Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 18/55 ÝlkÝlk ... 8161718192028 ... SonSon
Arama sonucu : 435 madde; 137 - 144 arasý.

Konu: Temettü ile ilgili herþey

1. Bedelsiz olmasi icin,
    1.ozsermayesi sermayesini katlamali
    2.gecmis donem karlari toplaminin da sermayesini gecmis olmasi
    3.son donem zarar etmemis olmasi kesinlikle gerekir denilebilir mi? Yoksa yazdiklarimla ilgisi alakasi yokmu? Tesekkur ederim

ASUS_Z012S cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Anti temettücü deðilim. Sadece temettü yüksek oranda veren hisselerin alýnýp emeklýlýk planý yapanlara beným antýliðim.

bir baþka deyiþle emeklýlýk planý vesaire için sürekli temettü zorunlulugu koþanlardýr beným antiliðim.

Çünkü herþeyi temettüye baðlayanlar kendilerini sürekli sýnýrlýyorlar.

Mesela bu formu okuyan yeni bir borsacýya göre aselsan alýnmaz.

Düþük temettü verdiði için emeklýlýk planýna uymaz.

Halbuký aselsan gayet güzel bir þirket deðil midir ?

ona göre adel alýnmaz bimas alýnmaz.

Benmi yanlýþ anlýyorum kendinize temttü veren hatta keþke temttü veren hisseler temettülerini arttýrsa diye serzeniþlerde bulunuyorsunuz. Bu serzeniþler otomatik olarak düþük temettü veren hisselerinin emeklýlýk planýna dahil edilememesi gerektiðini doðruyor haliyle insan oglu diyorki düþük temettü iyi deðildir. yüksek temettülü hisselere girmeliyim. Neden mi neden çok acýk cünkü bu formdaki arkadaþlarým keþke temettüler daha yüksek olsa diye stem ediyor o halde düþük temettülü hisseyi almak mantýksýz.

örnek mi ?

"her sene %20 yukarý gidecek hisseyi bulmak" için çok iyi bilinen temettü hisseleri arasýnda özkaynak getiri oraný en yüksek olanlara portföyünüzde daha fazla aðýrlýk vermek yeterlidir.

kalýnlaþtýrdýgým yazýya bakýn.

Temettü veren hisseler arasýnda seçim yapmamýz þart yani.

Bu öneri mantýklý sorular sormaya itiyor insaný:

1-Temettü vermeyip, özkaynak getiri oraný en yüksek olanlarý neden almamalýyým ?
    2-Temettü veren, özkaynak getiri oraný en yüksek olanlar yarýn birgun temettü daðýtmazlarsa emeklýlýk planým suya mý düþer ?
    3-Temettü veren, hisseler gelecek yýllarda temettü vereceðini garanti altýna almýþmýdýr ?
    4-Temettü vermeyen, hisseler gelecek yýllarda temettü daðýtmayacaðýnýn garantisi varmýdýr ? Belkýde alacagým hisse 3 yýl sonra temettü kralý olacak ? Senin temettü veren hisse dediðin hisse ise 3 yýl sonra daðýtmayacak veya cok düþük düzeyde temettü daðýtacak ? bana garanti verebilirmisiniz ki temettü hisseleri üzerinden emeklýlýk planý yapayým ?
    5-Þu an temettücü diye belirlediðiniz hisseler borsaya açýldý acýlalý temettümü daðýtmaya baþlamýþ ?

6-Tüm bu sorulara yanýt bulmak oldukça zor sizin için cunku temettünün anasýný bellemeniz lazým nasýl mi ?

nereden geldiðini nereden nasýl daðýtýldýgýný daðýtýlýnca þirketin hangi mali tablolarýnýn deðiþtiðini.

Neden temettü daðýttýklarýný veya daðýtmadýklarýný açýklayabilmelisiniz ?

sorgulamayan bir milletiz zaten bu yüzden ilerleyemiyor geliþemiyoruz. Sorgulayýn araþtýrýn öðrenin derim.

sorgulayýn öðrenin temettü veren hisse yüksek oranda temettü daðýtýrsa þirketin gücünde bir eksýklýk olurmu ? neden bir þirket temettü daðýtmak zorunda ?

Önemli olan özkaynak getiri oraný en yüksek olan þirket deðil midir ?

Bir þirketin getiri oranlarýnýn yani karlýlýgýnýn þirketin tüm özkaynagýnýn karlýlýgýnýn en yüksek boyutta olmasýný istiyorsunuz. Fakat temettü daðýtmanýn öz kaynaðý güçsüzleþtirdiðini daha þimdi okudunuz ?

