýlmýyorum Cunku soylenen cumlelerý analiz etme mantýga oturtma ve SORGULAMA yeteneði olan insanlarýz.

Ýþte sizlerde sorgulayýn ogrenýn her denýlene ýnanmayýn herkesýn 4/4lük oldugunada ýnanmayýn benide sýkýþtýrýn otekýnýde berýkýnýde

Arif beyin bu konudaký ýzahýný izlemedim izlemekte isterim eðer varsa belkide benimde haklý bulabileceðim þeyler söylemiþtir. Ben arif beyle temettü meselesýnýde telefonla görüþmüþ birisiyim. Cevaplarý bený tatmýn etmedi

Bu sebeplerle arif beye karþý beným önyargýlý oldugumu düþünebilirsiniz. Lakýnký demekki oda borsacýlarýn patron olmamasýna önyargýlý demekki.

8.  Alýntý Originally Posted by Börsianer Yazýyý Oku

Syg.

42 GÜNLÜK BORSA

Ekmeðini taþtan çýkaracak beceriye sahip olunsa dahi, kaynak ihtýyacý hiç bitmez. Kaynak dediðiniz zaten maliyetsiz olmaz. Bedeva para hiçbir yerde yok. Borç kanalýný ve bankacýlýk sistemini, sanayi kesimi yeterince hatta fazasýyla kullandý. Kredi mevduat oraný TL’de yüzde 147. Burada gidilebilecek yol kalmadý. Yurtdýþýndan da bankalar yeterince borçlandý zaten.

- Sanayi için kaynak artýk banka dýþýnda aranmalý. Yatýrým ve üretimde kullanýlacak kaynaðýn uzun vadeli olmasý esastýr. O zaman gidilecek adres sermaye piyasasýdýr.

- Ancak bizde öyle bir piyasa yok. Bizde olanýn vadesi 42 gün. Halbuki bankalara yatýrýlan paranýn ortalama vadesi bile 66 gün. Yerli yatýrýmcýlarýn hisse senedi elde tutma süresi ortalama 42 gün. 42 günlük bir piyasadan uzun vadeli fonlama çýkmaz.

- Sanayicinin hükümetten ve ekonomi yönetiminden isteklerde bulunurken ýsrar edeceði konularýn baþýnda derinlikli bir sermaye piyasasý olmalý.

http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...tan-cikaranlar

Sayfa 66/157 ÝlkÝlk ... 1656646566676876116 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •