Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 23/55 ÝlkÝlk ... 13212223242533 ... SonSon
Arama sonucu : 435 madde; 177 - 184 arasý.

Konu: Temettü ile ilgili herþey

1.  Alýntý Originally Posted by Flok Yazýyý Oku
    ABD borsalarýnda þirketler senede kaç defa temettü veriyor ?
    yanlýs hatýrlamýyor ýsem 4 defa temettü dagýtýyor.

Ama dagýtanlarýn ýsmýný buyuk ýhtýmal bilmediðin þirketlerdir.

dagýtmayan þirketleri sayayým muhtemelen %100 ününde ismini duydun.

hiç temettü gelenegý olmayan abd borsasýnda iþlem gören þirketler

Google - facebook - Amazon - ebay - yahoo! - blackberry - discovery - netflix - adobe warren buffetin berkshire hathaway þirketi gibi þirketlerde temettü daðýtmamaktadýr.

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    ama bený dýþladýgýnýz sürece nasýl benden yararlanabýleceksýnýz cidden amacým yardým etmek.

varsa bilginiz hisseler üzerinde konusalým.

BEN ORGE DÝYORUM. bence güzel bir hisse güzel bir þirket cok iyi iþ yapýyor. TEMettüyü kriter baz alýyorsunuz geçen sene dagýtmýþ.

Yanlýz beným kriterimde 20 senelik yatýrým yoktur. bir þirketi 20 yýl tutmam için gelecek 20 yýllýn garantiyi almýþ olmam gerekir. MAntýgým öyle diyor.

ORGE içinde almak istiyorsan alýrsýn her 3 ayda bir sen analiz edemiyorsan býlancoyu bana yaz özelden bilancosunu beraber degerlendirelim. bilanco ayný karlýlýgýný korudugu surece satmak yok. bilancoda bir bozukluk gorursek o anda satacagýz. ve baþka arayýþlara gireceðiz.

Dolayýsýyla 3 ay sonraký býlanco bozulmuþsa satmak zorunda kalacaksýn. Bozulmadan giderse sen satmak ýsteyýnceye kadar elýnde tutabýlýrsýn.

Bu hisse bu býlancolarla giderse. Yýllýk ortalama en az %40 býrakacagýný düþünüyorum. Gelecek yýl temttü daðýtýrmý dagýtmaz mý býlmem ama merak etme temettü dagýtsada dagýtmasada kazancýndan býr eksýk yaratmayacaðýný garanti veriyorum.

Ýstersen detaylý bilancosundanda bahsedebilirim.

Yada istediðin bir hisse varsa ona bakayým birde benden dýnlemýs ol
    Benim akla ihtiyacým yok, kendimde yeterince var. Ama fikirlerinizin baþýmýzýn üzerinde yeri var.

Yalnýzca fikirlerinizi ifade etseniz ve biraz da mütevazi olsanýz, dýþlanmýþlýk psikolojisine girmezsiniz inanýn..

Orge'ye kendim bakar, kararýmý da kendim veririm, para benim, risk benim, getirisi de götürüsü de benim. Hasbel kader yatýrým yapar da zarar edersem kendimden baþkasýný da sorumlu tutmam. Ama kar edersem "uyandýrma servisi" olarak size bir teþekkürü borç bilirim.

Biryerde dursun lazým olur.

Bugün itibariyle..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    arkadaþlar tüm samimiyetimle içtenliðimle araþtýrmalarýmla söyleyeyim.

"temettü ödemesinden sonra hisse fiyatý toparlar" cümlesi aslý astarý olmayan bir cumledýr.

ilk 2 paragraf komple yanlýþtýr.

Mantýgýnýz alýyormu bir þirket düþünün kar ediyor bu þirketi siz iþletiyorsunuz bakýn cok basit bir örnek þirket kar ettikçe kasanýzýn için mýngýrlarla doluyor.

Þirket ilk açýldýgýnda þirketin deðeri 10,000 TL idi her ay kar ettiniz 100 TL 10 ay sonunda kasada kaç paranýz oldu.

100 net kar*10ay = 1000 TL peki 10. ayýn sonunda bu þirketin deðeri kaç lýra oldu

Þirketin deðeri 10,000 DÝ kasada duran 1000 TL ile beraber 11,000 TL yapmadýmý ? yaptý.

siz temettü olarak bu kasadaki 1000 Tl nýn hepsinide aldýnýz. cebinize ve veya ortaklara verdiniz.

Þimdi soruyorum size bu þirketin yeni deðeri kaç paraya düþmüþ oldu 10,000 TL ye geri düþtü deðil mi ?

aradan daha 1 ay geçmeden BU þirketin fiyatý 11,000 TL dir diyebilirmisiniz hani temettü öncesi fiyatýna gelecek ya hemen geri çýkacakmýþ ya.

BU þirketin kasasýna para girmeden kusura bakmayýn 11,000 TL ye satamazsýnýz bu þirketi kimseye þirketin içinde 1000 TL var iken 11,000 TL ye satýyordunuz daha dün (temettüden önce) temettüden sonra nasýl olurda hala 11,000 TL bu þirket dersiniz.

AKIL VAR MANTIK VAR. ÝLKOKUL SEVÝYESÝNDE ÖRNEK VERÝYORUM.

O þirketin tekrar 11,000 TL deðer biçilmesi için þirketin týpký onceký 10 ayýnda oldugu gibi her ay 100 TL kar eder 10 ayýn sonunda 11,000 TL ye geri cýkar.

Bize temettü ödendi diye bir þirketin olmasý gereken piyasa deðerinin üzerine çýkmasýný beklemek ummak yada öyle oldugunu savunmak bilgisizliktir.

hadi varsayký ben yanýlýyorum hadi öyle varsayalým.

11,000 TL deðerindeki bu þirket 1000 TL sini ortaklara ve patron olarak kendi cebine aldý þirket deðeri 10,000 E düþtü.

fakat borsadaki piyasa deðeri daha 1 ay bile geçmeden piyasa degerini 11,000 TL ye cýkardý.

1 ayýn sonunda þirket 100 TL kar ettiðini açýkladý ?

yani þirketin deðeri 10,000+100 TL = 10,100 TL olmasý gerekirken borsada 11,000 TL görünüyor ?

Dha iki gün once bu þirket her ay yine 100 tl kar etmesine raðmen 10,000 TL ye satýlýyordu.

Þimdi hala 100 TL kar etmesine raðmen 11,000 TL ye mi satýn alýnacak.

Hadi tememettü severler yine satýn almaya devam etti hadi yine yanýldým diyelim.

gelecek aylara gidelim gelecek yýllara gidelim.

11,000 Tl borsa degeri olan bir þirket temettü sonrasý ilk 1 ayýnda 100 TL kar acýkladý ya ozman borsadaký 11,000 Tl lik piyasa degeri 11,100 TL olmalý devamýndaký 9 aydada yine 100 TL kar ettiðinde bu þirketin borsadaki piyasa deðeri 12,000 Tl ancak gerçek piyasa deðeri 11,000 TL olacaktýr. yani 1000 TL daha yüksek bir fiyattan gidecektir.

2. YIla geçelim 1000 TL sini yine daðýttý.

Þirketin gerçek deðeri 10,000 TL ye geri düþtü kasadaki paranýn hepsý dagýtýldý 2. sene diye.

peki borsadaki piyasa deðeri 12,000 TL den 11,000 TL ye düþürüldü.

2. temettü sonrasý daha 1 ay geçmeden bu þirketin borsadaki deðeri geri 12,000 TL olmalý doðrumu oysaký o ay þirketin gerçek deðeri aslýnda 10,000 TL :D

örnegý devam ettirin her temettü sonrasý sizin þirketiniz her yýl 1000 TL daha deðerli görünür borsada ve bu ornekteki bu þirketin yaklasýk 8 yýl sonunda gerçek deðerinin tam 2 katý pahalý fiyattan borsada iþlem görecektir 16 yýl sonra bu þirketi 3 katý fiyatýna satýn alýrsýnýz.

Peki soruyorum size pp/dd ye ne oldu soruyorum f/k ya ne oldu uçtu uçtu hepsi 99 larda geziyor.

basit bir mantýk kurun ya bilanco bilmenize bile gerek yok
    Bana enflansyonu hesaba katmamýþsýn gibi geldi

5.  Alýntý Originally Posted by ekfuture Yazýyý Oku
    Benim akla ihtiyacým yok, kendimde yeterince var. Ama fikirlerinizin baþýmýzýn üzerinde yeri var.

Yalnýzca fikirlerinizi ifade etseniz ve biraz da mütevazi olsanýz, dýþlanmýþlýk psikolojisine girmezsiniz inanýn..

Orge'ye kendim bakar, kararýmý da kendim veririm, para benim, risk benim, getirisi de götürüsü de benim. Hasbel kader yatýrým yapar da zarar edersem kendimden baþkasýný da sorumlu tutmam. Ama kar edersem "uyandýrma servisi" olarak size bir teþekkürü borç bilirim.
    aslýnda hep mutavazi gidiyorum ama biri gelip konu dýþý al satcý temettü karýþýtý vesaireci gibi girince teller atýyor.