Temettü veren hisselerin mutlak yýllýk %20 yi rahat rahat vereceðine bu kadar eminseniz niçin kredi çekip bu hisseleri almýyorsunuz ? hangi kanýtla temettü hisselerinin %20 vereceðini ýspatlayabiliriz ?

temettü vermeselerde emeklýlýk planýmý týpký þimdi hayal ettiðin gibi yaratabiliyormusun ?

beni sorguladýgýnýz gibi beni,m yazdýgým cumleleri ve birazda kendinizi sorgularsanýz aslýnda sorunun cevabýný sizde bulacaksýnýz.

Bu sorgulama sonunda anti-temettücü olmayacaðýnýz kesin. Ama size kesin birþey söyleyeyim anladðýnýzda size kesin anti temettücü veya al-satcý damgasý vuracaklar :D

Aslýnda bu meselede aþýlmasý gereken okadar çok þey varki sayamakla bitmez hisse nette veya toplumda temettücü yada yatýrýmcý diye hitap edilmesinin pskolojik etkileri yadsýnamaz tabi. ama al satcý olunca hemen kaþlar çatýlýr ? sýrf toplumsal piskoloji için bile yatýrýmcý (uzun vadeci) veya temettücü olan bir çok insan var.

Bilmiyorum daha mütavazi geliyor. Mesela þunun gibi.

Hmm sen borsa oyneyomuþsun olm kumar o lennn
    -Ne kumarý olm ben yatýrýmcýyým öyle al sat iþine girmem temettü alýrým onla yaþarim kira gibi birþey.
    ---Temettüü neymiþ ?
    -KAR PAYI karýn payý yani þirket karýnýn payý yani yatýrýmcýlarýn aldýgý birþey kar payý baksana piskolojýk olarak bile ismi güzel karýn payý hani kumarla alakasý yok manasý rahatlýkla çýkar :D
    -Hmm olsun olm yinede borsa kumardýr.
    -BEN YATIRIMCIYIM BORSA OYNAMIYORUM BENIM KITABIMDA OYNAMAK YOK YATIRIMCILIK VARDIR. der ve bunu her gittiðiniz yerde savunmaktan artýk katýksýz bir temettücü veya uzun vadeci olursunuz birilerinin size dönüp sen yatýrýmcýsýn. AAAAAAAAAAA bu erhan al satcý kumarcý bu deme ihtiyacý hissedersiniz.

3.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Anti temettücü deðilim. Sadece temettü yüksek oranda veren hisselerin alýnýp emeklýlýk planý yapanlara beným antýliðim.

bir baþka deyiþle emeklýlýk planý vesaire için sürekli temettü zorunlulugu koþanlardýr beným antiliðim.

Çünkü herþeyi temettüye baðlayanlar kendilerini sürekli sýnýrlýyorlar.

Mesela bu formu okuyan yeni bir borsacýya göre aselsan alýnmaz.

Düþük temettü verdiði için emeklýlýk planýna uymaz.

Halbuký aselsan gayet güzel bir þirket deðil midir ?

ona göre adel alýnmaz bimas alýnmaz.

Benmi yanlýþ anlýyorum kendinize temttü veren hatta keþke temttü veren hisseler temettülerini arttýrsa diye serzeniþlerde bulunuyorsunuz. Bu serzeniþler otomatik olarak düþük temettü veren hisselerinin emeklýlýk planýna dahil edilememesi gerektiðini doðruyor haliyle insan oglu diyorki düþük temettü iyi deðildir. yüksek temettülü hisselere girmeliyim. Neden mi neden çok acýk cünkü bu formdaki arkadaþlarým keþke temettüler daha yüksek olsa diye stem ediyor o halde düþük temettülü hisseyi almak mantýksýz.

örnek mi ?

"her sene %20 yukarý gidecek hisseyi bulmak" için çok iyi bilinen temettü hisseleri arasýnda özkaynak getiri oraný en yüksek olanlara portföyünüzde daha fazla aðýrlýk vermek yeterlidir.

kalýnlaþtýrdýgým yazýya bakýn.

Temettü veren hisseler arasýnda seçim yapmamýz þart yani.

Bu öneri mantýklý sorular sormaya itiyor insaný:

1-Temettü vermeyip, özkaynak getiri oraný en yüksek olanlarý neden almamalýyým ?
    2-Temettü veren, özkaynak getiri oraný en yüksek olanlar yarýn birgun temettü daðýtmazlarsa emeklýlýk planým suya mý düþer ?
    3-Temettü veren, hisseler gelecek yýllarda temettü vereceðini garanti altýna almýþmýdýr ?
    4-Temettü vermeyen, hisseler gelecek yýllarda temettü daðýtmayacaðýnýn garantisi varmýdýr ? Belkýde alacagým hisse 3 yýl sonra temettü kralý olacak ? Senin temettü veren hisse dediðin hisse ise 3 yýl sonra daðýtmayacak veya cok düþük düzeyde temettü daðýtacak ? bana garanti verebilirmisiniz ki temettü hisseleri üzerinden emeklýlýk planý yapayým ?
    5-Þu an temettücü diye belirlediðiniz hisseler borsaya açýldý acýlalý temettümü daðýtmaya baþlamýþ ?

