umarım yine yıllar süren temettü tartışmasına dönmez yoksa bu başlığı kaybederiz
umarım yine yıllar süren temettü tartışmasına dönmez yoksa bu başlığı kaybederiz
Ağaç dikmek için en iyi zaman 20 yıl önceydi .Sonraki en iyi zaman ise şimdi (20.06.2014) Çin atasözü
Birileri bugün gölgede oturuyorsa uzun zaman önce birileri ağaç diktiği içindir.(buffet) Zaman herşeyin anlamını değiştirir (ihtiyar balıkçı )
Sevgili Erhan dostumuzun, forumun en ateşli anti-temettücüsü olarak haklı olduğu bir konu var.
Temettü planınız uzun vadede denk bütçe sağlamayabilir. Örneğin 2016 yılını düşününce başa gelmedik kalmadı. Yok meclis bombalandı, yok ordu Suriye'ye girdi. Olmaz denilen bir dolu garip işler yaşandı ve tüm bunlar ekonomiyi etkiledi, son iki çeyrek parametreleri bize aleni stagflasyon içinde olduğumuz gösteriyor ki, bu durum açıkca 2017 yılının da ancak rölantide geçeceğini, işlerin açılmasının en erken 2018 olduğunu söylüyor.
Erhan bey'e cevabım bu kadar güdümsüz bir yılda bile çok şükür diyeceğim bir temettü getiri elde etmeye devam ediyorum.
Zaten benim de aradığım buydu ve eminim ki Erdemir'in fırınları bu yılda yanacak ve çelik üretmeye devam edecek ve eminim ki, Çimsa inşaat sektörü kriz yaşasa bile beyaz çimentosunu yurtdışına satmaya devam edecek.
Elbette, hiç temettü vermeden yıllar boyu babalar gibi yükselen kağıtlar var ve var olmaya devam edecek.
Ne var ki, yıllar boyunca ben o kağıdı ya bulamadım, ya da bulamadığımı sandım.
Yediğim kazıklar, kaybettiğim zaman ve kaçırdığım fırsatlar buradan Bağdat'a yol olur. Düşünsenize tarih 20.yüzyıldı, Rahmetli Sakıp Ağa sağdı, elimdeki kağıdın adı bile Brisa değildi (daha bridgestone Türkiye'ye gelip ortak olmamıştı). Bir tek o kağıdı elimde tutup , o zaman hiç beğenmediğim temettüsü için saklasaydım bugün nasıl bir servetim olurdu acaba.. Sattım çünkü temettü denilen parayı 2 seansda alıyordum, sattım çünkü 1'e 16 kazanmıştım.. alemin kralı bendim, hesapta karın üzerine oturup zirveyi bulmuştum.
Bugün baktığımda "mallığın zirvesini" yaşadığımı anlıyorum.
Erhan kardeşime tek önerim "bari" al-sat yaparken, kazancını kağıtda tutması, diyelim %10 kazandı , satarken ana parasını çeksin karını kağıtta bıraksın.
Bizden önceki jenerasyon borsa bilmiyordu, kimse bize nasihat edemedi. Şimdiki nesilde bizi dinlemiyor ama biz üstümüze düşeni yapalım.
Başkaca diyeceğim yoktur.
2016 hakikaten felaket bir yıldı ama o yılda bile hisseler/temettü hisselerinin çoğu kazandırdı. Az biraz bilanço kontrol etmek yeter.
http://uzunvadeyatirim.blogspot.com....uhasebesi.html
Ağaç dikmek için en iyi zaman 20 yıl önceydi .Sonraki en iyi zaman ise şimdi (20.06.2014) Çin atasözü
Birileri bugün gölgede oturuyorsa uzun zaman önce birileri ağaç diktiği içindir.(buffet) Zaman herşeyin anlamını değiştirir (ihtiyar balıkçı )
Yer İmleri