Öyle bir zorunluluk yok
Öyle bir zorunluluk yok
hektaþ hisse baþý net 0.323 tl temettü verecek, bu temettü ile artýk 4.xx li rakamlar görülür bu yýl içerisinde belki de 5.xx
borsa yatýrýmcýlar içindir.
Arkadaþlar isdemir geçen sene pöip te iþlem görmeye baþladý ve verdiði ilk temettüden stopaj kesintisi uygulanmadý. Þuan hala piyasa öncesinde iþlem görüyor bu sene temettüden stopaj kesintisi olacak mý??
GT-I9200 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hep teknik analiz odaklý baktýðým için hisseleri verdikleri temettü açýsýndan hiç deðerlendirmemiþtim baþlýðý okuyunca dikkatimi çekti hamallýðýný yaptýðýmýz hisselerin hiç deðilse temettüsünü almak mantýklý geldi
NUHCM bu yýl dahil özellikle son üç yýlda daðýttýðý temettü miktarýný güncel borsa fiyatlarýna oranla tatmin edici buluyormusunuz
![]()
Yüksek temettü veren þirketlerin sýralamasý varmý..
Adana mardin ünye hektaþ Tüpraþ bolu Çimsa Akçansa aygaz isyo genelde sýralama bunlarýn arasýnda deðiþir
selam sn.üye
eðer yedeklerdeki birikmiþ para sermayesinden fazlaysa aradaki oran kadar sermaye artýrýmý yapabilme potansiyeli yüzde olarak artýyor. ama yapamaz diye biþey yok.
bedelsizde 2 lira fiyat kuralý vardý hala geçerlimi bilmiyorum ? son bir kaç aylýk tahta fiyto ortalamasý 2 liranýn üzerinde kalýyorsa bedelsiz yapabiliyordu
þirketler de 2 lirayý tutturamadýklarý zaman bedelsiz yerine nakit temettü deðilde bedelsiz temettü þeklinde bir uygulama yapýyorlar.
nakit temettü yerine bedelsizde olduðu gibi hisse veriyorlar ve bedelsizde olduðu gibi tahta fiyatý bölünüyor dolaþýmdaki sermaye payý artýyor.
saygýlar
“Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy
deðerli üyeler
mardin çimento bu sene hisse baþý 31 kuruþ temettü verecek, þirketin karlýlýðý ýraktaki savaþ nedeniyle son 6 yýldýr olumsuz etkilenmiþ ve daðýttýðý temettülerin getiriside düþmüþ doðal olarak. yalnýz bu hissenin fiyatýný da düþürünce bence ileriye dönük olarak güzel bir yatýrým fýrsatý oluþmuþ.
ben mardinin iyi kar ettiði dönemleri biliyorum 8 - 10 liraya gidiyordu, hisse baþý 1.20 tl temettüler ödüyordu savaþ öncesi ve imkb nin en rekor temettülerini ödeyen þampiyon hisseydi.
mardin konusunda düþünceleriniz nedir ? ýrak savaþý olumlu bir yola girerse tekrar ýrak pazarýna güzel satýþlar oluþursa eski yüksek karlar elde edilirse hisse bu fiyatlarda kalmaz çok hýzlý fýrlar diye düþünüyorum.
bu kelepir fiyattan alýp iyi karlar geldiðinde hisse baþý 1 tl temettüleri görmek muhteþem olurdu. mal alýþtan kazanýlýr.temettü hissesi almak da malý karlý almak gibi bir durum.çünki temettü getirisinde eas olan ne kadar fazla hisse alabildiðiniz.
fikirlerinizi bekliyorum, mardin hissesinin fýrsatlarý eksileri artýlarý avantajlarý dezavantajlarý ne olabilir ?
saygýlarýmla
“Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yer Ýmleri