6-Tüm bu sorulara yanýt bulmak oldukça zor sizin için cunku temettünün anasýný bellemeniz lazým nasýl mi ?

nereden geldiðini nereden nasýl daðýtýldýgýný daðýtýlýnca þirketin hangi mali tablolarýnýn deðiþtiðini.

Neden temettü daðýttýklarýný veya daðýtmadýklarýný açýklayabilmelisiniz ?

sorgulamayan bir milletiz zaten bu yüzden ilerleyemiyor geliþemiyoruz. Sorgulayýn araþtýrýn öðrenin derim.

sorgulayýn öðrenin temettü veren hisse yüksek oranda temettü daðýtýrsa þirketin gücünde bir eksýklýk olurmu ? neden bir þirket temettü daðýtmak zorunda ?

Önemli olan özkaynak getiri oraný en yüksek olan þirket deðil midir ?

Bir þirketin getiri oranlarýnýn yani karlýlýgýnýn þirketin tüm özkaynagýnýn karlýlýgýnýn en yüksek boyutta olmasýný istiyorsunuz. Fakat temettü daðýtmanýn öz kaynaðý güçsüzleþtirdiðini daha þimdi okudunuz ?

Temettü veren hisselerin mutlak yýllýk %20 yi rahat rahat vereceðine bu kadar eminseniz niçin kredi çekip bu hisseleri almýyorsunuz ? hangi kanýtla temettü hisselerinin %20 vereceðini ýspatlayabiliriz ?

temettü vermeselerde emeklýlýk planýmý týpký þimdi hayal ettiðin gibi yaratabiliyormusun ?

beni sorguladýgýnýz gibi beni,m yazdýgým cumleleri ve birazda kendinizi sorgularsanýz aslýnda sorunun cevabýný sizde bulacaksýnýz.

Bu sorgulama sonunda anti-temettücü olmayacaðýnýz kesin. Ama size kesin birþey söyleyeyim anladðýnýzda size kesin anti temettücü veya al-satcý damgasý vuracaklar :D

Aslýnda bu meselede aþýlmasý gereken okadar çok þey varki sayamakla bitmez hisse nette veya toplumda temettücü yada yatýrýmcý diye hitap edilmesinin pskolojik etkileri yadsýnamaz tabi. ama al satcý olunca hemen kaþlar çatýlýr ? sýrf toplumsal piskoloji için bile yatýrýmcý (uzun vadeci) veya temettücü olan bir çok insan var.

Bilmiyorum daha mütavazi geliyor. Mesela þunun gibi.

Hmm sen borsa oyneyomuþsun olm kumar o lennn
    -Ne kumarý olm ben yatýrýmcýyým öyle al sat iþine girmem temettü alýrým onla yaþarim kira gibi birþey.
    ---Temettüü neymiþ ?
    -KAR PAYI karýn payý yani þirket karýnýn payý yani yatýrýmcýlarýn aldýgý birþey kar payý baksana piskolojýk olarak bile ismi güzel karýn payý hani kumarla alakasý yok manasý rahatlýkla çýkar :D
    -Hmm olsun olm yinede borsa kumardýr.
    -BEN YATIRIMCIYIM BORSA OYNAMIYORUM BENIM KITABIMDA OYNAMAK YOK YATIRIMCILIK VARDIR. der ve bunu her gittiðiniz yerde savunmaktan artýk katýksýz bir temettücü veya uzun vadeci olursunuz birilerinin size dönüp sen yatýrýmcýsýn. AAAAAAAAAAA bu erhan al satcý kumarcý bu deme ihtiyacý hissedersiniz.
    Sen vioptasýn diye biliyorum

4.  Alýntý Originally Posted by ankarali_omer Yazýyý Oku
    Sen vioptasýn diye biliyorum
    Bilemediðin þeylerde var.

Mesela körüm ayný zamanda topalým.

TÜrkiyedede deðilim abdde yaþýyorum mesela.

Mesela ilk okul mezunuyum.

mesela türkçeyi sonradan öðrendim.

borsayý sadece 6 aydýr biliyorum mesela.

üstteki yazýmda nelerden bahsettim. kendinizi býr sýfata, sýnýfa ayýrmaktan bahsettim. farkettiniz mi birine yatýrýmcý birine kumarcý sýfatlarý atadým.

