Kendimi kuyuya taþ atmýþ gibi hissettim. Forumdaþlarým taþý çýkarmaya çalýþýyorlarmýþ gibi oldu.
Elbette, doðru kaðýdý bulabilen tek kaðýtlada yürür, bu kendi kararýdýr . Ben de dilerim ki sizin portföyünüzdekiler size çok, sizin çocuklarýnýza daha da çok kazandýrsýn.
Kendi adýma en doðru kaðýt budur diyeceðim bir kaðýt bulamadým. Ýkinci en iyi seçenek olarak riski daðýttým.
Dedim ki zaten al sat yapmýyorum, sayýyla mý verdiler bana? yaptým ortaya karýþýk, iyi de oldu.
Öbür türlü senelerce amelelik yaptým, yok RSI bak, yok bolinger çiz, kendi yaptýðým çifte düzeltmeli regresyon analizlerim bile vardý. Yýllarca beþ kazanýp bir çarpýldým hesap düzlendi.
Þimdi rahatým.. portföyde kötü giden kaðýt yok mu .. O da var , örneðin ADEL kötü bir sene geçirdi, sattým mý? elbette hayýr. Niye ?
patron genel müdürü deðiþtirdi, para kaybetmeye benden çok onun tahammülü yok.
Þimdi kimi ilkbahar da kimi sonbahar da meyve veriyor. Ekrana bakma yerine, bankamatiðe bakýp ara ara para yattýðýný görmek daha iyi geliyor![]()
O yüzden dilerim ki gönlünüze göre olsun, 5 kaðýtdan oluþan portföy de iyidir 15 kaðýtdan da oluþan. Çeyreðini tuttursanýz yeter.
Düþünsenize 2005 yýlýnda 10bin dolarlýk Apple hissesi alanda zengin oldu, Bin dolarlýk 10 tane farklý telefon üretici hissesi alanda
Ben 2. grupta olmayý tercih ediyorum çünkü ayný yýl 10bini Nokia ya da blackberry'e basanlar badem oldu. Benim tercihim ne oldu ..Apple nokia samsung lg sony ericcsona daðýttým .. batanlar gitti ama tutturduklarým bana yetti.
Elbette ABD borsasýnda oynamýþ falan deðilim. Risk daðýlýmý konusunda tercihimi anlatabilmek için bu örneði verdim.
Ýkidir uzun yazýyorum lütfen kusura bakmayýn, kimseyi eleþtirmek haddime deðil.
Yaþayan örnek olduðum için paylaþmak istedim.
Selamlar sevgiler ve sürekli temettüler dileklerimle

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri