Akýn holdingin sahibleri bu kaðýtta yatýrýmcý yýllardýr sefil hissenin arkasýnda durma düþünceniz yoksa malýnýz
Çok kýymetli ise kottan çýkýn herkes rahat etsin boþuna beddua almayýn
Akýn holdingin sahibleri bu kaðýtta yatýrýmcý yýllardýr sefil hissenin arkasýnda durma düþünceniz yoksa malýnýz
Çok kýymetli ise kottan çýkýn herkes rahat etsin boþuna beddua almayýn
Snap kardeþ yine bþze kýzacak "yine mi arsa" diye...lakin o arsa da firmanýn bilanço aktiflerinde yer alan bir deðer..ve o bölgedeki satýlýk arsa ilanlarýna bir baktým ..m2 si 50 bin tl nin altýnda arsa yok..ben mi yanlýþ gördüm..þaþýrdým kaldým..ayrýca bu Akýn'lar bir film çeviriyor gibi..Önce Akýn Holding e ait olan hisseleri finansal bir yatýrým þirketi kurup o firmaya aktardýlar...kimse bunu neden? yaptýklarýný sorgulamýyor sanýyor herhalde..derdi borsaya kote edilen yüzde 20 lik hisseleri geri almak olabilir mi..50 yýllýk þirket üç beþ kuruþ daha fazla kazanayým diye küçük yatýrýmcýyý söðüþleme derdinde..ve bu yüksek enflasyon ortamýnda bütün sanayi þirketleri rekor kar açýklarken bunlar bilançoda zarar açýklýyorlar..Maliye Müfettiþlerini görevlerini yapsýnlar..bu durum ayný zamanda vergi kaçýrma (kaçýnma) deðil mi..velhasýl bir kasa bir masa ile faaliyet gösteren þirketler defder deðerinin 10 katýna çýkmýþ ..uçmuþ gitmiþ..bunda alavere dalavere peþindeler..su akacak çatlaðýný bulacak..beklemeyi öðrendik sevgili Akýn Ailesi..kesinlikle ytd..
Borsada bunun kadar az hisse senedi çok az olanlarda üçlü rakamlarda biz hisseleri torunlara býraktýk patron bey öaþþarý boþuna bekleme
Palamut kardeþ snap kýzar diye baþlamýþ sözüne.....
Yanlýþ anlaþýlýyorum galiba tamam bilançoda bir deðer ama yatýrýmcý arsa arsa diye yýllardýr hipnotize edilmez ki...
Yeter bence....
Turkerler proje de yýllardýr arsa ile borsada...
Hiçbir iþ yapmadan borsada....
oda imar için uðraþýyor ama uðraþtýðý ile kalýyor ..
Zaten ayný grup iþ yapýyor o hissede bir zamanlar...
Ben 15 senedir arsa lafýný duymaktan býktým...
bu kadar enayi yerine koyulmaz yatýrýmcý...
Þirket sahiplerinin umrunda deðil bence..
Yatýrýmcý kendi kendini dolduruyor ..
60 TL ye giderken arsa diyenler nerede þimdi..
Nazým vardý burada sanki babasiymis gibi sahip çýkardý foruma..
kimseye laf söyletmezdi...
Senedi sattýktan sonra..
Adam nikini bile degistirmis..
Nerede arsa sevdasý...
canla baþla savunuyordu....
Onun gibi birkaç kiþi daha vardý..
Hani neredeler....
Onun için burasý yalan dünya ..
Herkes kendi ayaðýndan asýlýyor...
Bak bu hareketi 50 TL ye giderken kesildi..
Neden çünkü tahtayý yapanlar yaklaþýk 30 bin lot malini farkýnda olmadan 45 ile 46 larda kaptirdi..
Baktýlar malý geri vermiyorlar 42 lere çektiler tahtayý...40 lara dokunduracaklar
Kanýmca...
Mal yine gelmeyince 47 veya 48 lerden geri alýp 52 55 TL bandýnda yine vermeye çalýþacaklar ...
Emine de Twitter'dan laf yapmýþtý geçen haftalar...
Oda az deðil yine konuþmaya baþladý ..
Hep yani senaryo...
Bu adamlar hep ufak sermayeli senetlerde bu hareketleri yapýyorlar...
Bunlara para kaptýrmamak lazým...
Çünkü bizden akýllý deðiller ..
Yanlizca biraz cesaretliler ...
Bu arda bu kadar laf ettik...
Bir þey söyleyeyim.
Bende 1lot bile yok ..
Eski dost olduðu için ara sýra lafýný ediyorum...
Kimse kusuruma bakmasýn ..
Kim laf ediyorsa hakkýmda iyi yada kötü hakkýdýr ..
lafým yok ...
Ama inanýn üzülüyorum...
Böyle bir senet yok arkadaþ ...
Birde çok ahhhh aldý bu senet...
Çok can yaktýlar ...
Kimleri bitirmediler ki ...
Palamut kardeþ ..
Gel senle bir hesap yapalým..hemde senin verdiðin deðer üzerinden...
M2 si 50 bin TL... Dedin..
Yaklaþýk 55 bin M2 arsa diyelim....
Ne kadar eder hadi carpalim...
50.000 TL * 55.000 M2 = 2.750.000.000 TL
Kaç dolar eder...
Birde dolara çevirelim mi..
hadi çevirdik..
Ben söyleyeyim..
kuru 18.25 TL den aldým ...
Yaklaþýk 150 milyon dolar....
E bir zamanlar en az 350 milyon dolar ediyordu.. diyorlardý...
Þimdi ne anladým ben..
Ne mi anladým....
Anladým bennnn....
Bir zamanlar M2 si 5 bin ile 8 bin dolar eder diyorlardý M2 si için .
Palamut kardeþ...
Yedirmezlerr...
Kimseye...
Tek baþýna .....
Hemen yolun karþýsýnda Marmara Forum alýþveriþ merkezi var....
Ustteki 3 katýnda Ýstanbul büyükþehir belediyesi var ..
alttada garajýn 1 kaç kati da ÝBB nin ..
Niye acaba ..
Ýnternette aç oku niyesini....
Yedirmezler ....
Öyle beleþ dünya yok....
Yedirmiyorlar zaten...kan kusturuyorlar..30 bin lot kaptýran kiþi ..her kim ise demekki kýsa vadeci ..40 lardan tekrar alýp 50 lerden boþaltacak adam bu tahtada zaman niye harcýyor ki bu kadar lot için..bankalara dalsa burdan kat ve kat kazanýrdý..geride 4 milyon kusur lot sahibi ne iþ yapar merak ettim..garip bir durum..zaten daha evvel de benzer iþler vardý bu tahtada..bu iþler patronlarýn iþi..bu bilançodan zarar çýkartmalarýndan belli..ben hala ayný düþüncedeyim..bu iþ vergi müfettiþlerini harekete geçirmeli..açýkça kar transferi yapýyorlar..arsada da sýkýþtýlar..bu mülkü kaçýramadýlar..ve bir yatýrým þirketi kurup onun üzerinden plan yapmaya baþladýlar bence..bu sadece 30 bin lotluk kaptýrýlan malýn iþi deðildir diye düþünüyorum Snap..bilmiyorum belkide senin dediðin gibidir..
Þirket yönetim kuruluna globalýn eski müdürü bayaný boþunama aldýlar kimbilir kaç kurumdan iþlem yapýlýyor kademelerde bin lot malý nadir görüyoruz malý olan ufak yatýrýmcý sabrýný zorluyorlar ama sabrýn sonu selamet olur inþallah
Yer Ýmleri