Originally Posted by
seanpaul
Bakýn hocam bende bunu diyorum iþte ayný þeyleri söylüyoruz bu yüzden benim size yanlýþ yapýyorsun deme hakkým olmadýðý gibi sizde bana yanlýþ yapýyorsun dememelisiniz. Yatýrým felsefeniz ile benim felsefem arasýnda bir virgül kadar fark yok aslýnda. Siz getirinizi Dolar ile hedge ediyorsunuz. Benim borsa harici farklý yatýrýmlarým olduðu için gelen getiriyi tekrar uygun þirkete ortak olarak yapýyorum. Hedge iþini diðer yatýrýmlarýn yapýyor zaten.
Yazdýðým yazýdan çýkarým yaparak bu yazýyý yazmanýza sadece pes diyorum baþkada yorumum yok hakim bey. Bundan sonra temettü þirketi demem istikrarlý büyüyen þirket derim sizinde gönlünüz olmuþ olur. Birde benim bu yazýmý okuyup Crdfa almasý gerektiðini düþünecek kadar salak bir insanýn da bir zahmet borsada iþi olmasýn, gerçi o kadar salak olan insan borsada parayý kaptýrmasa telefon dolandýrýcýsýna kaptýrýr. Bunun yanýnda alýn terini gelip burda bir yoruma göre deðerlendirecek insan yoktur diye düþünüyorum. Ben tanýmadýðým adamýn yorumuyla iþ yapmam yapanada sadece acýrým. Benim yorumum Allahýn emri deðil ki adý üstünde benim yorumum gitsin önceki forumu araþtýrsýn, önceki forumlarda yazdýklarýma baksýn geçmiþ geleceðin aynýsýdýr. Birde baþkasýnýn yorumunu ciddiye alacak insanlara tavsiyem gerçek kimliðini bilmediðiniz nickname ile yazan adamlarý bende dahil ciddiye almayýn. Sonrada dizinizi dövmeyin. Yatýrým olayý kiþiye özeldir herkezin beklentisi bir olmadýðý, zaman sýnýrý bir olmadýðý için baþkasýnýn yatýrým felsefesini kabul etmeyin mantýklý gelen bir yatýrým anlayýþý hoþunuza giderse kendi hayat tarzýnýz ve beklentilerinize göre þekillendirin. Hayat bu kadar basit. Halil abi kendince paylaþýmlarda bulunurdu yýllar geçti ve paylaþýmlarý baþarýlý olduðu için kendi görüþlerini beðenen bir kitle oluþtu. Senin yerinde olsam Erhan kardeþim kendime ait bir topic açar ve orda insanlarý aydýnlatýrdým. Görüþlerin doðru ise zaten yýllar sonra senin felsefeni benimseyen bir kitle oluþur. Bu konuda hem fikir olduðumuz için tekrardan yazýþmaya gerek yok. Hem fikir olduðumuz konu '' Saðlam þirketler düzenli büyüyorsa ona yatýrým yaparýz. Sen bedelsiz istersin ben Temettü doðrusuna þirket karar verir verdiðinede Allah bereket versin deriz. Ama þirket sürekli kar ediyor ve ne bedelsiz nede temettü veriyorsa ben o þirketi almam. Ha Buffet gibi bir yönetici olur o zaman amenna deriz ama ülkemizin gerçekleri öyle bir patron olmasýný engelliyor. Bu yüzden kar etsin yatýrým yapsýn, yatýrýmlarý bitincede karýný bana daðýtsýn. Bu kadar basit bak ayný þeyleri söylüyoruz. Hem fikiriz bu yüzden karþýlýklý atýþmalar gerçekten ikimiz içinde zaman kaybý. Her geçen dakika ömrümüzden eksiliyor ve geriye döndüremiyoruz. Bu yüzden sayýlý dakikalarýmýzý dolu dolu bilgi ile geçirelim. Saygýlarýmla...
Aynen hocam kýrmýzý diyorum ama yok illa al demem isteniyor. Benim için sýkýntý yok bundan sonra al derim. Ama kimse kusura bakmasýn benim yatýrým anlayýþýma göre grafikler geçicidir. milyon tl'lerim olsa çizgilere bakarým ve %3-5 kazancý kabul ederim ama borsaya yatýrdýðým para %500-%1000 yapmadýðý sürece benim için gerçekten bir önemi yok. Bu karlarý yapabilmemin tek yoluda uzun vadeli düþüncelerden geçtiðini düþünüyorum. Kimsede bu düþüncem dolayý bana yanlýþ düþünüyorsun demesin. Ha bana 1 senede %100 kazandýracak kaðýt tavsiye edecek bir forumdaþ varsada özelime mesaj yazsýn. :D
Hay maþallah iþte hocam bu maliyetleri paylaþýn yeni üyelere doðru yolda olduklarýný gösterin. Uzun vade yatýrýmcýlýðýna ilk baþladýðýmda arada resimler gelirdi kuruþlu maliyetleri görürdüm daha bir heveslenirdim. Tebrik ederim doðru yatýrýmýnýz için. Bu ülkenin gerçekten bilinçli yatýrýmcýlara ihtiyacý var.
elinize saðlýk imza
borsa yatýrýmcýlar içindir.
Yer Ýmleri