Alýn anlamýnda demedim. Somut býrseyler konusunda dediðiniz için yazdým. Yani sizin söylediðiniz yapýyorum gelin beraber hisse çýkartalým.

yazýmda son paragrafinde birde benden dýnlemýs ol ? yani aslýnda ukalalýk etmedim. siz zaten analiz etmiþsiniz birde ben analiz edeyim. diyorum. getirin ben bakacam sen anlamassýn tarzý ukalaca yazmadým. Onun öcesindeki tartýsmalarda evet sivrildiðim dogru. Onunda sebebini yazdým.

benim dýþýmda ne konusulmus dýye baktým þu ve þunun gibi þeyler bu sene x hissesi su kadar temettü acýkladý gelecekte soyle acýklarsa süper olur. bir baþkasý en cok temettü veren þirket hangileri.

Bir baþkasý su hisse temettü veriyor su su sebepten ucuzlamýs bence ýyý býr fýrsat vesaire.

objektif olarak bakmaya calýsýn yazýlanlara eleþtirmek için söylemiyorum bunlarda konuslmalý lakýn aslýnda cogu yazý gelecekteki hayaller üzerine yani somut birþey yok.

Mesela isyat söyle böyle temettü dagýtmýþ bence gelecekte söyle gider denilmiþ hangi gerekçe hangi bilanco hangi yatýrýma göre ? somut olabilmesi için ikna edici deliler olmalý bakýn bu bilancosu su kadar kar var vesaire diye anlatan kimse yok.

çoðu kiþi portfoyunu yazmýþ.

bir kaç kiþi x hissesi biraz pahalý y hissesi biraz ucuz demiþ. ama sebeplerini acýklamamýs neye dayanarak ucuz veya pahalý ? neye dayaranarak gelecekte kar ettirecek hangi delileri sunabildin sayfadaký diðer okurlara ?

bir scantek arkadaþýmýz güzel en azýndan býraz daha somut dýyebýlecegýmýz yazýlar yazmýþ.

Bende bu gerekçeleri sorgulayarak arkadaþýmýza dedimki temettü hisseleri üzerine emeklýlýk planý yapacaðýz fakat gelecekte hangi hisselerin ne kadar temettü daðýtacaðýný bilmiyoruz bunu nasýl yapacaðýz diye sordum ?

Bunun bir garantisi olmadýðý içinde temettüye bel baglamayýp bilancoya bel baglasak daha iyi olur dedim.

burada temettümü deðilmi kýsmýný tartýsmayalým burada sizin aldýgýnýz hisselerin bilancosunu resimlerle görsellerle sayýlarla % oranlarýyla konusalým. okadar sayfa geriye gittim bir tane bilanco analizi göremedim. mesela

BU sayfanýn bir eksýklýgý herkes gelecekle ilgili hayal ve beklentilerinden bahsetmiþ ama okuyuculara somut olarak ne verebilmiþ.

3 gundur bilanco performanslarýmýzý konusacagýmýza temettümü deðilmiyi konusuyoruz.

6. @cenneet yolu haklsýýn bunun programla yapýlmasý þart deðil sadece program daha kýsa yoldan grafiklerle filan gösteriyor o yüzden örnek verdim.

zaten programý ornek veriyor olmamýn sebebi finansal okur yazarlýk veya muhasebe geçmiþinizin olmasýna gerek kalmýyor.

nasýl ki bir hissenin geçmiþ fiyat hareketine bakýp istikrarlý bir yükseliþe OKEY! verebiliyorsak.

Týpký bilancodada o rpgoram bir çok þeyi sizin yerinize hesaplayýp grafiksel þekilde gösterdiði için sizin birþeyler hesaplamanýza gerek kalmýyor.

sadece 10 15 dakýka ayýrarak bir þirketin ak mý karamý oldugunu anlayabiliyorsunuz.

haa o program dýþýnda baska programlarda var ama ben hiç denemediðim için fikir sahibi deðilim. senelerdir ayný programý kullanýrým pek sorun yaþamadým.

Kendinize bir özeleþtiri yapacak olsanýz ne derdiniz ? borsada hisse alýyorum temettü hisseleri alýyorum genel anlamda güzel geçmiþleri var diye. Lakýn bilancolarýný bilmiyorum özeleþtiriniz bu olurdu.

