Bugun borsalarýn hangýsýne hangý sýrkete yatýrýp yaparsanýz yapýn spekilasyon olmasaydý ne para kazanýrdýnýz nede para kaybederdiniz.
Spekilasyon olmasaydý borsa olmazdý ticaret olmazdý.
fiyat deðiþimini saðlayan þey spekilasyonun olmasýdýr. spekilasyon olmasaydý fýyatlar sabýt kaldýrdý istersen 5 sene temettü veya bedelsiz al kazancýn 0 olurdu.
Temettü alanda almayanda hepside spekilasyonun yarattýgý etkýyle kazanýr/kaybeder.
basit hesaplar yapýn ve sýkýþtýrýn.
10 lýradan aldým spekilasyon oldu temettü hissesinde fiyat 11 lýraya cýktý 1 tl temettü dagýttý para kazandýnýz mý evet peki spekilasyon oldugu ýcýnmý para kazandým yoksa temettü dagýtýldýgý ýcýnmý. Tabiki spekilasyon oldugu ýcýn kazandýn.
Hayýr temettü ile mi kazandýgýný soyluyorsun ýstersen saglamasýný yapalým.
10 lýradan aldým spekilasyon OLMADI dolayýsýyla hisse fiyatý 10 lýrada sabýt kaldý 1 TL temettü dagýttý para kazandýnýz mý hayýr.
Peki temettü almak mý para kazandýrýyormuþ yoksa spekilasyonun olmasýmý TEKRAR DÜÞÜMEYE NE DERSIN ?
HAA BIRDE ARANIZDA SEN 1 seneye gore haklsýýn 2. sene ýþ deðiþir diyorlar. :D ama nasýl deðiþeceðini ve neden deðiþtiðini kimse anlatmýyor sahi ilk sene ile düþünce ben haklýyken diðer yýllar nasýl oluyorda sýz haklý cýkacakmýssýnýz 1. sene ýle 2. sene arasýnda ne deðiþiyorda ilk sene ben haklýyken 2. ve diðer seneler sýz haklý oluyorsunuz. Bu soylenýyor lafta nasýl oluyormuþ diyorum anlat bý bana dýyorum. KIMSE HESAPLAMIYOR :D bana dýyorký ee iþte uzun vadelý temettü almadýgýn ýcýn býlmýyorsun denýlýyor :D
Yani komýk komýk cevaplar otur anlat kardesým madem haklýsýn
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri