ders8978984:
yapmanýz gerekenler belli ey temettü severler
Þirketim temettü dagýtanmýydý daðýtmayanmýydý vahy düþük temettü vahy þöyle temettü demenize hiç gerek yok sizi bu dertlerden kurtacak bir adam var ben

))
Yapmanýz gereken iki adet þey var.
Bir borsacý ben borsacýyým yatýrýmcýyým diyorsa.
Gidecek bir adet fast web mali analiz programýný satýn alacak senelýk 500 Filan herhalde. BENDE VAR.
Sonra oturacak. bilkancolarýn baþýna
Satýþ ve karlýlýga girecek.
CÝROLARI KARLARI ESAS FAALÝYET KARLARININA bakacak bunlarca yükselen bir eðilim yükselen bir trend varmý diye bir kaç sayfa ötede bimasýn vb diðer hisselerin satýþ ve karlýlýk bölümünden resimler aldým.
Ayný yerleri kontrol edecek karlýlýk eðilimi nasýl yüksekmi düþükmü. yoksa aaþaðamý gidiyor.
2. olarak piyasa deðeri menusune girecek Önceki yýl ettiði karlarla piyasa deðeri ve bu yýl elde ettiði karla piyasa deðerini kontrol edecek.
Eðer önceki yýllarda 10,000 Tl kar eden þirketi 10,000 TL piyasa deðerinde görünürken bugun 20,000 TL kar acýklayan þirket piyasa deðeri 30,000 Görünüyorsa o þirketi almayacak. daha ucuz görünüyorsa alacak.
Seçtiði bu þirket veya þirketcikler Temettümü dagýtýyor varsýn dagitsin. dagýtmýyormu varsýn dagýtmasýn. BUNUN HÝÇBÝR ÖNEMÝ YOK.
Yer Ýmleri