Peki ya niçin öðrenmek istenmiyor bir araba parasý belki bir ev parasý baðladýgýnýz bir þirkete yatýrýmcýyým sýfatýný alýrken gurur duyuyoruz lakin aldýgýmýz þirketin bilancosundan anlamayanlarýmýzla dolu etrafýmýz.

bir araba alýrken sahibindene girip resimlerini begendiðiniz arabayý online olarak alma imkanýnýz olsa alýrmýyýnýdýz ?

Tahmin ediyorum cep telefonu býle almaya korkan bizler arabayý hayyata online alamazdýk. Ýlla bir gider motoruna suyuna yagýna lastiklerine bakma gereði hissederdik cunku paramýz çöpe gitsin istemez kazýklanmak istemiyoruz.

PEKÝ AYNI ÖZVERÝYÝ HÝSSELERDE NÝÇÝN GÖSTERMÝYORUZ. KÝMSE ANASININ KARNINDA BORSA ÖÐRENMÝYOR ÖÐRENMEK ÝSTEYEN ÖÐRENÝYOR PARA KAZANMAK VE ÝÞÝNÝ CÝDDÝYE ALAN YAPABÝLÝYOR.

Bu yuzden diyorum gelin bilanco konusalým diye. Ben hiper muhasebeci deðilim. lakin back testlerini yapabildiðim bir analiz çeþidim oldugunu düþünüyorum beraber bu konularý tartýsalým konusalým bilmeyenler iki keilme öðrense kar kardýr.

Oysaki gelecekte þöyle olabilir gelecekte þöyle rahat yaþarým demenin kime ne faydasý var ki.

MÝZAHSENLE BÝTÝRELÝM ÝYÝ GECELER :D

7.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    aslýnda hep mutavazi gidiyorum ama biri gelip konu dýþý al satcý temettü karýþýtý vesaireci gibi girince teller atýyor.

Alýn anlamýnda demedim. Somut býrseyler konusunda dediðiniz için yazdým. Yani sizin söylediðiniz yapýyorum gelin beraber hisse çýkartalým.

yazýmda son paragrafinde birde benden dýnlemýs ol ? yani aslýnda ukalalýk etmedim. siz zaten analiz etmiþsiniz birde ben analiz edeyim. diyorum. getirin ben bakacam sen anlamassýn tarzý ukalaca yazmadým. Onun öcesindeki tartýsmalarda evet sivrildiðim dogru. Onunda sebebini yazdým.

benim dýþýmda ne konusulmus dýye baktým þu ve þunun gibi þeyler bu sene x hissesi su kadar temettü acýkladý gelecekte soyle acýklarsa süper olur. bir baþkasý en cok temettü veren þirket hangileri.

Bir baþkasý su hisse temettü veriyor su su sebepten ucuzlamýs bence ýyý býr fýrsat vesaire.

objektif olarak bakmaya calýsýn yazýlanlara eleþtirmek için söylemiyorum bunlarda konuslmalý lakýn aslýnda cogu yazý gelecekteki hayaller üzerine yani somut birþey yok.

Mesela isyat söyle böyle temettü dagýtmýþ bence gelecekte söyle gider denilmiþ hangi gerekçe hangi bilanco hangi yatýrýma göre ? somut olabilmesi için ikna edici deliler olmalý bakýn bu bilancosu su kadar kar var vesaire diye anlatan kimse yok.

çoðu kiþi portfoyunu yazmýþ.

bir kaç kiþi x hissesi biraz pahalý y hissesi biraz ucuz demiþ. ama sebeplerini acýklamamýs neye dayanarak ucuz veya pahalý ? neye dayaranarak gelecekte kar ettirecek hangi delileri sunabildin sayfadaký diðer okurlara ?

bir scantek arkadaþýmýz güzel en azýndan býraz daha somut dýyebýlecegýmýz yazýlar yazmýþ.

Bende bu gerekçeleri sorgulayarak arkadaþýmýza dedimki temettü hisseleri üzerine emeklýlýk planý yapacaðýz fakat gelecekte hangi hisselerin ne kadar temettü daðýtacaðýný bilmiyoruz bunu nasýl yapacaðýz diye sordum ?

Bunun bir garantisi olmadýðý içinde temettüye bel baglamayýp bilancoya bel baglasak daha iyi olur dedim.

burada temettümü deðilmi kýsmýný tartýsmayalým burada sizin aldýgýnýz hisselerin bilancosunu resimlerle görsellerle sayýlarla % oranlarýyla konusalým. okadar sayfa geriye gittim bir tane bilanco analizi göremedim. mesela

BU sayfanýn bir eksýklýgý herkes gelecekle ilgili hayal ve beklentilerinden bahsetmiþ ama okuyuculara somut olarak ne verebilmiþ.