Peki üstteki cumlelerden ne anlamalýyýz ?

Düþünce özgürüðünde veya birþeyi ölçüp biçerken ? Ýnsanlarý sýfata/sýnýfa ayýrmakmý gerekiyor ?

Benim kör ve topal olmam benim yanlýþ düþündüðüm anlamýna gelir ?

Benim türkiyede deðilde abdde yaþýyor olmam neyi deðiþtirir.

Dünyanýn yuvarlak oldugunu söyleyen adam Ferdinand Magellan türk asýllý olmamasý onun yanlýþ düþündüðünü mü gösterir. yani sizce hala dünya düz mü ?

ee þimdi doðal olarak "Sen vioptasýn diye biliyorum" cümlesinde ne anlamalýyýz ?

bunlarý yazýncada anti-temettücü oluyorum.

Erhan bey'i kýzdýrmayalým. foruma pozitif katkýda bulunuyor.
    Bakarsýnýz aramýzdan birisi onun yolundan gider bir baþkasý parasýný ikiye böler yarýsýný uzun vade temettüye koyar kalaný ile baþka yatýrým stili dener.
    Neticede bir dünya yatýrým tekniði var, akademik ve bilgi birikimine dayanan herþey bize gerekli.
    Günlük hareket edenlerle, benim gibi çok uzun vadecilerin arasýnda bir de slow trader yapanlar var ki ..bu da oldukça saðlamcý bir yöntem.

Alýntý Originally Posted by scantek Yazýyý Oku
    Erhan bey'i kýzdýrmayalým. foruma pozitif katkýda bulunuyor.
    Bakarsýnýz aramýzdan birisi onun yolundan gider bir baþkasý parasýný ikiye böler yarýsýný uzun vade temettüye koyar kalaný ile baþka yatýrým stili dener.
    Neticede bir dünya yatýrým tekniði var, akademik ve bilgi birikimine dayanan herþey bize gerekli.
    Günlük hareket edenlerle, benim gibi çok uzun vadecilerin arasýnda bir de slow trader yapanlar var ki ..bu da oldukça saðlamcý bir yöntem.
    gayet mantýklý
    hisse bazýnda sepet oluþturup riski daðýtmak gibi, yatýrým tarzý açýsýndan da sepet yapýlmýþ olur

týpký gayrimenkul denilince tek yatýrým þekli konut olmayýp; iþyeri arsa ve konut diye ayrýlmasý gibi
    borsa yatýrýmcýlar içindir.

7. uzun vadeciliðede karþý deðilim sadece TEMETTÜ/BEDELSÝZ kýstasý/krterinin eklenmesine karþýyým.

uzun vadeci ol bende olurum sýkýntý deðil.

Hatta hisse ismide vereyim bilanco bozuluncaya kadar ORGE hisse senedi bana göre tam uzun vadecilere hitap edecek bir hisse.

Dikkat bilanco bozuluncaya kadar diyorum. Temettü veriyormu bilmiyorum Versede vermesede hiçbir önemi yok þirketin bilancolarý saðlamsa alýrým. Bitti.

inanýrmýsýnýz þimdi baktým 2016 yýlýnda temettüde daðýtmýþ.

BU hisseyi cok onceden belirledik formlarda görmüþsünüzdür. Temettü bedelsiz vb verip vermediðine daha þimdi bakýyorum. CUnku ikiside içi bomboþ olan bir kar payý þeklidir.

Siz þirketin bilancodaký karýlýlýgý ile hisse grafiðinde bu karlýlýgýn yansýmasýna bakacaksýnýz. Temettüð vermiþ vermemiþ %300 temettü daðýtsa ne yazar hiç temettü dagýtmasa ne yazar. Þirketin karýný arttýrýyormu sermayesini güçlenidirerek yeni yatýrýmlar yapýyormu. BU meseleniz bu olmalý.

Bilgiden bilgelikten bahsediyoruz Hemen önünüze seriyorum bilgileri.

Ýyi yükselmiþ ve gitmiþ hisse bilancolarýný göstereceðim geçmiþten bugune.

VE ORGEYÝ göstereceðim.

resimlerde gerekli açýklamlar yapýlmýþtir.

ister kv ol ister uv ol ister slow trade et herne yaparsan yap.

Bilancolardan bir habersen. Boþa yaþar boþa trade eder boþa emeklilik planý yaparsýn. Daha cok örnek ama hepsini upload edemem.

konu ve yazýlanlar ayný da olsa sýkýlmadan okuyoruz. paylaþýmlar için teþekkürler arkadaþlar

Sayfa 18/55 ÝlkÝlk ... 8161718192028 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •