Originally Posted by
erhanacikgoz1
harika temettülerin faydasýný bir anlatsanda bizde herkesle beraber aktif olsak ve sevinç naralarý atsak.
(...)
Sana söz veriyorum Temettü ile para kazanmak diye konu baþlýðý açacaðým temettü daðýtýldýgý gün hisseyi alacam 1 2 hafta sonra satýp bedavadan para kazancam/kazandýracam. Senle beraber sevinç çýðlýklarý atacaðým.
(...)
neyine sevinmeliyiz vallahada billahada anlamýyorum.... mantýklý hiçbir açýklamada yapmýyorsunuz bana.
Lütfen kimse alýnmasýn. Erhan bey de lütfen alýnmasýn. Yeri geldi, soruldu, muhatap alýndýk görüþümüzü arz ediyoruz, o kadar...
Bu baþlýk, aslýnda, temettü ile ilgili her þey in tartýþýlmasý amacýyla açýlmýþken;
Önyargýlý ve direkt sabote edici, kýþkýrtýcý ve de seviye itibariyle epey sorunlu sataþmalar, baþlýðýn açýlýþ amacýna hizmet edemiyor.
Burada kimseye söz verilmesine de gerek yok. "Temettü yatýrýmcýlýðý" yapanlar ve ilgi duyanlar yüzlerce baþlýk içerisinden burayý bulmuþ, kendilerince birþeyler paylaþýyor. Bu konuya ilgi duymayanlar ve hatta yanýltýcý bulanlar da burada zaman kaybetmek ve asla ikna olup da açmalarýna gerek kalmayacaklarý "Sana söz veriyorum Temettü ile para kazanmak diye konu baþlýðý açacaðým " demek yerine doðrudan kendi ilgi, bilgi ve heveslerine uygun baþlýklarý açýp kimsenin zamanýný çalmasa esasen daha isabetli olacak...
Elbette herkesin yoðurt yiyiþi farklý olabilir. Ancak, hem ilgi duymayýp, hem de yazýlanlarda itiraf edildiði üzere bilgi sahibi olunmayan bir konuda nedense en fazla mesajý yazýp, adeta baþlýðý sabote ederek bir þey öðrenilmez.
Gerçekten konu hakkýnda bilgi sahibi olmak ve bilgi edinmek isteyen, bilgiye "talip" olur... Önyargýlarýný, millete sataþarak sunan kimse bir þey öðrenemez. Soracaðý ve bilmediði þeyler varsa, edebiyle sorar. Hem "ben bilirim" tarzý ile akýl verip, hem de "söyleyin de bilelim" demek bilgiye "talip" olmak yani "talebe", yani öðrenci olmak deðildir...
Bu alýntýda deðinilmemiþ olmakla birlikte, Erhan beyin daha önceki mesajlarýnda okuduðumuzu hatýrladýðýmýz, "temettü yatýrýmý" ile anaparanýn enflasyon oranýna yakýn korunmasý olmaktan baþka bir þey olmayan "mevduat faizi"ni kýyas edebilmek de kabul edilebilir deðildir.
En basit ifade ile; beþ yýl sonunda, yatýrýmýndan temettü kazanan ve bunlarý harcayan birinin kendisine temettü kazandýrmaya devam edecek bir yatýrým portföyü hala mevcut kalmýþken;
mevduat faizi alan ve aldýðý faizi harcayan birinin anaparasý 5 yýllýk enflasyon ile kemirilmiþ ve ilk yatýrým anýndaki gücünü kaybetmiþtir... Ancak elbette yine bunlar tercih meselesidir ve de asla yatýrým tavsiyesi deðildir... Yeri gelmiþken deðindik ve de þahsi görüþümüzü belirttik.
Himmete muhtaç bir dede, gayrýya nasýl himmet ede.
Yazdýklarýmýz hiç bir þekilde YTD.
Yer Ýmleri