abi selamlar,
müsait zamanýnda van gýda dünki takasý atabilirmsn
abi selamlar,
müsait zamanýnda van gýda dünki takasý atabilirmsn
Mal sahibi Mülk sahibi..hani bunun ilk sahibi .. mal da yalan mülk te yalan..var birazda sen oyalan..
Yok mu ATA!nýn yýldönümüne ait eski mecmua kayýtlarý.Keþke sizden bu konuda faydalanabilsek. Kolay gelsin.
Z a m a n ý S a t ý n A l a m a z s ý n !
Þehr-i emin-i alisi (belediye reisi) devletlü Rýdvan Paþa hazretlerinin eser-i himmet-i umranperverisi (iskan etme gayretinin sonucu) olarak þehrimizin yar ve aðyara (dost ve düþmana) karþý bir kat daha tanzimi (yenilenmesi) için mebalið-i külliye (büyük meblaðlar) sarfýyla tevsi' ve tanzim edilen (geniþletilip yenilenen) caddelerden baþka bu kere tesviye edilmekte (düzeltilmekte) bulunan Meydancýk Caddesi'nin ameliyatý (iþleri) kuvvei karibeye gelip (bitmesine az kalýp) yalnýz bir kaç bab dükkanýn hedmi (yýkýmý) kalmýþ ve bunlar da istimlak edilmekte bulunmuþtur.
Hamidiye caddesinde olduðu gibi iþbu cadde dahi paket taþlarýyla tefriþ (döþenmiþ) ve kenarlarýnda dahi mükemmel piyade (yaya) kaldýrýmlarý inþa edilerek aðaçlar dahi gars olunacaktýr (dikilecektir).
Bundan sonra tevsi' ve tanzimi lüzumu (geniþletilme ve yenilenme gerekliliði) çoktan beri hissolunan Sultan Hamamý Caddesi'nin dahi güþad edilerek (açýlarak) mârrîn ve âbirînin (gelip geçenlerin) külli yevm (hergün) çekmekte olduklarý ýzdýraba nihayet verileceði kaviyyen me'muldur (þiddetle ümit edilir)
6 Ekim 1891 Tarik Gazetesi
Yer Ýmleri