3 gundur bilanco performanslarýmýzý konusacagýmýza temettümü deðilmiyi konusuyoruz.
    Çizdiðiniz bu çerçeve çok saðlýklý ve kapsayýcý. Aslýnda benim de anlatmaya çalýþtýðým buydu.

Somut olarak bahsettiðiniz için ÝSYAT'ý biraz açmak istiyorum. Bu hissenin potansiyeli en fazla mevduat faizinin üzerine % 2-3 artýlý bir potansiyeli olan bir hissedir. Son 4-5 aydýr bakmadým ama deðiþtiðini sanmam, reel getirisinden fazlasýný temettü olarak daðýtan ve bu nedenle özkaynaklarý giderek reel olarak azalan bir þirket var karþýmýzda.

Mevduata göre bir dezavantajý da var bu gün alýp yarýn satmaya kalksanýz % 1 zarar edersiniz. Çünkü alým satým da iþ yatýrýmýn girilmiþ milyon lotluk emirleri var hergün.

Reel olarak küçüldüðü için orta ve uzun vade de yönetim giderleri mevduata artýsýný da sýfýrlama potansiyeline sahip.

Neresinden baksanýz örnek gösterilecek bir hisse deðildir, benim gözümde. Zarar ettirmez ama aman aman kazandýrmazda.

Orge'ye bakýp fikirlerimi yazacaðým. Benzer potansiyeli olduðu düþünülen hisselerin tartýþmaya açýlmasýnýn topiði canlý ve yararlý tutacaðýna inanýyorum. Ýsgyo ve genel olarak yatýrýmlarý olan gyo'lar konusunda riskler ve potansiyeller olduðunu düþünüyorum. Bu konuda fikri ve bilgisi olanlarýn paylaþýmlarý da makbule geçecektir.

8.  Alýntý Originally Posted by ekfuture Yazýyý Oku
    Çizdiðiniz bu çerçeve çok saðlýklý ve kapsayýcý. Aslýnda benim de anlatmaya çalýþtýðým buydu.

Somut olarak bahsettiðiniz için ÝSYAT'ý biraz açmak istiyorum. Bu hissenin potansiyeli en fazla mevduat faizinin üzerine % 2-3 artýlý bir potansiyeli olan bir hissedir. Son 4-5 aydýr bakmadým ama deðiþtiðini sanmam, reel getirisinden fazlasýný temettü olarak daðýtan ve bu nedenle özkaynaklarý giderek reel olarak azalan bir þirket var karþýmýzda.

Mevduata göre bir dezavantajý da var bu gün alýp yarýn satmaya kalksanýz % 1 zarar edersiniz. Çünkü alým satým da iþ yatýrýmýn girilmiþ milyon lotluk emirleri var hergün.

Reel olarak küçüldüðü için orta ve uzun vade de yönetim giderleri mevduata artýsýný da sýfýrlama potansiyeline sahip.

Neresinden baksanýz örnek gösterilecek bir hisse deðildir, benim gözümde. Zarar ettirmez ama aman aman kazandýrmazda.

Orge'ye bakýp fikirlerimi yazacaðým. Benzer potansiyeli olduðu düþünülen hisselerin tartýþmaya açýlmasýnýn topiði canlý ve yararlý tutacaðýna inanýyorum. Ýsgyo ve genel olarak yatýrýmlarý olan gyo'lar konusunda riskler ve potansiyeller olduðunu düþünüyorum. Bu konuda fikri ve bilgisi olanlarýn paylaþýmlarý da makbule geçecektir.
    Merhaba Sn.Ekfuture ve Sn.Erhan

ISYAT'ýn temettü verimi enflasyondan yüksek olmasý ve hisse fiyatýnýn ucuz (1 TL) olmasý sebebiyle, lot sayým fazla olsun diye üç-beþ kuruþ birikmiþ paramý bu kaðýda yatýrdým. Bu ay sonu %12.50 temettü verecek. Borsada yeniyim, kýsa vadeli al-sat yapmak amacým yok. Uzun vadeli düþünüyorum, yazdýklarýnýzý okuyunca ISYAT için iyi bir temettü kaðýdýmý? diye aklýmda bir soru oluþtu. Fikirlerinizi öðrenmek beni memnun edecektir.

Teþekkürler.

Sayfa 23/55 ÝlkÝlk ... 13212223242533 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •